12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Zsámbok
www.zsambok.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: HOLLÓ ILONA E-mail: hivatal@zsambok.hu
 Telefon: +36-28 462 107 Fax:
néprajzi gyűjtemény, tájház

 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Zsámbok

Cím: Zsámbok, Bajza Lenke tér 1.
Link: www.zsambok.helyinfo.hu

         
         
Zsámbokon 1940. óta működik falumúzeum. Az első múzeum a tanítói lakás hátsó részében volt, alapját Radványi Béla esperes-plébános és Jancs Árpád gyűjteményei képezték. Ezt a múzeumot Janda József, igazgató tanító rendezte be és gondozta. Több szobából állt. Az elsőben volt található a fegyvergyűjtemény, az iskolások kézimunka és rajzkiállítása és a volt zsámboki plébánosnak, dr. Ében Mihálynak különféle találmányai. A következő a népművészeti szoba volt, amely a lakodalmas kellékeket, népviseletet rejtette magában.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner