12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Galgagyörk
www.galgagyork.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Lami Mónika E-mail: galgagyork@invitel.hu
 Telefon: +36-27 563-750 Fax: +36-27 563-751
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    néptánc, népdal,    sétáló utca, városkép,    templom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kálnoky-kuria Fogadó

Telefon szám: +36-27-328-008;+36-30-645-3750
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2681 Galgagyörk, Mácsai út 2

Galgagyörk, a Cserhátnak ez a kedves községe a Galga patak mellett, Budapesttől 50 km-re, helyezkedik el. A XVIII. században épült Kálnoky kúria, ma Rolkó István tulajdona. A fogadóként üzemelő műemléképület, vidéki nyugalmával, kényelmes szobáival, teljes összkomforttal várja vendégeit. Konyhája kívánság szerinti igényeket is kielégít. A ház körüli kertben zárt parkoló áll a vendégek rendelkezésére. A fogadót a tulajdonosok üzemeltetik, a vendég minden kérését igyekszünk teljesíteni.
 templom
 

Evangélikus templom - Galgagyörk

Telefon szám: +36-27-329-062
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Galgagyörk
Link: www.galgagyork.hu

A XVIII. században megépült barokk templomot 1815-ben bővítették, mely csekély változtatással ma is e képet mutatja. Mintegy fele része, a toronnyal együtt ebből az időből való. Ebből az időből származik a templom közel feléig benyúló sírbolt, mely Sturmann Márton költségére épült .


Római katolikus templom - Galgagyörk

Cím: Galgagyörk
Link: www.galgagyork.hu

A katolikus hívek 1942-ben kapták meg a Tahi kastély magtár épületét, amelyben a szentmiséket tartották. Ezt megelőzően 1933-1942 között a helyi általános iskola tantermében tartották a miséket. 1942-ben a Czeba család felújította a magtár épületét,amely innentől kezdve - a háború után a Czeba családnak köszönhetően ismét felújításon esett át az épület - napjainkig szolgál a galgagyörki katolikus közösség kápolnájaként. 1997-ben a galgagyörki katolikus és evangélikus hívek összefogásával kívűl és belűl is megszépült a kápolna, amelyet 1997 őszén Jancsó Imre szentelt fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner