12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Lébény
www.lebeny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KOVÁCS GÁBOR E-mail: onkormanyzat@lebeny.hu
 Telefon: +36-96-360-033 Fax: +36-96-360-038
néprajzi gyűjtemény, tájház

 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum Lébény

Telefon szám: +36-96-360-604, 96-360-038
Cím: Lébény, Iskola u. 13.
Link: www.lebeny.hu

         
A kiállítás a lápi, mocsári gazdálkodás tárgyainak gazdag gyűjteményét mutatja be, használatukat fotókkal illusztrálva. Megtalálhatjuk itt a tőzegbányászat, a halászat, a nádaratás, a szénakaszálás, a csuhépödrés, a gyékényfonás, a kenderfeldolgozás bemutatását is. A Hanság lecsapolása utáni időszakból az állattartás, a hús és tejfeldolgozás, a növénytermesztés, a háztartásban használt korabeli eszközök bemutatása képezi még a kiállítás anyagát, melyet a Hanság jellegzetes állatfajainak bemutatása zár. Hétvégén előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség a Falumúzeum megtekintésére!

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner