12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Feked
www.feked.hu
Amikor valaki Fekedet keresi, akkor azt a helyet találja meg, mely nekünk, fekedieknek bárminél többet jelent. Nem szeretném untatni a látnivalókkal a rendezvényekkel és a nálunk egyedülálló építészeti örökséggel, inkább arra kérem, böngéssze oldalainkat és legyen részese annak a csodának, amit FEKEDnek hívnak. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: TILLMANN PÉTER E-mail: info@feked.hu
 Telefon: +36-69 345 106 Fax:  
borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    horgászat, horgásztó,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincesor - Feked

Cím: 7724 Feked,
Link: www.feked.hu

Feked eredeti állapotban megmaradt lakóházainak megtekintése után elsétálhatunk a pincesorra, ahol a helyi borok kóstolására is adott a lehetőség.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kálvária - Feked

Cím: 7724 Feked
Link: www.feked.hu

A falu feletti dombon, pár percnyi sétaút végén található a temető, felette a Kálvária, ahol érdemes megnézni az ismeretlen vidéki mester vagy mesterek alkotásait, Jézust a kereszten és a két lator egyedi figuráit. A dombtetőről ráadásképpen gyönyörű kilátás nyílik a falura, a Zengőre és a környező dombokra.


I. és II. világháború emlékmű - Feked

Cím: 7724 Feked,
Link: www.feked.hu

1991-ben állították az I. és II. világháborúban elhuyt hősi halottak emlékére. Az I. világháborúban 22-en, a II. világégés során 38-an áldozták életüket.


Keresztek - Feked

Cím: 7724 Feked,
Link: www.feked.hu

Keresztek - Feked
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Turistautak, gyalogtúra útvonalak Feked környékén

Cím: 7724 Feked, külterület
Link: www.feked.hu

A túrázni vágyóknak lehetőségük van a környéken lévő három turistaútvonal körbejárására. Kettő a központból indul, míg a harmadik a település bejáratánál lévő buszmegállóból. Az útvonalak érintik a falu határaiban lévő kereszteket, szép erdei utakat, szomszéd településeket, forrást, romos öreg erdészlakot, esőbeállót, szalonnasütő helyet, patakot. Aki pedig hosszabb túrát készül megtenni a Pécsvárad és Mohács közötti hangulatos, szinte mindvégig erdő övezte úton, az is kellemes pihenőhelyet talál Fekeden.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgásztó - Feked

Cím: 7724 Feked, külterület
Link: www.feked.hu
Telefon szám: +36-30/398-3263

Rövid sétával a Feked településtől délre lévő magán-horgásztóhoz jutunk (kb. 1000 m). Ugyan az országút a tó mellett visz el, de egyébként ez a hely maga a béke és a nyugalom. Itt napijeggyel és fogás alapján is lehet - előzetes egyeztetéssel - horgászni. Elérhetőségek: Wéber István +36-69 345-116; Gerst János 06-30/398-3263. A hétköznapi és a hétvégi horgászást is egyeztetni kell. A horgászás időpontja napkeltétől napnyugtáig tart. A tóban kárászt, amurt, pontyot, csukát és compót lehet fogni.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Feked

Cím: 7724 Feked, Fő u. 5.
Link: www.feked.hu

A tájház Feked település központjában, a templommal szemben található. A faluban élő svábok háború előtti életét, ruhaviseletét, berendezési tárgyait mutatja be olyan használati eszközökön és berendezési tárgyakon keresztül, amelyeket a helybéliek adományoztak. A gazdasági épületekben a paraszti gazdálkodás eszközei tekinthetők meg, évente egy alkalommal pedig a tájház udvarán kerül sor a Feked Baráti Kör disznóvágására, majd a pajtában a disznó feldolgozására. Ezzel az eseménnyel évről évre élővé varázsolódik az immár múzeummá váló környezet.
 programok, rendezvények
 

Stifolder fesztivál - Feked

Cím: 7724 Feked, több helyszínen
Link: www.feked.hu

A Pünkösd utáni első szombaton kerül sor az országosan is ismert Stifolder fesztiválra, amelyre évről évre egyre többen látogatnak el. Több mint negyvenféle szalámit kóstolhatnak meg az ide látogató vendégek, és szavazhatnak is a számukra legízletesebbre. Szomjukat a falu közepén felállított sörsátorban enyhíthetik, ahol a különböző hagyományőrző együttesek egész nap zenés műsorral szórakoztatnak mindenkit. A helybéliek ilyenkor padokkal, asztalokkal kitelepednek a házaik elé, és ott vendégelik meg az eseményre látogató barátaikat.
 sétáló utca, városkép
 

Régi német lakóházak - Feked

Cím: 7724 Feked, Fő utca
Link: www.feked.hu

A közúton a faluba érve ugyan még hagyományos falusi utcaképpel találkozik a betérő, de mire a templom közelébe ér, feltűnnek a Fő utca díszei, a régi német lakóházak szemet-lelket gyönyörködtető épületei. Ilyen mértékben épségben maradt, megőrzött építészeti emlék nagyon kevés maradt meg mára hazánkban, így - az érdeklődő számára - igazi élmény lehet végigsétálni a falun, mert lépten-nyomon új- és új látnivalóval találkozik: a magyarországi német építészet gyöngyszemeivel.


Feked település
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 7724 Feked
Link: www.feled.hu
Telefon szám: +36-69 345-406
Kapcsolattartó személy: Tillmann Péter polgármester

Pécstől harminc kilométerre, a Mecsek délkeleti lábánál, szelíd dombokkal és erdőkkel körülvéve, egy hosszanti irányú völgyben nyúlik el a zsákfalu. A magyarországi sváb települések közül Feked házai őrzik a legnagyobb számban a sváb népi építészet jegyeit. Az ide látogató számára ezért Feked legjelentősebb látnivalója maga a falu.
 szálláshely
 

Turistaszálló - Feked

Cím: 7724 Feked, Fő u. 6.
Link: www.feked.hu
Telefon szám: +36-69-345106
Kapcsolattartó személy: Feked Község Önkormányzata
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az egykori paplakot alakították át modern turistaszállóvá. Az igényesen berendezett ház az év minden napján várja az ide látogató vendégeket. A falu közepén található az épület, amelyben szépen berendezett ebédlő (tv, wifi), valamint teljesen felszerelt konyha és négy szoba áll a pihenni vágyók rendelkezésére. Minden szobában van mosdó, valamint közvetlenül mellette zuhanyzó. Az udvar tökéletesen alkalmas kempingezésre, sátrak állításra is. A szabadban lehet főzni, és a kencében sütni. A gyerekek számára két kiválóan felszerelt játszótér is van a faluban, az egyik a turistaszálló közvetlen közelében. Ideális helyszín a kikapcsolódásra akár családdal, akár baráti társasággal érkeznek a vendégek.
 templom
 

Római katolikus templom - Feked

Cím: 7724 Feked, Fő u. 6.
Link: www.feked.hu

Feked első templomát 1733-ban építették a Szentháromság tiszteletére, amely később tűzvész áldozata lett. A jelenlegi épület 1763-ban épült barokk stílusban, 1846-ban bővítették hagymakupolás barokk toronnyal, amelyben ma két harang van. A templomot és környezetét jelenleg is folyamatosan újítják fel részben pályázati támogatásból, részben egyéni felajánlásokból.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner