12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Felsőszentmárton
felsoszentmarton.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Várnai Levente E-mail:
 Telefon: +36-73-552-023 Fax:  
horgászat, horgásztó,    templom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Mrtvica-tó (horgászhely)

Telefon szám: +36-73 352-099
Cím: Felsőszentmárton

Mrtvica-tó. A horgászvízként hasznosított holtág halállománya elsősorban telepített halakból áll. Kezelő: Drávazug HE, Felsőszentmárton (+Agro Rt.)
 templom
 

Római katolikus templom - Felsőszentmárton

Cím: Felsőszentmárton
Link: www.viasanctimartini.eu/telepulesek/felsoszentmarton

Felsőszentmárton római katolikus temploma. A Szentmárton helynév középkori templomának védőszentjére utal. Legrégibb írásos emléke 1235-ből származik, ekkor a pécsi püspök birtokaként említik az oklevelek. A mohácsi vészig a vaskai főesperesség plébániája volt. A vaskaszentmártoni apátságot a törökök elpusztították. A XVII. században Tótszentmártonnak nevezték az összeírásokban. A XVI. század után a Szlavóniából érkezett horvát telepesek vették birtokukba. Barokk templomát az elpusztult középkori templom közelébe Adácsy Ádám apát építtette 1727-ben, majd 1852-ben Gottlibovich Pál pécsi kanonok adományának felhasználásával kibővítették. A Maureiter Lajos által 1886-ban festett oltárképen Szent Márton pénzt ad a térdelő koldusnak. A horvát lakosság által Martince-nak nevezett község címerében is a köpenyét koldussal megosztó Szent Márton szerepel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner