12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Felsőtárkány
www.felsotarkany.hu
Felsőtárkány község internetes bemutatkozó oldala, ahol remélhetőleg sok olyan információt talál, amelyek felkeltik érdeklődését. E palóc település a festői Tárkányi-medencében, a Várhegy és az Őrhegy között, a Bükk hegység kapujában, Heves megye északkeleti határán, Egertől 6 km-re fekszik. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szántósi Rafael E-mail: onkormanyzat@felsotarkany.hu
 Telefon: 0036-36 534-010 Fax: 0036-36 434-157
állandó kiállítás,    egészség centrum,    egyedi ritkaság,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    fazekasság,    forrás,    horgászat, horgásztó,    kiemelt szolgáltató,    kisvasút, városnéző kisvonat,    lovaglás,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vadászház

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Karszt és élővilága - kiállítás - Felsőtárkány

Telefon szám: +36-30 349-5721
Cím: Felsőtárkány, Ifjúság u. 34/1.
Link: www.bnpi.hu

A Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban berendezett Karszt és élővilága című kiállítás megtekintésével önálló programot kínálunk a családok, kirándulók és iskolai csoportok számára. A vendégek a kiállítás megtekintése mellett a központban található információs ponton (recepció és ajándékbolt) további információkat kaphatnak a nemzeti park látogatható területeiről, a bükki települések látnivalóiról, programjairól. Látogatható: ? A kiállítás 15 fő fölötti létszámú csoportok számára, ezen időszakban előre bejelentkezéssel látogatható.
 egészség centrum
Mozgáskultura, étrend, megfelelő edzésterv, szépségápolás és harmónia. Kapcsolódjon ki egészen, összpontosítson most a testi lelki egyensúlyára. Szép környezetben várják Önöket kiváló szakemberek.
 

Vital Spa Club Életmódközpont Felsőtárkány
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-70 600-2333
Cím: 3324 Felsőtárkány, Petőfi u.vége
Link: www.hegyikristaly.hu
Fax szám: +36-36 434-426
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Jakab Dávid

Vital Spa Club Életmódközpontunkban széleskörű szolgáltatásokkal várjuk Vendégeinket: finn,- infra szauna, gyógy-, kényeztető- és frissítő masszázsok, Coffee Love szolárium beépített vibrotrénerrel, denevérpad, fitness terem kardió és erőnléti gépekkel (zuhanyzási lehetőséggel és zárt öltözővel), továbbá TRX, Gravity, Jóga és Pilates várja a sportolni és kikapcsolódni vágyókat. Szakembereink állapotfelmérést követően, táplálkozási tanácsadással, személyi edzéssel segítik Vendégeinket egészségük megőrzésében.
 egyedi ritkaság
 

Boldogasszony papucsa

Cím: Felsőtárkány

A boldogasszony papucsa (Cypripedium calceolus) fokozottan védett egzotikus szépségű ritka orchidea faj. A környék jellegzetes növénye, Felsőtárkány szimbólumává vált, címerében is megtalálható.


Dínó Park - Felsőtárkány

Cím: 3227 Felsőtárkány Külterület
Telefon szám: 0620-394-9350
Fax szám: 0652-573-072
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Répási Vendel
Link: elodinoshow.hu

Felsőtárkányban megnyílt a Dínó Park. Kalandozz az őskorban! Fedezd fel csodás ősi környezetben lévő, nemzetközi múzeum minősítéssel rendelkező, mozgó, hangot adó 35 dínó fajt, amelyek közt egyedülálló módon megtalálod az egykori Magyarország területén élt összes dinoszauruszt is, teljes életnagyságban. Teljesen életszerű, sétáló, hangot adó, a filmek dublőrei által használt, 4 méter hosszú, és 2 méter magas dínók szórakoztatják a közönséget. Szerezz felejthetetlen nyári élményt! Kerülj testközelbe egy élő dinoszaurusszal!
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Felsőtárkányi tó és környéke

Cím: Felsőtárkány

Kellemes kikapcsolódást jelent Felsőtárkányban egy kis séta a tó körkényéken.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Kupihár János fazekas Felsőtárkány

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út 223.
Telefon szám: +36-70-314-2160
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kupihár János
Link: kupiharfazekas.5mp.eu

Felsőtárkányban a József Attila utcában található Kupihár János fazekasműhelye. A megszokott konyhai edények mellett mécsesek, illatkancsók, gyertyatartók, finom vonalú csuprok, méztartók és még számos kedves dísztárgy is készül a műhelyében. Szeretteinknek sokféle ajándéktárgy közül választhatunk itt.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Szikla-forrás - Felsőtárkány

Cím: Felsőtárkány

Közvetlenül a tó feletti területen már Mátyás király korában püspöki nyaraló kastély állott. A barokk korban Barkóczy püspök építtette négytornyú kastélyt, melyet ezután puritán utóda lebontatott.A bõvizû sziklaforrás vizét már a XVIII. században tóvá duzzasztották. A tó környéke szépen parkosított, kedvelt kirándulóhely. Három tanösvény csomópontja található itt, a parton szabadtéri színpadot hoztak létre, és a tó közelébõl indul a felsõtárkányi erdei kisvasút.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Felsőtárkányi tó
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út
Telefon szám: +36-20 317-3291
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bárdos Zsolt
Link: www.sziklaforras.hupont.hu

Napijegyes horgászat hétvégenként (szombat-vasárnap) és munkaszüneti napokon. Nyitás május 17-e (vasárnap). Figyeljetek az új szabályra, hogy a műcsalikon is csak 1 db egy ágú horog használható! Május 1- szeptember 1-ig 7-19 óráig, Szeptember- Október 7.órától 18 óráig. november - 8 órától szürkületig. A tavon elsődlegesen a "fogd meg és engedd vissza" szemlélet uralkodik. Ez alapján a horgászok alapvetően minden halat kötelesek visszaengedni, de korlátozott számban van lehetőségük az általuk kifogott halak magtartására. További információk az ikonra (i) kattintva olvashatók.
 kiemelt szolgáltató
 

Faluház Felsőtárkány

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út 350.
Telefon szám: +36-30 945-3368
Link: www.felsotarkany.hu

A település fennállásának 750. évfordulóján átadásra került Felsőtárkány új Faluháza. A közel nyolcszáz négyzetméter alapterületű központot az önkormányzat teljesen önerőből építtette. Az új Faluház megépítésével a helyi közösségi és kulturális életen túl a község turisztikai kínálatát is szeretné bővíteni a helység önkormányzata. Már több mint húszéves vágya a tárkányiaknak, hogy legyen egy megfelelő méretű és minőségű közösségi terük.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Felsőtárkányi Erdei Vasút

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út 282.
Telefon szám: +36-36-434-210
Link: www.kisvasut.hu

A Felsőtárkányi Erdei Vasút 2021 évben teljes felújítás miatt nem közlekedik.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Karap Lovastanya - Felsőtárkány
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Felsőtárkány, Ady E. utca 92.
Telefon szám: +36-20-40-44-288
Link: www.karaptanya.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Karap Péter

A lovasiskola Felsõtárkányban (Egertõl 6 km-re) a Bükk-hegység kapujában, a Bükki Nemzeti Park lábánál található gyönyörű környezetben. A lovastúrákra a Bükk-hegységben és a környező dombvidéken van lehetőség. A túrák vezetését és a lovas képzést, -oktatást (jól képzett lovakon) Karap Péter, a lovasiskola tulajdonosa tartja. Túravezetés és oktatás magyar és angol nyelven. A csillagtúrák és vándortúrák nehézségi foka igény szerint változtatható. Már a fedett körlovardánk is megépült.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház Felsőtárkány

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út
Telefon szám: +36 36 785-367
Link: felsotarkanyiprogramok.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Felsőtárkányban a Fő úton található úgynevezett Harangozóházat, 2010-ben újították fel az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, mely a Katolikus Templom szomszédságában található. A házban viseletek, népi, játékok, régi használati tárgyak, bútorok találhatóak.” Hagyományőrző Húsvét a Tájházban” nevű programunk minden évben itt kerül megrendezésre. A Tájház belső felújítások miatt 2017. márciusig nem látogatható.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Hegyikristály Öko-Park - Felsőtárkány

Cím: 3324 Felsőtárkány, Petőfi u.27
Telefon szám: +3670 945-8094; +3636 780-601
Link: www.hegyikristaly.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Öko-Park, arra kijelölt területei, valamint az ott megtalálható, akár 120 fő befogadására alkalmas, fedett 300m2-es filagória, és a szintén fedett esőbeálló,valamint 800m2-es fedeles lovardánk és rendezvénysátrunk, kiváló helyszínként szolgálhatnak a hagyományos szalonnasütéstől kezdve a családi vagy baráti bogrács partykon, osztálykirándulásokon, osztálytalálkozókon, leány- és legénybúcsúkon át, egészen a céges rendezvények, valamint csapatépítő tréningek teljeskörű lebonyolításához!
 programok, rendezvények
 

Felsőtárkányi Rétesnap

Cím: Felsőtárkány, Tópart
Telefon szám: +36-30 945-3368
Link: www.felsotarkany.hu

Minden év augusztus elején kerül megrendezésre a Felsőtárkányi Rétesnap. Helyben készült rétesek, kirakodóvásár és színes hagyományőrző programok várják a látogatókat. A finom házi rétesek vására egész nap. Kézműves kirakodóvásár, házi termékek vására, kézművese foglalkozások, népdal, néptánc bemutatók, táncház.


Úszó Alkalmatlanságok Világbajnoksága

Cím: Felsőtárkány, Felsőtárkányi tó
Link: felsotarkanyiprogramok.hu

A felsőtárkányi tó partján és a tavon kerül évente megrendezésre az Úszó Alkalmatlanságok Világbajnoksága és Vígtárkányi Malacságok főzőversenye.


Úszó alkalmatlanságok Világbajnoksága

Cím: 3324 Felsőtárkány, Tópart
Link: felsotarkanyiprogramok.hu
Telefon szám: +36 36 785 367
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2018-06-30
Meddig: 2018-07-01

Úszó alkalmatlanságok Világbajnoksága és mini komolyzenei fesztivál 2018. június 30-július 1. Idén újdonságokkal készülünk, a bolondozást megelőzi majd egy kis komolyság. Kihasználva a tópart akusztikáját teret adunk a komolyzenének is. Felsőtárkány Tópart.


Felsőtárkányi Rétesnapok

Cím: 3324 Felsőtárkány, Tópart
Link: felsotarkanyiprogramok.hu
Telefon szám: +36 36 785 367
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2020-08-01
Meddig: 2020-08-02

Felsőtárkányi Rétesnapok 2020. augusztus 1-2. Felsőtárkányi Tópart. Híres a tárkányi rétes! Hogy miért? Gyere és kóstold meg! Egy titkot elárulunk: itt kézzel húzzák a tésztát! A finom falatok mellé színes programokat is kínálunk.


Gyermeknapi horgászverseny a felsőtárkányi tavon

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út
Link: www.sziklaforras.hupont.hu
Telefon szám: +36-20 317-3291
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bárdos Zsolt
Mikortól: 2020-06-19
Meddig: 2020-06-19

Gyermeknapi horgászverseny a Felsőtárkányi Horgásztavon 2020. június 19-én (péntek) 15:45 - 18:45-ig. Szeretettel várunk a Sziklaforrás Egyesület által a Magyar Országos Horgásszövetség támogatásával szervezett gyermeknapi horgászversenyre. További részletek az egysület honlapján olvashatók.


IX. Nyílt műlegyes találkozó - Felsőtárkány

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út
Link: www.sziklaforras.hupont.hu
Telefon szám: +36-20 317 3291
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bajzát Zoltán
Mikortól: 2020-04-04
Meddig: 2020-04-05

IX: Nyílt műlegyes találkozó. Felsőtárkány, 2020.04.4-5 között a felsőtárkányi tavon a Sziklaforrás egyesület szervezésében. A program: ismerkedés a módszerrel és egymással, szabad műlegyes peca, kötött létszámú, sztrimeres csukafogó verseny, műlégykötés. Lehyes suli a MÚHOSZ szervezésében.


Esztáz-kői barlangtúra gyalog és kerékpárral

Cím: Felsőtárkány, Esztáz-kői barlang
Link: bnpi.hu/
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kozma Attila
Mikortól: 2018-03-03
Meddig: 2018-03-03

2018. március 3, szombat, 10:00 – 12.00 Esztáz-kői barlangtúra gyalog és kerékpárral. Az Esztáz-kői-barlang a Felsőtárkány melletti Gyetra-völgyben található. Megközelítése lehetséges kerékpárral (amely kölcsönözhető a BNPI felsőtárkányi látogatóközpontjában), de gyalogosan is. Sisakot és fejlámpát a túravezető biztosít. Programvezető: Kozma Attila Részvétel díj: Barlangtúra 800 Ft/fő, kerékpárkölcsönzés 800 Ft/fő Találkozás: Felsőtárkány, Nyugati Kapu Látogatóközpont, gyalogosan érkezőknek a barlang bejáratánál. GPS: N 48.023169o, E 20.424912o


III. Felsőtárkányi retro majális 2018

Cím: 3324 Felsőtárkány, Tópart
Link: felsotarkanyiprogramok.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Telefon szám: +36 36 785 367
Mikortól: 2018-05-01
Meddig: 2018-05-01

III: Felsőtárkányi retro majális 2018 a Felsőtárkányi tónál. Ha tavaly velünk voltál, akkor már tudod, ha az idén velünk tartasz, akkor majd megtudod, hogy milyen nagyszerű ez a program! Gyere el cégeddel, kluboddal, barátaiddal és érezzük magunkat jól együtt! Részletekkel hamarosan jelentkezünk!


Fotókiállítás - Kéri Sándor fotós képei

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út 350. Faluház
Link: www.felsotarkany.hu
Telefon szám: +36-36 785-367
Mikortól: 2019-02-05
Meddig: 2019-02-16

Fotókiállítás - Kéri Sándor fotós képei a felsőtárkányi Faluházban. 2019 fabruár 5-16-ig. A kiállítás a Faluház nyitvatartási idejében tekinthető meg.
 szálláshely
 

Szabó Vendégház - Felsőtárkány

Cím: 3324 Felsőtárkány, Bocskai út 1.
Link: szabo-vendeghaz.5mp.eu
Telefon szám: +36-36/434-575; +3670 948-1428
Kapcsolattartó személy: Szabó Elemérné

A Szabó Vendégház a festői szépségű Felsőtárkány községben fekszik, mely Egertől kb. 6 km. A vendégház a tónál, Felsőtárkány üdülőkörzetében található, 100 méterre a Lillafüred felé vezető, és a Stimetcz-ház felé tartó Bocskai u.1. szám alatt. A házban komfortosan berendezett 4 szobában tudom a vendégeket elhelyezni,mely 10-12 fő részére biztosítja a fekvőhelyet. A szobákhoz étkezőként is használható, jól felszerelt konyha is tartozik. A vendégház szolgáltatásai közé tartozik: zárt kocsibeálló, bográcsozási és grillezési lehetőség, parkosított udvar, fedett terasz kerti bútorokkal. A ház télen és nyáron egyaránt igénybe vehető.
 templom
 

Római katolikus templom - Felsőtárkány

Cím: Felsőtárkány, Fő u. 172.
Telefon szám: 0036-36-434-610
Kapcsolattartó személy: Plébánia hivatal

A templomot 1785-90 között építtette Eszterházy Károly barokk stílusban. Az oltárokat 1793-ra készítette el Giacomo és Giovanni Adami, kőszobrait Mózer József faragta.


Református templom - Felsőtárkány

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út 157.
Telefon szám: +36-30 637-3489

Felsőtárkány református templomát 2009-ben szentelték fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner