12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Fedémes
 
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Fedémes, kedves kis falu a Mátra-Bükk vonaltól északra, a Heves-Borsodi Dombságtól délre, a Pétervásárai medencében.
Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: VÁLÓCI ISTVÁN E-mail:
 Telefon: +36-36 367-156 Fax: +36-36 367-156
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    néptánc, népdal,    repülősportok,    templom

 egyedi ritkaság
 

Papírmerítő Műhely - Fedémes

Telefon szám: +36-36-367-997
Fax szám: +36-36-367-997
Cím: 3255 Fedémes, Petőfi utca 61.
Link: www.vinczemill.hu

A műhely alapítója és tulajdonosa a fedémesi származású Vincze László, papíripari mérnök, Szentendre város Pro Urbe díjas kitüntetettje, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja, tervezőgrafikus. Családi vállalkozásunk a legnemesebb kézmíves mesterség továbbvitelére törekszik, 2000 éves ősi módszerrel időtálló és savmentes papírokat készítünk. Nyitva: hétfő - péntek 8 - 16
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Vendégház - Fedémes

Telefon szám: +36-30-9519-349, 06-1-2578-578
Cím: Fedémes, Petőfi Sándor út 35.
Kapcsolattartó személy: Hofmann Györgyné

Pétervásárától nem messze, Fedémesen a zsákfaluban található ez a kellemes, minden igényt kielégítő vendégház. 18 főt tudnak kényelmesen elhelyezni. A falu békés csendje igazi kikapcsolódást adhat a családos vendégeknek éppúgy, mint a pihenni "elbújni" vágyó párok számára. A táj és a környék varázslatos csendje mindenki számára kellemes pihenést nyújt, számos kirándulási lehetőséggel, programmal. 10-15 km-es körzetben számos látnivaló van. A siroki vár, a bükkszéki gyógyfürdő, Szilvásvárad és Eger látnivalói. De helyben is van látnivaló. A papírmerítő műhely, és a siklóernyősök látványa. A VENDÉGHÁZ TELJES BERENDEZÉSSEL ELADÓ!!! Két szintes, 6 szobás, tágas társalgóval mindkét szinten fürdő és terasz. 130 négyszögöl gondozott kerttel. Irányárról érdeklődni a +36-30-9519-349 telefonszámon lehet.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Fedémesi Asszonykórus

Cím: Fedémes

Országszerte híres a fedémesi asszonykórus, mindezt bizonyítja, hogy " Élõ népzene '97 " címmel CD- lemezük készült, melyen rózsadalokat énekelnek.
 repülősportok
Felkészült személyzet, technikai háttér, kedvező feltételek, oktatók és pilóták segítik a repülés szerelmeseit.
 

Fedémesi Siklóernyős Oktató Park

Cím: Fedémes, külterület
Telefon szám: +36-30-417-8447
Kapcsolattartó személy: Zsédely László
Link: 5mp.eu/web.php?a=paramania

Magyarország arra legalkalmasabb, szép dombvidékén, a Mátra és a Bükk fölötti Heves-Borsodi Dombság déli részén, egy aranyos kis falu (Fedémes) határában, 3 km átmérőjű körön belül, 7 „kisdombon”, 10 db, különböző irányú, 30-100 m közötti magasságú starthely várja a siklóernyőzés alapjait megtanulni vágyókat!!! Lehetőség van a hétvégeken, vagy hét közben, de akár intenzív, bentlakásos képzésre is.
 templom
 

Római katolikus templom - Fedémes

Cím: 3255 Fedémes, Petőfi u. 47.

Fedémesen a Szent István tiszteletére emelt új, római katolikus templom építésére 1813- 1820 között került sor. A templom a falu feletti dombon emelt késő barokk stílusú építmény, melyhez gyaloglépcső vezet fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner