12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Eger
www.eger.hu
Kérem Önöket, hogy jöjjenek hát be Egerbe, ebbe a jó levegőjű, történelmi atmoszférát, nyugalmat sugárzó városba. Vásárok, fesztiválok forgataga, vidám diáksereg, kedves barátságos vendéglátó emberek, nemzetközi színvonalú szállodák, panziók, háromszáznál több étterem, cukrászda, múzeumok, uszodák és gyógyfürdők, valamint kiváló borokat kínáló pincék várják az idelátogatókat, a szívükben egrivé válni akarókat.
 Polgármester: Mirkóczki Ádám E-mail: egpolgh@ph.eger.hu
 Telefon: +36-36 523-707 Fax: +36-36 523-777
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Gótikus Palota

Telefon szám: +36-36-312-744
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1.
Link: www.egrivar.hu

         
         
A palotát Beckensloer János püspök építette az 1470-es évek elején. A földszinti rész eredeti gótikus formájában áll, melybe több 16. századi házat és várfalszakaszt is belefoglaltak. Egernek ez a ma is álló, legrégebbi épülete. A palota képét meghatározza a gótikus folyosó, mely árkádos homlokzatú, keresztboltozatokkal fedett. A palota keleti vége – az egykor konyha – részben elpusztult, csak a feltárt falcsonkokat láthatjuk. Emeletén látható Az egri vár története című állandó kiállítás, a földszinten a Hősök terme tekinthető meg.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner