12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Felsőcsatár
www.felsocsatar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Lendvai Gábor E-mail: felsocsatar@savaria.hu
 Telefon: +36-94-351-000 Fax: +36-94-351-009
borkóstoló,    borospince,    egyedi ritkaság,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    Ifjúsági szállás, tábor,    imaház, kápolna,    szálláshely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Malom - Felsőcsatár

Kapcsolattartó személy: Gerencsér Hans, Ausztria
Cím: 9794 Felsőcsatár, Arany János u. 61.
Link: www.felsocsatar.hu

A Malom épülete a Pinka patakon lett elhelyezve a 16. században. 1592-ben Kuthasy Simon lovaskapitány kapta meg az akkor négy kerékkel működő épületet, aminek fejében két fiával együtt fegyveresen mindenkor a földesúr rendelkezésére kellett állnia. 1927-től biztosította a község elektromos ellátását.


Vasfüggöny emlékhely - Felsőcsatár
Prospektus letöltés, Prospectus download

Kapcsolattartó személy: Goják Sándor
Cím: 9794 Felsőcsatár, Szőlőhegy, Kápolna-domb
Link: www.vasfuggonymuzeum.hu
Telefon szám: +36-30 564 2657

Az Alpok keleti lábánál, a Vashegy magyarországi oldalán, Szombathelytől a bucsui határátkelő felé haladva 20 kilométerre fekszik Felsőcsatár, melynek történelmi szőlőhegyén, a Kápolna-domb alatt található a VASFÜGGÖNY MÚZEUM. Nyitva tartás 10-20 óráig.
 étterem
 

Sándor Vendéglő - Felsőcsatár

Cím: 9794 Felsőcsatár, Szőlő-hegy
Link: www.vasfuggonymuzeum.hu
Telefon szám: +36-94-351-415
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Járt már nálunk? Még nem? Akkor épp itt az ideje, hogy felkeressen minket, s megkóstolja Sándor házi jellegű hidegtál specialitásait, vasban gazdag natúr kékfrankosát, és élvezze mindazt, amit e nyugalmat árasztó, festőien idillikus környezet három évszakon át nyújthat Önnek! Fedezze fel Ön is e környék csodáit! Csak kövesse az út mellett elhelyezett bokrétákat, vagy kérdezze meg barátját! Ő már biztosan járt nálunk! Március közepétől október végéig mindennap várjuk az autósokat, bicikli- és gyalogtúrázókat déltől este 9-ig! Ugye eljön? A vendéglő telkén található a Vasfüggöny emlékhely, mely a vendéglő nyitvatartása alatt bármikor megtekinthető. Igény esetén az építő-tulajdonos személyes ismertetőjével, vezetésével.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Felsőcsatári Gyermeküdülő

Cím: 9794 Felsőcsatár,
Link: www.agorasavaria.hu
Telefon szám: +36-94-509-640
Fax szám: +36-94-511-267

A Felsőcsatári Gyermeküdülő elsősorban gyermekcsoportok, iskolai osztályok, ifjúsági csoportok, baráti társaságok visszatérő, kedvelt táborhelye. Az igénybevevők saját szervezésű erdei iskolai táborokat vagy hagyományos szabadidős táboroztatást valósítanak meg az épületben és környékén.
 imaház, kápolna
 

Szűz Mária kápolna - Felsőcsatár

Cím: 9794 Felsőcsatár, Vas-hegy
Link: www.vasfuggonymuzeum.hu
Telefon szám: +36-30 564-2657
Kapcsolattartó személy: Goják Sándor

Szűz Mária kápolna - Felsőcsatár Építtetője a közelmúltban boldoggá avatott gróf Batthyány Strattman László családja.
 templom
 

Szent Miklósnak szentelt római katolikus templom

Cím: 9794 Felsőcsatár, Petőfi u. 48.
Link: www.felsocsatar.hu
Telefon szám: +36-94-351-005
Kapcsolattartó személy: Bosics Gusztáv

A korábban Szent Péter nevét viselő, ma Szent Miklósnak szentelt római katolikus templom elődjét már 1284-ben megörökítették a források. Ez a középkori eredetű építmény 1848-ban leégett és 1852-ben klasszicista jegyekkel építették újjá. A község közepén egy kis dombon álló épület egyhajós, szentélye keskenyebb a hajónál, a sokszög oldalaival záródik. A szentélyhez északról az órahelyes párkányú, sokszög alapú gúlasisakos torony, délről sekrestye csatlakozik. A főhomlokzat timpanonnal lezárt, a kapu egyenesen záródó. A bejárattal balra helyezték el az 1923-s visszacsatolás emlékét és ennek 80 éves évfordulóját megörökítő táblát. A templom előtti Szentháromság szobor 1905-ben készült.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.