12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Szabolcs
www.szabolcs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Csegei László E-mail:
 Telefon: 0036-42-720-102 Fax: 0036-42-720-242
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Földvár Szabolcs

Cím: Szabolcs,
Link: www.szabolcs.hu

         
         
A régészeti eredmények szerint a vár a honfoglalás után, a X. században épült. Az 1085. és 1091. évi úz-kun-besenyő támadások után falait kijavították, vastagították. Írott (okleveles) forrás 1067 körül a vár alatti utat említi. A tatárjárás (1241-42) után a mellette kiépült királyi megyeközpont (civitas) - benne két, a Boldogságos Szűz és Szent Mihály tiszteletére épített templommal, a megyét irányító ispán és az egyházi vezető, az esperes házaival, szolganépével - szerepe megszűnt, így a várat is felhagyták. Azóta az elkorhadó faszerkezetből kiömlő föld domború, begyepesedett sáncot alkot, amelyet a köznyelv "földvár"-nak nevez. Ma Közép-Kelet-Európa egyik legjobb állapotában fennmaradt X. századi erőssége, amely méltán élvez kiemelt műemléki védelmet

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner