12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Feldebrő
www.feldebro.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Jakab Ernő E-mail: feldebropolghiv@t-online.hu
 Telefon: +36-36-580-012 Fax: +36-36-580-034
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    klub, egyesület,    különleges borok,    mulatság, fesztivál,    programok, rendezvények,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálvária - Feldebrő

Cím: Feldebrő, temető
Link: www.feldebro.hu

Feldebrőn a temetöi kápolnával szemben áll az 1863-ban emelt Kálvária épülete melyhez hasonló az országban csupán négy-öt helyen található.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Feldebrői Altemplom
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3352 Feldebrő, Szabadság tér 1.
Link: feldebroitemplom.5mp.eu
Telefon szám: +36-30 915-1548
Kapcsolattartó személy: Kiss József gondnok

Feldebrőn a templom és az altemplom keletkezését még ma is homály fedi. Elképzelheto, hogy a templomot Aba Sámuel ideiglenes temetkezohelyének építették. Más vélemény szerint Aba Sámuel nemzetségi monostornak, szerzetesek számára építtette, a kolostornak azonban nincs nyoma. A templom nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte páratlan építmény. Viták folytak arról, hogy a keleti vagy a nyugati kereszténységhez tartozott-e.


Nepomuki Szent János szobor - Feldebrő

Cím: Feldebrő, temető bejárat
Link: www.feldebro.hu

A Nepomuki Szent János szobor 1781-böl való, kőből faragott szobor a temető bejáratánál magasodik, amely sajátos ikonográfiájával kuriózumnak számít.


Emlékművek - Feldebrő

Cím: Feldebrő

Feldebrő emlékművei.
 imaház, kápolna
 

Nagyboldogasszony kápolna Feldebrő

Cím: 3352 Feldebrő, Rákóczi u. 11.
Telefon szám: +36-36 494-132
Link: feldebroitemplom.5mp.eu

Amíg a plébániatemplom az István király által is tisztelt Szent Márton nevére van szentelve, a Mária-tisztelet a temetői Nagyboldogasszony-kápolnához kötődik, nyilván Mária boldog halálának emlékére. A kápolnához, amely 1738-ban épült, remeteség tartozott. A feldebrői kegyhelyet már Esterházy Károly egri püspök 1766-1769. évi kánoni látogatásakor is igen réginek nevezi. Lehetséges, hogy a kegykép egy középkori kegykép utóda.
 klub, egyesület
 

Hagyományőrző, Kulturális és Turisztikai Egyesület

Link: www.feldebro.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Fehér Imréné elnök

Feldebrő értékeinek felkutatása, meglévő hagyományok őrzése, továbbadása és új hagyományok megteremtése.
 különleges borok
Méltán híres, különleges magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Debrői Hárslevelű

Cím: Felbebrő

Zöldes, szalmasárga színû bor. Nagyon illatos, hársmézre emlékeztetõ fajtajelleggel, testes, néha fanyar, igen finom savakkal, igazi hungarikumnak számít. Jó évjáratokban a késõi szüretelésû szõlõkbõl hosszú ideig érlelhetõ csodálatos, méz jellegû borok állíthatók elõ. Ezen szõlõtõkék a Debrõ körüli lankás domboldalakon sütkéreznek, ajánlatos õket hintóval körbeutazni, mert ízük és látványuk maradandó élményeket okoz.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Bödön Ünnep - Éva Udvarház Feldebrő

Cím: 3352 Feldebrő, Dózsa György út 73.
Telefon szám: +36-70 212-9836
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Fehér Imréné Éva
Link: evaudvarhaz.5mp.eu

Bödön Ünnep - Éva Udvarház Feldebrő. Hagyományosan évente megrendezésre kerülő rendezvény. Kemencében sült finomságok, kóstolója, házi lekvár kóstoló és mindehhez a méltán híres Debrői Hárslevelű. Várok mindenkit! Hiszen: Mindenkinek nagy öröm. ha teli van a BÖDÖN!
 templom
 

Szent Márton plébániatemplom - Feldebrő

Cím: 3352 Feldebrő, Szabadság tér 1.
Telefon szám: +36-30 915-1548
Kapcsolattartó személy: Kis József
Link: feldebroitemplom.5mp.eu

Feldebrő történelmi nevezetességű település. Itt található a X. században épült román stílusú templom, melynek altemploma Európában egyedülálló építészeti műremek. Eredetileg sír, illetve kripta céljaira szolgált és valószínűsíthető, hogy Aba Sámuel király temetkezési helyéül szolgált. A műemléki templomhoz kapcsolódóan jelentős a község idegenforgalma.
 programok, rendezvények
 

XIII. Ribizli Fesztivál Feldebrőn

Cím: Feldebrő, Műemlék templompart
Telefon szám: +36-70 6262-973
Kapcsolattartó személy: Ujj Gabriella
Link: www.feldebro.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2018-06-23
Meddig: 2018-06-23

A hagyományokhoz mérten idén is megrendezik Feldebrőn a ribizlifesztivált, amelynek a korábbi évekhez hasonlóan most is a Műemlék templom, valamint a tájház és környéke ad otthont. A XIII. Ribizli Fesztivál 2018. június 23-án egész napos kulturális műsorral, helyi és környékbeli fellépőkkel, néptáncosokkal várja az érdeklődőket.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner