12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Felsőpetény
www.felsopeteny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Laczkovszki Zsolt E-mail: fpetenyonk@xmail.profinter.hu
 Telefon: +36-30 9625-874 Fax:
templom

 templom
 

Felsőpetény evangélikus temploma

Telefon szám: +36-(35) 360-037
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2611 Felsőpetény,Ságvári Endre u. 12
Link: felsopeteny.lutheran.hu

         
         
Mária Terézia 1780. november 30-án örökre lehunyta szemét .1780 őszén az első fiúgyermeke lett az uralkodó. Ezek után egy új korszak kezdődött. Több lelkes buzgó protestáns egyházi vezető személyesen felkereste II. József császárt, hogy szüntesse meg a korábbi tiltórendeletet. Ezt követően 1781. október 21-én meg is kapták az engedélyt, hogy templomot ill. templomokat építhessenek. De három feltétel mellett. Az egyik feltétel az 500 lelkes gyülekezet volt (Felsőpetény 672 lelkes volt). A másik: csak úgy volt szabad építeni templomot, hogy a templom bejárati ajtaja nem nézhetett az utcára. (Csak párhuzamosan volt szabad építeni az úttal.) A harmadik feltétel: csak torony nélkül volt szabad építeni templomot.A mi templomunk tornyát a templom felépítése után 36 év elteltével, 1820-ban építették. Ekkor hunyt el II. József császár.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner