12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gömörszőlős
www.gomorszolos.hu/index.php?content=home
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: É. Kovács Judit Éva E-mail: gomorsz@freemail.hu
 Telefon: +36-48/435-017 Fax: +36-48/435-017
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    galéria,    kortárs magyar művészet,    lovaglás,    mulatság, fesztivál,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Néprajzi Gyűjtemények és Kisgaléria Gömörszőlős

Cím: 3728 Gömörszőlős, Kassai utca 55.
Link: www.gomorszolos.hu

Az általános iskolai oktatás 1968-ban megszűnt a községben. Az iskola épületében, azon belül is a tanítói lakásban kapott helyett a Tompa Mihály Emlékkönyvtár.


Szabadtéri Gyűjtemény - Gömörszőlős

Cím: 3728 Gömörszőlős, Kassai utca 55.
Telefon szám: +36-48/435-008
Kapcsolattartó személy: É. Kovács László

Gömörszőlős szabadtéri gyűjteményében a hagyományos közlekedési és gazdálkodási eszközöket, a parasztcsaládok mindennapi eszközeit, és egy ezermester gazdálkodó szép famunkáit tekintheti meg a látogató.
 egyedi ritkaság
 

Gömörszőlős az ökofalu

Cím: Gömörszőlős,
Telefon szám: +36-48/435-017
Kapcsolattartó személy: KOVÁCS LÁSZLÓ JÁNOS
Fax szám: +36-48/435-017

Gömörszőlőst ma népszerű „ökofaluként” emlegetik itthon, sőt határainkon túl is. A fenntarthatóság jegyében olyan fejlesztési programot valósítanak meg, melynek segítségével példaértékűen őrzik meg népi értékeinket.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Kisgaléria - Gömörszőlős

Cím: Gömörszőlős, Kassai utca 55.
Telefon szám: +36-48/435-008
Kapcsolattartó személy: É. Kovács Judit

A volt iskola épületében, azon belül is a tanterem ad otthont a Kisgalériának. A Kisgaléria időszakos kiállítások keretében mutatja be a gömöri és Gömörhöz kötődő alkotókat, valamint helyt ad más, hazai és külföldi művész bemutatkozásának is.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

MAGYAR NAGYASSZONYOK - vándorkiállítás

Cím: Gömörszőlős, Kassai utca 55.
Link: www.jozsajudit.hu

Az Észak-Borsodi LEADER Unió Egyesület és az érintett települések önkormányzatainak szervezésében Józsa Judit kerámiaszobrász szeretettel meghívja Önt és kedves családját ,, MAGYAR NAGYASSZONYOK" terrakotta kisplasztikáiból rendezett vándorkiállításának megnyitójára. A vándorkiállítás megnyitója 2010. május 16.-án délelőtt 11.00 órakor kezdődik. A kiállítás alkotásai május 20.-ig tekinthetők meg a Kisgaléria termében. Mindenkit sok szerettel várunk.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Mese Lovasudvar Gömörszőlős

Cím: 3728 Gömörszőlős, Kassai út 42.
Link: www.gomorilovasudvar.hu
Telefon szám: +36-20 980-5003
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Berczik Ágnes

Mese Lovasudvar egyéni lovasoktatás és szálláshely Gömörszőlősön. A Mese Lovasudvarban kezdőtől a haladó szintig, több oktató, minősített iskolalovakon várja a lovagolni vágyókat. Szolgáltatások: lovasoktatás. lovaskocsizás, lovastábor, lovasíjászat, ügyességi lovaspálya, tereplovaglás, lovastúra, egyéni oktatás, belovaglás, bértartás, természetes lókiképzés oktatás, lovas bemutatók.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

X. Gömör-Tornai Fesztivál 2010 - Gömörszőlős

Cím: Gömörszőlős, több helyszínen

2010-ben tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Gömör-Tornai-karsztvidék legjelentősebb kulturális eseménye, a Gömör-Tornai Fesztivál. A programsorozat-szándékaink szerint- több mint egyszerű turisztikai attrakció. Jelentőségét, a térség idegenforgalmi vonzerejének növelése mellett, az országhatár átjárhatóbbá tételében, a történelmi gyökerű térségi kapcsolatok erősítésében, a régió vérkeringésének felpezsdítésében látjuk. A határon átnyúló rendezvény során 7 szlovákiai és 10 magyarországi település különböző helyszínein közel 100 programból válogathatnak az érdeklődők. A részletes program az ikonra kattintva olvasható.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Mézekalácsos ház - Gömörszőlős
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3728 Gömörszőlős, Kassai út 46/a .
Telefon szám: +36-30 562-2611
Kapcsolattartó személy: Barczikay Ildikó

Kézműves házunkat falunk egyik régi kis parasztházában alakítottuk ki. A fehérre meszelt vályog falak között mézeskalácsos kiállítást rendeztünk be. Tettük ezt azzal a szándékkal, hogy bemutassuk az érdeklődőknek a mézeskalácsokban rejtett üzeneteket, játékosságot, melegséget, mely nekünk, ma élő embereknek is örömünkre szolgál. Vendégeinket előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni. Belépőnk: 250 Ft/fő. A Mézeskalácsos Házban gyertya mártó és mézeskalácsos díszítő foglalkozások is megrendelhetőek. Részvételi díja: 600 Ft/fő.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Néprajzi gyűjtemény - Gömörszőlős

Cím: Gömörszőlős, Kassai utca 55.
Telefon szám: +36-48/435-008
Kapcsolattartó személy: É. Kovács Judit

A Néprajzi Gyűjtemény bemutatja a vidékünkön nagy hagyományokkal rendelkező kenderfeldolgozás eszközeit, amelyek segítségével nyomon követhető a munkafolyamat, amelynek során kenderből felszedettes díszítményű vászon lesz. A gyűjteményben továbbá mindennapos használati eszközök, gömöri cserépedények, egyéb konyhai, kamrai felszerelések, a famegmunkálás eszközei, a jellegzetes gömöri bútorok, mint például a szúszék, és még számos szép, ötletes, múltat idéző használati tárgy látható.
 programok, rendezvények
 

Falunap - Gömörszőlős

Cím: Gömörszőlős

A Falunap az 1990-es évek eleje óta a térségi hagyományokkal egyezően augusztus közepe táján az augusztus 20-i országos ünnephez igazítva kerül megrendezésre.


Vidékjáró napok - Pásztorélet Gömörszőlősön

Cím: 3728 Gömörszőlős, Kassai út 55.
Telefon szám: +36-20 438-8461
Kapcsolattartó személy: É. Kovács Judit
Link: www.gomorszolos.hu

Vidékjáró napok - Pásztorélet Gömörszőlősön 2013. szeptember 28. 10 órától. Szent Mihály napi pásztorünnepen a hagyományos állattartás eszközeivel, a nomád pásztorélet emlékeivel, a gyapjúfeldolgozás és gyapjúfestés folyamatával, illetve egyéb gasztronómiai, lovas és egyéb meglepetés programokkal várjuk vendégeinket.


II. Gömörszőlősi Falufesztivál és Textilnap

Cím: 3728 Gömörszőlős
Telefon szám: +36-48 435-017
Link: www.gomorszolos.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2017-07-21
Meddig: 2017-07-23

2017. július 22.-én várunk mindenkit szeretettel Gömörszőlősön, ahol bemutatkozik a helyi Textilmanufaktúra, a környék textiles kézművesei, a falu helyi termékeinek készítői, és több időpontban idegenvezetéssel egybekötve felkereshetők a falu nevezetességei. A hétvége alatt négy "nyitott porta" várja a látogatókat, folyamatos, csendes, családbarát programokkal.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Gömörszőlős

Cím: Gömörszőlős
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Gömörszőlős alig száz éve viseli ezt a nevet, azelőtt Poszobának hívták – ma viszont az egyetlen magyarországi település, ami elnevezésében még őrzi a történelmi Gömör-Kishont vármegye nevét.


Művelődési ház - Gömörszőlős
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Gömörszőlős

Gömörszőlős Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be Kisléptékű Településfejlesztés Leghátrányosabb helyzetű Kistérségekben elnevezésű program keretein belül. Így Önkormányzatunk az ÉMOP-3.1.3/B-09-2010-0053 számú pályázaton a ,,Helyi védettség alatt nem álló közművelődési funkciót ellátó épület külső és belső felújítása" elnevezésű projekt megvalósítására kapott lehetőséget. Az önkormányzati tulajdonú épület felújításának célja a településkép javítása, a művelődni szándékozók körülményeinek magas szintű javítása, elégedetségi szint növelése.
 templom
 

Református templom - Gömörszőlős
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3728 Gömörszőlős, Kassai u. 56.
Telefon szám: +36-48/434-143

Gömörszőlősön a református templom építését 1824-ben kezdték el. Belső berendezését a naprágyi Madarász István asztalosmester készítette. A mennyezet fakazettás, 94 darab egyformán festett, egyszerű pettyes medalionos díszítéssel. A régi temlpmból származó úrasztala növényi indákkal és virágmotívumokkal, temperával festett, igényes művészi munka, rajta régies betűkkel és számokkal: ,,ANNO 1673". Részletes leírás az ikonra kattintva olvasható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner