12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Fertőszéplak
www.fertoszeplak.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kóbor Attila E-mail: pmhivatal@fertoszeplak.hu
 Telefon: +36-99-537-160 Fax: +36-99-537-160
egyházművészet,    horgászat, horgásztó,    internet,    kastély, kúria,    kemping,    múzeum,    szálláshely,    templom,    világörökség

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálvária - Fertőszéplak

Cím: Fertőszéplak
Link: www.fertoszeplak.hu

Fertőszéplakon 1736-ban készült a Szent Szív szobor. A következő évben elkészült a Kálvária is. A szoborcsoport szobrainak zöme 1770-ben készült. A fallal körülvett kis dombra, az angyalok őrizte ajtón, és előírások szerint 21 lépcson jutunk fel. Az angyalok kezében tábla: Nézd, oh bűnös ember, mint hal az igaz. A lépcsők Krisztus rácssal védett sírjához vezetnek. Felette a fájdalmat sugárzó Máriát és Krisztus ernyedt alakját síró angyalok veszik körül. Mögöttük feszület.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Fertőszéplaki téglagyári-tó

Cím: Fertőszéplak
Link: www.fertoszeplak.hu

Fertőszéplaki téglagyári-tó horgászhely.
 internet
 

Művelődési Ház - Teleház

Cím: Fertoszeplak, Soproni utca 3.
Link: www.fertoszeplak.hu
Telefon szám: +36-99/537-140

Nyitva tartás: hétfõ: 14.00 - 21.00, kedd: 14.00 - 19.00, szerda: 14.00 - 19.00, csüt.: 14.00-19.00 pétek: szünnap, szombat: 9.00 - 19.00
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Széchenyi kastély

Cím: Fertőszéplak
Link: www.fertoszeplak.hu

A kastély egyemeletes, egymásra merőleges két szárnyból áll. Csatkai Dénes, neves történész írása szerint négy félköríves kapu tagolja (mára ebbol egy kaput láthatunk), melyek oldalán toszkán félpillérek vannak. A hajdani nagy ablakokat befalazták, helyettük ma kicsi, rácsos ablakok láthatók. Az ablakok alatt egyenes szemöldökpárkány található. Az udvarra néző bejárat felett a Széchényi-címer és a család jeligéje látható: Deus me regit, nihil me derit! - Ha Istenben bízol, sose csalatkozol! A széplaki kastélyban született 1754. április 29-én ötödik gyermekként Széchényi Ferenc, a nemzetség és a magyarság kiemelkedő egyénisége, a Nemzeti Múzeum alapítója, a legnyagyobb magyar Széchenyi István édesapja.
 múzeum
 

Vasúti lámpamúzeum

Cím: 9436 Fertőszéplak, Soproni út 13
Link: www.vasutilampamuzeum.lks.hu
Telefon szám: +36-99-340-556;+36-20 322-4734
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Haragovics József

Haragovics József vasúti lámpákból álló magán gyűjteményét tekinthetik meg a látogatók Fertőszéplakon, a múlt század elején épült tornácos parasztházban. Régi korok szépségét idézik a különleges lámpák, amelyek 22 ország különféle vasútjain voltak használatosak. 251 db különböző lámpát tekinthet meg a látogató, melyek a világ számos vasúttársaságát jellemzik, Hollandiától Mongóliáig, illetve az Egyesült Államokig.


Falumúzeum, tájházak, Fertőszéplak

Cím: Fertőszéplak, Nagy Lajos u. 31-39.

A legendásan szép, egységes fűrészfogas beépítésű széplaki utcasor az 1930-as évektől kezdve minden népi építészetet tárgyaló mű illusztrációjaként ismert. Ebből az utcasorból a kijelölés időpontjáig még öt egymás mellett álló épület megmaradt - Nagy Lajos király u. 31-39 sz.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Fertő-tó, Fertő-Hanság Nemzeti Park

Cím: Fertődoboz, Hidegség, Balf
Telefon szám: +36-99-537-620
Fax szám: +36-99-537 621
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.ferto-hansag.hu

Fertő-tó, Fertő-Hanság Nemzeti Park
 szálláshely
 

Aladdin Vendégház

Cím: 9436 Fertőszéplak Soproni út 13.
Telefon szám: 00-36-99/340-556
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.aladdinvendeghaz.lks.hu
Kapcsolattartó személy: Haragovics Józsefné

Az Aladdin Vendégház egycsaládos szálláshely a Fertő-táj Világörökség területén. A kétszintes házban egy két ágyas és egy háromágyas szoba, igényesen felszerelt konyha, valamint egy fürdőszoba és gyönyörű zárt udvar várja önellátó vendégeinket.
 templom
 

Római katolikus (Mindenszentek) templom

Cím: Fertőszéplak
Link: www.fertoszeplak.hu

Fertőszéplak római katolikus temploma. A Mindenszentekről elnevezett templom alapkövét 1728-ban Széchenyi György tette le. Két tornya 1735-ben készült el, órát mindkettőre a bécsújhelyi Kőnig József szerelt fel.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Fertő-táj

Cím: Fertőszéplak, Fertődoboz, Balf

1979-ben az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította, a Világörökség része 2001 óta.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner