12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Galyatető
www.galyateto.info
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Előházi Péter E-mail:
 Telefon: 0036-37-593-015 Fax: 0036-37-593-015
erdei túra, tanösvény,    étterem,    extrém sport,    híres étterem,    kastély, kúria,    kilátó, panoráma,    konferencia központ,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Túra Galyatetőről

Cím: Galyatető,

Nagyszálló közelében kialakult turistaut-csomópontról az országos kék jelzés nyugat felé Mátraszentimrére délkelet felé Mátraházára, a piros jelzés észak felé erős ereszkedővel Mátramindszent vasútállomásra nyugat és dél felé Mátraszentimrén át Gyöngyössolymosra a sárga jelzés közvetlenül Gyöngyössolymosra a piros keresztjelzés erős ereszkedővel, Rudolftanyán át Parádsasvárra vezet.
 extrém sport
 

Gyermek Kalandpark - Galyatető

Cím: 3234 Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10.
Telefon szám: +36-37/576-576
Fax szám: +36-37-376-015
Link: www.grandhotelgalya.hunguesthotels.com

A Hunguest Grandhotel Galya újdonsága a - Mátrában egyedülálló - Gyermek Kalandpark, mely a legújabb, üde színfoltja a Grandhotel Galya eddigi színes szolgáltatásainak. A kötélpályán 12 különböző nehézségű feladattal bírkózhatnak meg a 3-12 éves kor közötti gyerekek. A teljesítéshez csak bátorságra és ügyességre van szükség! (A gyerekek csak biztonsági felszereléssel és szakember segítségével használhatják a pályát). A Kalandpark igénybevétele térítés ellenében lehetséges.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Péter-hegyese kilátó - Galyatető

Cím: Galyatető
Telefon szám: +36-37 506-011
Link: www.galyakilato.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Péter hegyesén álló kilátó eredetileg 17 méter magas tetejére a múltban egy belső, rozsdás csigalépcsőn lehetett feljutni, fent pedig egy kevéssé impozáns vasketrecből nézelődhetett a túrázó. A mintegy 80 millió forintból megvalósult felújítás során a kilátót 13 méterrel magasították meg, kívülre pedig két lépcsősor került, az egyik a felfelé, a másik a lefelé haladó forgalomnak. A beléptetőkaput elhagyva 162 lépcsőfokot kell leküzdened. A közel 1000 méteres magasságban lévő tetőteraszról 360°-os panorámában gyönyörködhetsz. A kilátó 200.-Ft/fő összegért látogatható (bedobós automata 100 és 200 Ft-os érmével működik) 07-20 óra között.
 szálláshely
 

Fogadó a táncoló kecskékhez - Galyatető

Cím: 3235 Galyatető, Madách Imre utca 7.
Telefon szám: +36-37-376-000,+36-20-435-7547
Link: www.tancolo-kecskek.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-37-376-000
Kapcsolattartó személy: Kovács László

Újra megnyitotta kapuit a Fogadó a táncoló kecskékhez. Évtizedes turisztikai tapasztalattal, vendégszeretettel várjuk a jó levegőt, a nyugalmat, a finom mátrai ételeket és borokat szeretőket. Kérje ajánlatunkat, egyedi igényeket is maximálisan figyelembe veszünk. A Fogadó kávéháza és étterme különlegességekkel várja vendégeit. Az étteremben naponta a´la carte étkezés 11.00-21.00 óráig. Síbérlet is kapható. Földrajzi koordináták: É 47°54´53.43, K 19°55´04.46. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely! Felújítás alatt, rövidesen nyílik.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Galyatető

Cím: 3235 Galyatető
Link: www.szeporszag.hu/Galyatető.telepules

Széchenyi Pihenő kártya ( SZÉP kártya ) elfogadóhelyek Galyatető.
 templom
 

Kodály Katolikus Templom - Galyatető

Cím: 3234 Galyatető, Kodály Zoltán u.
Link: www.matraszentimre.hu/galyateto?start=1
Telefon szám: +36-37 376-446

A Nagyszállóval együtt épült az ott üdülők lelki igényeinek kiszolgálására. 1941. szeptember 8-án szentelték fel a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére. Jankó Gyula építész tervezte, anyaga mátrai, faragatlan terméskő. Üvegablakai (Sztéhló Lilli alkotásai) a gótikát idézik. Elnevezése azt mutatja, hogy Kodály szelleme is meghatározta az épületet. Nemcsak sokszor megfordult benne, hanem viccesen már galyai segéd kántornak mondta magát.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner