12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bükkzsérc
www.bukkzserc.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vasas Csaba E-mail: polgarmester@bukkzserc.hu
 Telefon: +36-49-523-011 Fax: +36-49-423-623
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Füzérkő várának maradványai

Cím: Bükkzsérc, külterület
Link: jupiter.elte.hu/terkep+lista2.php

         
Bükkzsérctõl északra 5 km-re a Hór-völgy és a Hosszú-völgy találkozása felett emelkedik a Füzér-kõ sziklás csúcsa. A csúcstól északkeletre 150 méterre, a hegygerinc kiemelkedõ részén van a vár. Kisméretû, hosszúkás területét délkelet felé a Hór-völgy feletti szakadékos hegyoldal, a többi oldalról pedig pár méterrel alacsonyabban, félkörben futó terasz (betemetõdött árok) fogja át. Északnyugati peremén kis szakaszon az egykori várfal alapozása látszik. A vár platójának hossza 24, szélessége a szakadékig 15 m. A várra egyetlen adatunk van. 1248-ban IV. Béla király adott engedélyt Lampert egri püspöknek, hogy "Füzér-kõn vagy Kerekkõn, melyek az egri egyház területén vannak, várat építsen" (Kondorné Látkóczki Erzsébet 1997. 13-15.)

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner