12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Felsővadász
www.felsovadasz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Gábor E-mail:
 Telefon: +36-46 444-101 Fax: +36-46 444-101
kastély, kúria,    klub, egyesület,    múzeum,    templom,    vár, várrom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Rákóczi-kastély - Felsővadász

Cím: Felsővadász, Rákóczi u. 1.
Link: www.kastelyutak.hu

A település legjelentősebb látnivalója maga a Rákóczi kastély. A falu központjában található kastély alapjai a 16. századból valók. A kastélyt az 1860-as években építették át kétszintes épületté. Az átépítés előtt az udvarház a török időkig kisebb erődítményként is szolgált, a két őrtorony ma is látható. A Rákóczi szabadságharc bukását követően a kastély, Mesko Jakab, majd a 19.-20. században Vay Artúr birtokosok kezébe került. Itt nyitották meg a környék első postahivatalát 1871-ben. A hivatalból származó első-takarékkönyv váltókat a budapesti Posta Múzeumban lehet megtekinteni. A kastély ma körzeti általános iskolaként működik.
 klub, egyesület
 

Felsővadászi Diáksport Egyesület

Cím: 3814 Felsővadász, Rákóczi tér 1.
Link: www.felsovadaszidse.hu
Telefon szám: +36-46/444-106

Felsővadászi Diáksport Egyesületünk 2002 októberében alakult. A DSE -nek atlétikai, labdarúgó, kézilabda és természetjáró szakosztályai vannak. Ezek a sportágak kiemelt jelentőséggel bírnak az egyesület tevékenységében. Lehetőséget biztosítunk minden helyi iskolás gyermeknek, hogy a testnevelés órák mellett délutánonként, illetve a tanítási szünetekben sportolhasson
 múzeum
 

Helytörténeti kiállítás - Felsővadász

Cím: Felsővadász, Rákóczi tér 1.
Telefon szám: +36-46/ 444-106

Bútorok, berendezési tárgyak és dokumentumok mutatják be a település és a vár múltját.
 templom
 

Római katolikus templom - Felsővadász

Cím: 3814 Felsővadász, Dózsa György u. 13.
Telefon szám: +36-46-444-130
Link: www.felsovadaszidse.hu

Felsővadász római katolikus temploma a 15. században épült, melyet 1601-ben Rákóczi György alakított át. Ebben a templomban őrizték sokáig a híres aranyozott casulát, a II. Rákóczi Ferenc ajándékozta őzbőr miseruhát.


Görög Katolikus templom - Felsővadász

Cím: 3814 Felsővadász, Kossuth u. 42.
Telefon szám: +36-46-444-165
Link: felsovadaszgk.gportal.hu

A felsővadászi görög katolikus templom építéséhez 1863-ban kezdtek hozzá. Az elkészült templomot 1864 szeptember 8-án szentelték fel, az Istenszülő születésének tiszteletére . A régi fatemplom toronykeresztjét a szentély fölött helyezték el. 1885-ban egy szép és majdnem teljesen épp ikonosztázzal gazdagodott a templom.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner