12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Fót
www.fot.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Vass György E-mail: titkar@fot.hu
 Telefon: 0036-27 535-385 Fax: 0036-27 358 232
állandó kiállítás,    borospince,    cukrászda,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres étterem,    kastély, kúria,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Németh Kálmán Emlékház - Fót

Telefon szám: +36-27-358-130
Cím: Fót, Béke út 31.
Link: www.fot.hu

Kisalagi házát élő múzeummá varázsolta, faliképekkel, szobrokkal díszítette szobáit. Faragványaiba belekomponálta az évgyűrűket, a görcsöket, a cincér járatait. S mert tiszteletben tartotta a fa szépségét, általában nem hasznát sem lakkot, sem festéket, még csiszoló papírt sem. A saját keze által faragott ülőbútora, asztala, szekrénye, ajtaja is része az állandó kiállításnak.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Fáy András egykori présháza - Fót

Cím: Fót, Somlyó-hegy lábánál
Link: www.faypreshaz.hu

Fáy András a költő, az író, a jogot végzett ügyvéd birtokán született meg Vörösmarty ismert költeménye, a Fóti dal. Fáy András egykori présháza ma híres vendégfogadó hely. Minden ősszel a korabeli szüreti mulatságok hangulatát idézve a Fóti Szürettel nyílik meg a Fóti Ősz rendezvénysorozat.
 cukrászda
 

Ambrosia Cukrászda - Fót

Cím: Fót, Móricz Zs. út 96.
Link: www.ambrosia.hu
Telefon szám: +36-27-538-515
Fax szám: +36-27-538-516
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tóth János

Az Ambrosia Cukrászda szeretettel várja Önt, télen-nyáron, Budapesttől 12 Km-re északi irányban fekvő, Fót szívében, amely e 18.000 lelket számláló kis város kellemes színfoltja. Hagyományos helyben készült kézműves fagylalttal, házias süteményekkel, különleges esküvői tortákkal, formatortákkal és ehető fényképes tortákkal várjuk Önt, amelyet lelkes csapat készít naponta frissen saját termelőnkben. Finom kávé specialitások, koktélok és fagylalt kelyhek teszik kellemessé és élvezetessé a nálunk eltöltött perceket.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

56-os emlékmű - Fót

Cím: Fót

56-os emlékmű Fót.


Óvoda - Fót

Cím: Fót

Óvoda - Fót
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Fáy-présház kisvendéglő - Fót

Cím: Fót, Fáy sétány
Telefon szám: +36-27-395-215
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.faypreshaz.hu

Fáy András a főváros zaját cserélte fel gyakran, hogy nyugodtan pihenhessen a Fóti Somlyó dombjai közt fekvő szőlőskertjében. Présházában gyakran összegyűltek a reformkor jeles képviselői: Vörösmarty, Deák, Garay és sokan mások.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Fóti Károlyi Kastély

Cím: Fót

A mai kastély helyén álló egykori földszintes kúriát a XVIII. század végén ismeretlen építőművész tervei alapján emelték. A fóti uradalom első birtokosa gr. Károlyi István volt, a családi székhely kiépíttetője. hazánk egyik legimpozánsabb klasszicista kastélyát ma ismét a Károlyi család – Károlyi László gróf és családja lakja.
 templom
 

Római katolikus templom - Fót

Cím: 2151 Fót, Vörösmarty u. 2.
Telefon szám: +36-27-358-083
Fax szám: +36-27-358-083
Link: www.option.hu/fotitemplom/templom.html

1855-re fejeződött be az épitkezés. A fóti templomot a károlyi család szolgálatában álló Ybl Miklós tervezte. Épitészetében a Pesti Vigadó mellett ez számit a magyarországi romantika legjelentősebb alkotásának. A francia katedrálisokat idéző égbeszökő tornyok és a gazdag fonatos díszű bejárat után a belsőbe lépve megkapó látványt nyújt a magas, világos tér, cizellált ritmusával, amelyet aranyozott kazettás mennyezet zár le. A román, arab, mór elemek ötvöződése, a műmárvány, a kerámia, kő, fa harmonikus egységet képeznek.


Evangélikus templom - Fót

Cím: Fót

Fót evangélikus temploma 1876-ban épült.


Római Katolikus templom 2. - Fót

Cím: 2151 Fót, Vörösmarty u. 2.
Telefon szám: +36-27-358-083
Fax szám: +36-27-358-083
Link: www.option.hu/fotitemplom/templom.html

A tervek elkészítése Ybl Miklóst kérték fel, mely 1855-re elkészült. Ma a Vigadó mellett ez a magyar romantika legjelentősebb alkotása. Valójában nem is egy, hanem két, egymás fölé epített templomból áll a négytornyos, háromhajós, monumentális építmény. A homlokzaton a Szeplőtlen Szűz 3 méter magas szobra látható.


Baptista Imaház - Fót

Cím: Fót

A Baptisták gyülekezetét Seres Sámuel 1895-ben alapította. Ekkor épült imaházuk is.


Református Templom - Fót

Cím: 2151 Fót, Károlyi István út 1.
Telefon szám: +36-27-358-121
Fax szám: +36-27-358-121
Link: www.fotiref.tvn.hu

A török hódoltság idején a község lakóinak többsége a reformáció hatására áttért az új hitre, s a régi katolikus tempomot birtokba vették, majd az 1860-as években neogótikus toronnyal bővítették.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner