12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Furta
www.furta.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KRUCSÓ ANTAL E-mail: polghiv@furta.hu
 Telefon: 0036-54-441-471 Fax: 0036-54-511-000
emlékmű, műemlék, szobor,    népi kézművesség,    néptánc, népdal,    sétáló utca, városkép,    templom

 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Furtai Hímzés

Cím: Furta
Link: www.furta.hu

A helyi hagyományok ápolását ma fontos feladatnak tartják Furtán, s ennek érdekében működik a himzőszakkör, mely a Művelődési Ház keretében szervezetten gondoskodik más terü letek motívumkincsének megismertetése mellett elsősorban a hazai hímzésminták propagálásáról. Ezért nem ritka ma sem, hogy Furtán a lakások diszítésére furtai hímzéssel készült textiliákat használnak és a diszítőmotívumok készlete a változó izléshez mérten alakul, s tartósságát a kor ízléséhez alkalmazkodóan biztosítja.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Citerazenekar - Furta

Cím: 4141 Furta, Petőfi u.1.
Link: www.furta.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Krucsó Antal

A falu határain túl jól ismert, sőt nemzetközi szereplésein is szép sikereket magáénak mondható együttes 8 citerással és két énekes szólistával 1974. január 24-én alakult meg. Az alapító tagok célja kettős volt. Az együttzenélés öröme és a népzenei ha gyományok felújítása mellett lehetőséget kívántak biztosítani a századfordulóban viselt furtai férfi népviselet népszerűsítéséhez.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a telpülésről a település eseményeiről Furta

Cím: Furta, Petőfi u. 1.
Link: www.furta.hu
Kapcsolattartó személy: Krucsó Antal
Telefon szám: 0036-54-441-409

Képek a Furtaról, a furtai eseményeiről.
 templom
 

Római katolikus templom - Furta

Cím: Furta, Táncsics Mihály u.
Link: www.furta.hu
Kapcsolattartó személy: Újirázi plébánia
Telefon szám: 0036-54-440-041

A plébánia 1782-ben kezdte meg működését, és a templom is ekkor épült: gazdagon tagozott provinciális barokk stílusú, de copfstílus-elemeket is tartalmaz. A Szent László tiszteletére szentelt templom klasszicista mellékoltárát a XIX. század első felében emelték. A felújított plébánia és a templom műemléki védelem alatt áll.


Református templom - Furta

Cím: Furta
Link: www.furta.hu

A faluba látogatóknak feltétlenül érdemes megnézni a 37 méter magas neoromán stílusú tornyával tekintélyt keltő református templomot. A régi templomok helyén és helyett 1815 és 1827 között épult a mai nagyobb templom, amelyhez 1872-ben készult az impozáns torony. Az 1991-ben felújított templom nemes egyszerûségében is méltóság teljesen magaslik környezete fölé fehér falaival, csúcsos tornyával, a falu nyugati részén a községháza és az iskolák szomszédságában.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner