12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kazár
www.kazar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gecse Ákos E-mail: kazar@kazar.hu
 Telefon: +36-32-341-333 Fax: +36-32-341-333
néprajzi gyűjtemény, tájház

 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Faluház - Kazár

Telefon szám: +36-32-341-222
Cím: 3127 Kazár, Hunyadi u. 3.

         
         
A faluközpont közelében lévő tájházat 1983-84-ben rendezték be. Az épület féloszlopos tornácú, palóckontyos, díszesen faragott deszka oromzatú parasztház, a régi nagycsalád gazdálkodásához, életmódjához igazodó lakásbeosztással. Megtalálható benne a tisztaszoba , a és a kamra. Láthatóak, régi bútorok, használati tárgyak, a vászonkészítés eszközei, a népi ruházat darabjai. A tájházban még ma is találkozhatunk a fiatalasszonyok nagyrózsás ünnepi főkötőjével, sokszoknyás, piros vállkendős, bőgangás megjelenésével, a palóc szobák hímzett párnahegyeivel és az ősi szövő - fonó eszközökkel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner