12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Rimóc
www.rimoc.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szabó Vilmos E-mail: rimoc@nograd.net
 Telefon: +36-32 598-010 Fax: +36-32-388-391
néprajzi gyűjtemény, tájház

 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum - Rimóc

Telefon szám: +36-70 518 099
Kapcsolattartó személy: Bablena Miklósné
Cím: Rimóc, István király út 48.
Link: www.rimoc.hu

         
A községben kis falumúzeum várja a népi múlt tárgyi emlékei iránt érdeklődőket. Az épület egy az 1920-as években épült hagyományos, deszkamellvédes tornáccal megépített, kontyolt nyeregtetős palóc ház. A konyhából nyílik a tisztaszoba, a mindig bevetett ággyal. A falakon az összegyűjtött festett tányérokat, szentképeket, és egyéb eredeti, századelején készült fényképeket mutatják be. Fából készített, XX. század elejéről származó hagyományos népi bútorok és ruhák találhatók itt. A háromosztatú ház harmadik helyiségében a szövőszék mellett egyéb érdekességeket is meg lehet csodálni. Fotó: www.palocok.com

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner