12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Felsőpetény
www.felsopeteny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Laczkovszki Zsolt E-mail: fpetenyonk@xmail.profinter.hu
 Telefon: +36-30 9625-874 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    kisvasút, városnéző kisvonat,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Mindszenty József bíboros emléktáblája - Felsőpeté

Cím: Felsőpetény, Petőfi u. 36.

1955. november másodika és 1956. október harmincadika között a kastély falai között tartották házi őrizetben Mindszenty József bíboros hercegprímást, esztergomi érseket.Emlékét a kastély falán elhelyezett emléktábla őrzi. Évente októberben Mindszenty emléknapot tartanak a kastélynál.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Almássy-kastély Felsőpetény

Cím: Felsőpetény, Petőfi u. 36.

A község legjelentősebb építménye a település szélén álló, 1902-ben építtetett volt Almássy-kastély, falai között nevelőotthon működött. 1955. november másodika és 1956. október harmincadika között a kastély falai között tartották házi őrizetben Mindszenty József bíboros hercegprímást, esztergomi érseket. Nem látogatható.
 kiemelt szolgáltató
 

Agyag-Ásvány Kft.

Cím: Felsőpetény
Telefon szám: +36 35/ 360-220
Fax szám: +36 35/ 560-004
Kapcsolattartó személy: Somogyi János
Link: www.agyag-asvany.hu

A felsőpetényi tűzálló agyag előfordulás a Cserhát hegység nyugati részén, a romhányi rög területén található. Az Agyag-Ásvány Kft. tevékenységi köre, a finomkerámiai tűzálló agyagok bányászata, feldolgozása, és értékesítése. Az agyag két külszíni fejtésű bányából kerül ki. A tűzálló agyag egy része bányanyers állapotban kerül értékesítésre, másik részéből a feldolgozás során őrölt agyag készül. A kitermelés ill. a feldolgozás során jelentős mennyiségű a Hárshegyi homokkő, aminek értékesítése különböző formákban és kiszerelésben történik. Értékesítünk továbbá PK agyagot (csempe márga), jelentős készletünk van mosott homokból, és homokos agyagból is.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Kisvasút

Cím: 2611 Felsőpetény,
Link: www.agyag-asvany.hu

2006. szeptember 16-án - a bányásznapon - eseti engedéllyel elindult az első személyvonat Bánkra. Ahhoz, hogy megindulhasson a menetrendszerint forgalom, még nagyon sok a tennivaló a pálya és a járművek terén is, de az első lépés már megtörtént.
 templom
 

Felsőpetény evangélikus temploma

Cím: 2611 Felsőpetény,Ságvári Endre u. 12
Link: felsopeteny.lutheran.hu
Telefon szám: +36-(35) 360-037
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Mária Terézia 1780. november 30-án örökre lehunyta szemét .1780 őszén az első fiúgyermeke lett az uralkodó. Ezek után egy új korszak kezdődött. Több lelkes buzgó protestáns egyházi vezető személyesen felkereste II. József császárt, hogy szüntesse meg a korábbi tiltórendeletet. Ezt követően 1781. október 21-én meg is kapták az engedélyt, hogy templomot ill. templomokat építhessenek. De három feltétel mellett. Az egyik feltétel az 500 lelkes gyülekezet volt (Felsőpetény 672 lelkes volt). A másik: csak úgy volt szabad építeni templomot, hogy a templom bejárati ajtaja nem nézhetett az utcára. (Csak párhuzamosan volt szabad építeni az úttal.) A harmadik feltétel: csak torony nélkül volt szabad építeni templomot.A mi templomunk tornyát a templom felépítése után 36 év elteltével, 1820-ban építették. Ekkor hunyt el II. József császár.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner