12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Farád
www.farad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szalai Zoltán E-mail:
 Telefon: +36-96-279-032 Fax: +36-96-279-142
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Hősi emlékmű - Farád

Cím: Farád
Link: www.farad.hu

Első világháborúban elesettek emlékműve.


Szent Flórián szobor - Farád

Cím: Farád
Link: www.farad.hu

A tűzoltók védőszentjének kőszobra.
 szálláshely
 

Premontrei Cserkésztanya, Farád

Cím: 9321 Farád,
Link: www.opraem.hu
Telefon szám: +36 96 26 15 18 ,36-304508379
Fax szám: +36 96 59 35 16
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Csornai Premontrei Prépostság

1750 négyzetméter területen két faház, sátorhelyek, tűzrakóhely, wc, zuhanyzó (víz nem bevizsgált). Szomszédaink: horgásztó, erdő, szántóföldek. Farádtól 5 kilométerre, közel a nemzeti parkhoz.Helyi önkormányzat: Farád Község Polgármesteri Hivatala vállalta a tanya felügyeletét és segít a karbantartási munkák lebonyolításában. Kapcsolatai révén lehetőség van lovasprogramokra, népzenei programokra (citerazenekar), család és ifjúságvédelmi foglalkozások tartására, napközikonyhán történő étkezésre. Kistérségi kapcsolatait felhasználva .ajánlja a tanyát a környező falvak ifjúsági csoportjainak.


Áldos Wellness Panzió

Cím: 9321 Farád, Győri út 18
Link: www.aldospanzio.hu
Telefon szám: +36-96-535-000
Fax szám: +36-96-535-000

Az Áldos Wellness Panzió nevét a magyar ősvallás, a hun-magyar áldozati és fejedelmi konyha legalapvetőbb értékeinek egyikéről, az „Áldosról” kapta, amely ősi magyar áldozati étel.Alapanyagainak szimbolikája az 5 alapelem harmóniáját tükrözi. Nevéhez jelképes érzelmi értékek, emlékek, ízek, illatok kötődnek. Borkóstolók alkalmával ill. a szállóvendégek igényei esetén lehetőség nyílik az étel megismerésére és megkóstolására. Ételeinket a panzió szimbólumát viselő kézzel készített cserépedényekben szolgáljuk fel, amely a helyszínen megvásárolható. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Római katolikus templom - Farád

Cím: 9321 Farád, Fő út

Farád római katolikustemploma 1785-ben épült egyhajós szerkezettel, majd 1886-ban kereszthajóval megnagyobbították. Az oromzatos, egyszerű homlokzatból kiemelkedő nyolcoldalas tornyot toszkán féloszlopok és félköríves ablakok tagolják. A bejárati ajtó felett leveles konzol tartja az oromzatot.


Evangélikus templom - Farád

Cím: 9321 Farád, Győri u.

1784-85-ben épült késő barokk stílusban. A tornyot csak 1847-ben építették hozzá. A kétoldalt kváderezett klasszicista homlokzatot főpárkány és timpanon zárja le. Az oltárkép: "Krisztus a kereszten", Schiller József alkotása (1879). A márványozott keresztelőkút 1784-ben készült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner