12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Kétbodony
www.ketbodony.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Halász Judit E-mail: hivatal@ketbodony.hu
 Telefon: +36-35 355-260 Fax:
templom

 templom
 

Evangélikus templom - Kétbodony

Telefon szám: +36-35/355-743
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kollár Zsolt segédlelkész
Cím: 2655, Kétbodony, Tó út 21.
Link: ketbodony.lutheran.hu

         
         
1792-től 1794-ig épült, 1818-ban átépítették, homlokzatát 1890 körül díszítették. Jellege: késő barokk. Külseje: homlokzati bádoghagymás sisakú toronnyal, a homlokzat főpárkánya középütt íves, felette három körablak, a homlokzaton rozetták és neocopf díszek, csürlős fa-kapuszárnyak. Keskenyebb, enyhe szegmentíves zárású szentély. Belseje: lapos kupolás négyzetes hajó, lapos kosáríves diadalív 1818-as kronosztikonnal. A szentély csehboltozatán három chiaroscurofreskó nagyon elmosódva: Mózes a kőtáblákkal; Mózes az égő csipkebokor előtt; Ábrahám áldozata. Ugyanitt, a fülkékben egy-egy festett váza. A freskók a 18. század végéről származnak.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner