12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Tiszadorogma
 
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Zoltán E-mail: dorogma@t-online.hu
 Telefon: +36-49/356-301 Fax: +39-49/ 356-911
nemzeti park

 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Göbe-morotva (Görbe-erdő)

Cím: Tiszadorogma, külterület
Link: hnp.nemzetipark.gov.hu

         
A terület múltja, helyzete A Göbe a Tisza patkó alakú holtága, amely a múlt századbeli folyószabályozások során levágott kanyarulatából jött létre, a 444-es folyamkilométernél. A 173 hektárnyi kiterjedésű Göbe-morotvát (Göbe-erdőt) 1982-ben nyilvánították védetté. Nagyobbrészt Tiszadorogma, kisebb részben Egyek község határában fekszik. Észak felől a Tisza hullámterének jelenlegi gátja, más irányokból pedig a régi töltés határolja. Védetté nyilvánítását indokolta, hogy a Közép-Tiszavidék vizes területeire jellemző élővilágot még viszonylag természetes állapotában mutatja be.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner