12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gávavencsellő
www.gavavencsello.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Berecz János E-mail: gavaph1@t-online.hu
 Telefon: +36-42-206-001 Fax: +36-42-572-025
emlékmű, műemlék, szobor,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    mulatság, fesztivál,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Hősök emlékműve Gávavencsellő

Cím: 4472 Gávavencsellő
Link: www.gavavencsello.hu

Gávavencsellő lakossága méltóképpen tiszteleg hősi halottai: a világháborúban elhunytak, s a "málenkij robotra" elhurcoltak emlékének. Emlékművek emlékeztetnek arra, hogy ennek soha többé nem szabad megismétlődnie.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Gávavencsellői Kacsa-tó

Cím: 4472 Gávavencsellő
Link: www.gavavencsello.hu
Telefon szám: +36-42-206-632

Kezelő: Tiszaparti HE Társadalmi szervezetként a rentábilis működtetés, a táj- és környezetvédelmi előírások betartása, az üzemtervből fakadó halasítás elvégzése. Kezelésében lévő vízterület: Gávavencsellő Kacsató (tiszai holtág) - megközelíthető Nyíregyháza és Rakamaz felől .
 imaház, kápolna
 

Sváb kápolna Gávavencsellő

Cím: 4472 Gávavencsellő
Link: www.gavavencsello.hu

A vencsellői településrészen, a Kápolna utcán álló kis kápolna a 18. században Vencsellőre telepített svábok filléreiből épült 1832-ben. Ennek eredete, hogy a hívek az 1831-es kolerajárvány után Szent Flórián és Szent Sebestyén tiszteletére szobrot állítottak. Majd e fölé a szobor fölé a grófi család kis kápolnát építtetett. Az oltárkép Szent Sebestyén vértanút ábrázolja nyíllal átlőtt sebeivel, előtte Szent Vendel a pásztorok védőszentje térdel. A házak között szerényen meghúzódó kis kegyhelyet a vencsellői svábok utódai ma is gyakran keresik fel imáikkal és az emlékezés virágaival. A gávavencsellői Német Kisebbségi- és Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzatának közös szervezésében 2011-ben rendzeték meg először a "Sváb-forgatag" elnevezésű fesztivált. Erre a jeles alkalomra a kápolnát mind kivűlről, mind belülről teljes felújították
 templom
 

Gávai Római Katolikus Templom

Cím: 4472 Gávavencsellő
Link: www.gavavencsello.hu

A gávai hívek egyházközségük teljességét élték meg, amikor 1898-ban Samassa bíboros költségén megépült a mai templom, melyet Munkás Szent József tiszteletére áldottak meg. A templom, - Szent Józsefet a gyermek Jézussal ábrázoló - főoltárképét Sajósy Alajos festőművész készítette. Ma a kép, a templom főbejáratánál van elhelyezve. A templomot 1971-ben renoválták utóljára, valamint ebben az évben alakították ki az új liturgikus teret teret is, Kertész Imre plébános idejében.


Gávai református templom - Gávavencsellő

Cím: 4472 Gávavencsellő
Link: www.gavavencsello.hu
Telefon szám: +3642 206-811
Kapcsolattartó személy: Sipos Brigitta

1547 óta van református gyülekezet Gáván. A század második felében pedig már fatemplom állt a mai helyén. A mai is templomként használt kőépületért 1818-ban adott hálát a gyülekezet. Két karzatos belső elrendezésén a 2. világháború változtatott. Kívülről 2000-ben újították meg többnyire gyülekezeti adakozásból, belülről pedig 2002-ben egy Széchenyi-pályázat segítségével.


Vencsellői Római Katolikus Templom

Cím: 4472 Gávavencsellő-Vencsellő, Kápolna u. 4.
Link: www.vencselloplebania.emecclesia.hu
Telefon szám: +36-42 206-145

A vencsellői Nagyboldogasszony Plébániatemplom két manuálos és 18 regiszteres orgonája 1955-ből való. A Budapesti Tanács Hangszerkészítő Vállalata építette. A barokk stílusú műemlék templom mellett álló haranglábat 1974-ben készítették. Ekkor alakították ki a templom új liturgikus terét is. A templomot és a plébániát 1977-ben renoválták. 2002-ben új plébános vette át a szolgálatot.


Vencsellői református templom - Gávavencsellő

Cím: 4472 Gávavencsellő-Vencsellő, Rákóczi Ferenc u. 6.
Link: www.gavavencsello.hu
Telefon szám: +36-42 206-125
Kapcsolattartó személy: Szabó Gyula

A jelenlegi templom 1820-ban épült, tornyát 1867-ben építették, de sajnos már 1868-ban a templommal együtt leégett. 1869-71 között állították helyre a templomot. 1977-ben és 1999-ben ismét szépült és újult a templom, A külső vakolatot és az orgonát isjavították.A templom kelet-nyugati tengelyű. Két karzata, 300 ülőhelye van.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner