12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Füzérkajata
www.fuzerkajata.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: LUPTÁK LÁSZLÓNÉ E-mail: korjegyzoseg.ph@freemail.hu
 Telefon: +36-47/370-040 Fax:  
népi kézművesség,    sétáló utca, városkép,    templom,    védett ritkaság

 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Régi lakóházak

Cím: Füzérkajata,
Link: www.fuzerkajata.hu

A faluban több régi az itteni építészeti szokásokat őrző lakóház maradt fenn: Tájjellegű tornácos lakóház, Tájjellegű pitvaros, kemencés lakóház.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Füzérkajata településről

Cím: Füzérkajata,
Link: www.fuzerkajata.hu

Füzérkajata község Borsod-Abaúj-Zemplén megye észak-keleti részén a Hegyközben fekszik.Az Árpád-házi királyok idején királyi birtok volt. A füzéri vár tartozékaként került a vár tulajdonosainak birtokába, A török időkben a falut többnyire pusztaként tartották számon, és csak a háborúk után kezdett újra benépesülni. Ebben jelentős szerepe volt a XVIII. század elején birtokosává vált Károlyi családnak. A sokáig Kajátha néven ismert község 1918-tól Kajata, majd 1930-tól Füzérkajata lett. A faluban több régi, az itteni építészeti szokásokat őrző lakóház maradt fenn. A község református temploma 1794-ben épült. A kultúrtörténeti emlékek mellett a terület fő értékét környezetének védett természeti kincsei jelentik.
 templom
 

Református templom - Füzérkajata

Cím: Füzérkajata,
Link: www.fuzerkajata.hu

Füzérkajata református temploma 1794-ben épült.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Kovásodott fatörzsek

Cím: Füzérkajata, külterület
Link: www.fuzerkajata.hu

 
Védett természeti érték a településtől Északra található néhány kovásodott fatörzs. Kialakulása a miocénkori vulkáni működéssel függ össze: a tűzhányók egész erdőket temettek be, majd az utóvulkáni tevékenység során feltörő kovás oldatok átitatták, konzerválták a fatörzseket.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner