12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mezőkövesd
www.mezokovesd.hu
Mezőkövesd Város Önkormányzata és a Magam nevében tisztelettel köszöntöm Önt a gyógyvíz, a népművészet és a fesztiválok városában. Az Európában egyedülálló Mezőgazdasági Gépmúzeum, Matyó Múzeum, a város jellegzetes templomai, a Hadas városrész alkotóházai, a Kisjankó Bori Emlékház várja látogatását. Tavasztól őszig a folklór, bor-gasztronómiai és szórakoztató kulturális programok sorában mindenki talál érdeklődésének megfelelőt. Érezze jól magát Matyóföldön!
 Polgármester: Dr. Fekete Zoltán E-mail: polghiv@mezokovesd.hu
 Telefon: 0036-49-511-500 Fax: 0036-49-511-561
népi kézművesség

 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Festő-, szövő alkotóház - Mezőkövesd

Telefon szám: +36-49 311-081
Kapcsolattartó személy: Laczkó Pető Mihály, Tábori Aranka
Cím: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 30.
Link: www.matyofolk.hu

         
         
Aki ebbe az alkotóházba belép,csodálatos régi matyó emlékekkel találkozhat. A művész házaspár nagy gonddal őrzi a régi hagyományokat. Több mint 100 éves szövőszéken meg lehet tanulni a szövés alapjait, a kártyás fonás tudományát és még sokféle érdekességet. A festő házaspár gyönyörű képei is megtekinthetők és amelyik tetszik, meg is vásárolható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner