12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Fertőrákos
www.fertorakos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Palkovits János E-mail: polgarmester@fertorakos.hu
 Telefon: 0036-99-530-024 Fax: 0036-99-530-024
barlang,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    hajókirándulás, komp,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kilátó, panoráma,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    templom,    világörökség,    vízi sportok, kikötő

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Mithras - szentély

Telefon szám: +36 20 355 99 99
Fax szám: +36 99 355-348
Kapcsolattartó személy: Szerdahelyi Zoltán
Cím: 9421 Fertőrákos osztrák-magyar határátkelő
Link: www.mithras.hu

A barlangot 1866-ban egy Malleschitz György nevű kőfaragó fedezte fel. Idősebb Storno Ferenc soproni építésszel a rárakódott földtől, elvadult bozóttól megtisztították, amikor is feltárult egy üreg, amelynek hátsó falát egy harmadfél méter magas faragott relief kő borította, amely Mitrás istenség bikaölő alakját örökítette meg. A Napisten szentély 2001 óta a Világörökség része.
 egyedi ritkaság
 

Kőfejtő, Fertőrákos

Telefon szám: +36-99-355-026
Cím: 9421 Fertőrákos Fő u. 1.
Link: www.kofejto.hu

A Fertő nyugati partvidékén, Sopron közelében, Fertőrákoson található Magyarország legszebb lajtamészkő feltárása, a Püspöki Kőfejtőként emlegetett egykori mészkőbánya. Turisztikai látványosság, népszerű kirándulóhely, a természetjárók kedvelt célpontja, a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek egyik színhelye, koncertek és fesztiválok díszlete, amely évről évre turisták tízezreit vonzza Fertőrákosra.


Vízi város - Fertőrákos 2005

Cím: Fertőrákos, Vitorlástelep

A 2005-ben készült "Víziváros".


A pellengér - Fertőrákos

Cím: Fertőrákos, Fő utca 139.
Link: www.fertorakosikirandulas.hu/fertorakos/pellenger.html

A település központjában található az ország egyetlen köztéren megmaradt 17. századi pellengére, amely azt példázza, hogy a püspökség nem csak kötelezettségeket rótt a jobbágyságra, hanem kiváltságokat is biztosított a számukra. A hazánkban egyedülálló pellengér településünk önálló bíráskodásának emléke.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Páneurópai Emlékmű

Cím: Fertőrákos, Fő utca 1.
Link: www.fertorakosikirandulas.hu
Telefon szám: +36-99 355-026

A kőfejtő északi dombján , mint egy felkiáltójel, Gabriela von Habsburg fémplasztikája emelkedik a magasba. A keresztet formázó szögesdrótok felhasználásával, fémből készített emlékoszlop a páneurópai piknik dátumát és néhány embernek a nevét örökíti meg, akiknek része volt benne. A tábla alatt körbefutó szalagon latin szöveg: In neccessariis unitas-in dubiis libertas-in omnibus caritas.( A szükségben egység – a kételkedésben szabadság – mindenben szeretet. )
 étterem
 

Mithrasz Étterem Fertőrákos

Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 1.
Link: www.mithraszetterem.hu
Telefon szám: +36-99-355-246
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Mithrasz Étterem a Fertőrákosi Kőfejtőtől 200 m-re, közvetlenül a Fertőrákos - Mörbisch határátkelő bevezető útja mellett található. Az étterem teraszáról páratlan kilátás nyílik a Fertő tóra. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Öreg Halász Csárda - Fertőrákos

Cím: Fertőrákos, Fő út 51.
Link: www.oreghalaszcsarda.hu
Telefon szám: +36-99 355 302

Az Öreg Halász Csárda hangulatos, a Fő utca zajától mentes környezetben helyezkedik el Fertőrákoson. Halételek, halkülönlegességek bőséges választéka mellett vad-, sertés és szárnyas ételekkel várjuk kedves régi és új vendégeinket.


Puskás Sörkert - Fertőrákos

Link: www.puskassorkert.hu
Telefon szám: +36-99 355-506
Fax szám: 36-99 355-082
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Sok szeretettel üdvözöljük Önöket a 2000. évben megnyílt vendéglőnkben, a fertőrákosi Puskás Sörkertben. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 hajókirándulás, komp
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Komp közlekedés.
 

Fertő-tó - Fertőrákos

Link: www.sopviz.hu
Telefon szám: +36-99/355-340
Cím: Fertőrákos, Fertő-tavi vízitelep

A Fertő tó Közép-Európa harmadik legnagyobb tava. Igazi alföldi, síkvidéki sóstó. Hosszúsága 35 km, szélessége 7-15 km, tengerszint feletti magassága 114 méter. A tó egész területe 337 négyzetkilométer. Magyarországhoz területének egynegyede, 87 négyzetkilométer tartozik. Magyar oldalon a fertőrákosi kikötőből indulnak menetrendszerinti hajójáratok Ausztriába és sétahajók a világörökséggé nyilvánított Fertő-vidék megtekintésére. A vízi határ néhány évvel ezelőtti megnyitása óta jelentős a vitorláshajó-forgalom is.
 imaház, kápolna
 

Virágosmajori kápolna

Link: www.fertorakosikirandulas.hu
Cím: Fertőrákos

1872-ben kápolnát építettek a Virágosmajorban lakó cselédek számára, amely imádkozó helyül szolgált. Tornyán a nevét magyarázó mondás: "Ego sum flos campi", azaz "Én vagyok a mezők virága".
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Püspöki kastély

Link: www.fertorakosikirandulas.hu
Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 153.
Telefon szám: +36-30 8516 236
Kapcsolattartó személy: Kálmán Imre

A középkori eredetű, később barokk stílusban átépített, majd a XX. században leromlott kastély a rendszerváltás után kizárólagos állami tulajdonba került. A főhomlokzat középső részét díszes rizalittá alakították, az ablakok felett a három építtető címerével. Középen Keresztély Ágosté, barokk keretben. Jobbra Széchényi Györgyé: halom tetején kiterjesztett szárnyú sast ábrázol, babérkoszorúval a szájában. Balról gróf Zichy Ferenc címere: benne ötágú koronából kitűnő szarvasagancsok keresztet fognak körül.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Püspöki Kőfejtő Fertőrákos

Link: www.kofejto.hu
Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 1.
Telefon szám: +36-99-355-026

A Fertő nyugati partvidékén, Sopron közelében, Fertőrákoson található Magyarország legszebb lajtamészkő feltárása, a Püspöki Kőfejtőként emlegetett egykori mészkőbánya. Turisztikai látványosság, népszerű kirándulóhely, a természetjárók kedvelt célpontja, a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek egyik színhelye, koncertek és fesztiválok díszlete, amely évről évre turisták tízezreit vonzza Fertőrákosra. A Püspöki Kőfejtő 2001 óta az UNESCO Világörökség része.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

II. Mithras Fesztivál - Fertőrákos

Link: www.mithras.hu
Cím: 9421 Fertőrákos, Meggyesi út 1.
Telefon szám: +36 20 355 99 99
Fax szám: +36 99 355 348
Kapcsolattartó személy: Szerdahelyi Zoltán

2008. június 13-14-15. került megrendezésre a II. Mithras Fesztivál Fertőrákoson. Helyszín: Római kori Kőfejtő, Mithras-szentély, Püspöki Kastély. Program: Római légiósok bemutatója, gyermekműsorok, kézműves foglalkozások és vásár, országos rajzpályázat díjkiosztója, kiállítás a díjnyertes művekből. Korabeli étkek és helyi borok várják az idelátogatókat. Fertőrákoson ezen a hétvégén a család apraja-nagyja remekül szórakozhat a Mithras Fesztiválon.
 múzeum
 

Kristálymúzeum, Fertőrákos
Prospektus letöltés, Prospectus download

Link: www.fertorakosikirandulas.hu
Cím: Fertőrákos, Fő u. 99.
Telefon szám: +36/99/355-286

Az egész világon egyedülálló Kristálymúzeumban, Fertőrákoson egy kormányrendelettel védett amatőr gyűjteményből válogatott 2000 darab kalcitkristály és ugyanennyi ásvány szín- és formagazdaságában, valamint 500 darab ősmaradványban gyönyörködve ismerheti meg Magyarország rejtett szépségeit.


Mithrás-szentély

Link: www.mithras.hu
Cím: Fertőrákos, osztrák-magyar kerékpáros határátlépő
Telefon szám: +36 20 355 99 99
Fax szám: +36 99 355-348
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szerdahelyi Zoltán

Sopron közelében, Fertőrákos és az ausztriai Fertőmeggyes között, a Fertő- Hanság Nemzeti Parkon át vezető kerékpárút mellett római kori templomot rejt az erdő. Az irodalom Mithras-szentély, Mithras-barlang, Mithraeum néven említi. Az 1866-ban felfedezett, Stornó Ferenc által feltárt szentélyt 1989-ig a vasfüggöny szigora zárta el a külvilágtól. Napjainkban kirándulók tízezrei kerékpároznak, túráznak ezen a vidéken. A Fertőrákos felől érkezők elektromos kirándulóautókkal, egy órás körutazás keretében is felfedezhetik a Napisten szentélyét, amely 2001 óta a Világörökség része.
 sétáló utca, városkép
 

Vízi városi séta Fertőrákos 2005

Cím: Fertőrákos

Egy családi kirándulás képei 2005-ből.
 szálláshely
 

Horváth-ház Panzió - Fertőrákos

Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 194-196.
Telefon szám: +36-99-311-383
Fax szám: +36-99-311-383
Link: www.horvathhazpanzio.hu

Soprontól 10 km-re, a Fertő-tó partján, Fertőrákoson a falu központjában, a Fő utcában található. Csendes, családias környezetben, szép kilátással, kétágyas vendégszobákkal. (WC, zuhanyzó, TV, hűtőszekrény) várja vendégeit, a falusi turizmus szolgálatában. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Huber Panzió és Étterem Fertőrákos

Cím: 9421 Fertőrákos, Fertő u. 1.
Telefon szám: +36-20 448-5860
Link: www.huberpanzio.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Huber Csaba

A Huber Panziónk a Fertő-tóra néző panorámájával, csendjével és színvonalával méltán közkedvelt, mind egyéni, mind baráti társaságok számára. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Éva - Fészek Vendégház Panzió

Cím: 9421 Fertőrákos, Felsősziklasor 24/c.
Telefon szám: +36-99-355-040;+36-20-961-6452
Link: www.hotels.hu/feszek-fertorakos
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-99-355-040

A "Római-kori" kőfejtő mögötti, -feletti csendes utcában, fatornácos - szép kilátással - rendelkező családi házunkban fogadjuk vendégeinket. Grillező és nádfedeles "szaletli" a kertben. Kerékpárút mellett. MKB SZÉP kártya elfogadóhely.


Várfal Panzió

Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u.222.
Telefon szám: +36-99-355-115
Link: www.varfal-schlosser.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-99-355-115

Egész évben üzemelő vendégszobák reggelivel; társalgó; konyhahasználat; családi kedvezmény; információ. Programajánlat: transzferek bel- és külföldre; kirándulások kisbusszal, idegenvezetéssel (Budapest, Bécs, Pozsony, stb.) K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Fertőrákosi Barlangszínház

Cím: Fertőrákos
Telefon szám: +36-99-517-517
Link: www.kofejto.hu/barlangszinhaz.html
Fax szám: +36-99-517-542

A nyári Soproni Ünnepi Hetek gerincét az Európa-hírű fertőrákosi kőfejtőben 1970-től rendszeressé váló előadások jelentik. Egy 1982-ben készült építészeti szakvélemény szerint "a kőfejtő külső és belső ereinek egybeolvadása, a fény és árnyék irracioná-lis játéka olyan élményt nyújt, amihez hasonlót csak az ókori épí-tészet tudott nyújtani". Kiváló akusztikája révén elsősorban operaelőadások bemutatá-sára alkalmas a számos operett, táncprodukció és zenekari hang-verseny mellett. A színház befogadóképessége 743 fő.
 templom
 

Római katolikus templom - Fertőrákos

Cím: Fertőrákos
Link: www.fertorakosikirandulas.hu/fertorakos/templom.html

A Krisztus mennybemenetele templom a község minden pontjáról látható. Magas tornyát kőkorlátos erkély szegélyezi, amelyről messze vidékre terjedő kilátás nyílik. A másfél méter vastag falak rákosi kőből épültek. A történelem viharaiban többször megsemmisült, de mindig újjáépítették a püspökök gondoskodásának köszönhetően.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Fertő-táj

Cím: 9431 - Fertőd, Haydn u. 2.
Link: www.fertotaj.hu
Telefon szám: +36-99-537-140
Fax szám: +36-99-537-141

A Fertő-táj nemzetközi elismertségét bizonyítja, hogy az 1970-es években magyar és osztrák része egyaránt tájvédelmi körzet lett, 1979-ben az UNESCO MAB programja keretében Bioszféra Rezervátummá nyilvánították, 1989-től pedig a Ramsari egyezmény nemzetközi jelentőségű vízi élőhelyei között is számon tartják. 2001-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította a Fertő tavi kultúrtájat.
 vízi sportok, kikötő
 

Fertőrákos Yachtkikötő

Cím: 9421 Fertőrákos, Virágosmajor 16°39'54" E, 47°43'24" N
Link: www.capitanspanzio.hu
Telefon szám: +36-99 355 225;+36 30 277 9595
Kapcsolattartó személy: Kohlhauser János

Kikötőnk a nemzetközileg is elismert és híres Fertő-tavi Nemzeti Parkban található. A táj páratlan növény- és állatvilágával képviselteti magát a magyar éghajlati övezetben. Az évi több mint 2000 napsütéses óra számával egy igazán derűs, napos közép-európai környezetben érezheti magát az ide látogató.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner