12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Felsőgagy
www.felsogagy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kótai Aladár (1967) E-mail: felsogagy@t-online.hu
 Telefon: +36-46 442-101 Fax: +36-46 442-101
borospince,    kastély, kúria,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincerendszer

Cím: Felsőgagy,
Link: www.felsogagy.hu

A pincerendszer a középkori kolostorhoz tartozott, a legenda szerint a templom alá és 40-50 km hosszan északi irányba vezet el. A szabadságharc bukása után Rákóczi Ferenc állítólag ezen keresztül menekült Szepsibe.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Huszár László vadászháza

Cím: 3837 Felsőgagy, Arany János u. 12.
Link: www.felsogagy.hu

A kúria, - korábban műemlék jellegű épülete - tipikus kisnemesi kúria, barokk szimmetrikus elrendezéssel, klasszicista stíluselemekkel. A ma hozzá tartozó 2.5 ha-os park észak-keleti végén helyezkedik el a harmonikus tömegű épület. Jelenleg nem látogatható.
 templom
 

Római katolikus templom - Felsőgagy

Cím: Felsőgagy,
Link: www.felsogagy.hu

A község fölött messzire kimagasló dombon áll a XIII. században épült műemlék jellegű római katolikus templom, amelyet gróf Fáy Ferenc nagyváradi kanonok emeltetett. A templom falában van befalazva Gagyi László sírköve, amely egyike hazánk legrégibb címeres sírkövének. A templomdomb déli oldalán állt a középkorban a Boldogasszonyról elnevezett bencés apátság.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner