12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Esztergom
www.esztergom.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Hernádi Ádám E-mail: varoshaza@esztergom.hu
 Telefon: 0036-33 542-000 Fax: 0036-33 542-099
aquapark,    cukrászda,    egészség centrum,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    gyógyfürdő,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    internet,    kemping,    kilátó, panoráma,    konferencia központ,    mozi,    múzeum,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom,    vízi sportok, kikötő,    wellness központ,    zsinagóga

 aquapark
Kitűnő vízi szórakozás látványos környezetben, és egész napos kikapcsolódás családok és baráti társaságok részére. Látogasson el hozzánk!
 

Aqua Sziget*** - Esztergom

Telefon szám: +36-30-612-3131
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2500 Esztergom, Táncsics M. u. 5.
Link: www.aquasziget.hu

Az Esztergomi Aquasziget újra üzemel. A kültéri strand kizárólag május 1. és augusztus 31. között-, a nyári szezon ideje alatt tart nyitva. A strand területén, a medencék mellett óriás gyermekjátszótér, strandröplabdapálya és grillterasz is működik. Az élményfürdő fedett területén a medencék mellett egy infraszauna, dísztó, mellette mini terrárium, látványkonyha, söröző és pihenőágyak várják a vendégeket. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 cukrászda
 

Szamos Cukrászda Központi Kávéház

Telefon szám: +36-33-520-570
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2500 Esztergom, Vörösmarty u. 2.
Link: www.szamos.hu
Fax szám: +36-33-520-571

Szamos Cukrászda Központi Kávéház Esztergom. A kávéházat Lindtner Henrich alapította 1841-ben a Vörösmarty utca és a Rákóczi tér sarkán álló – akkor még földszintes – épületben. Hosszasan tanulmányozta a bécsi kávéházakat és azok alapján akart egyet alapítani Esztergomban is. Ennek megfelelően Bécsből hozatta a bútorokat, a berendezéseket és az üvegeket, a kávéfőző edényeket Törökországból, a porcelánt Csehországból. A kávéfőző mestert szintén Törökországból szerződtette. A belső tereket bővítették, a kínálatot kiegészítették fagylalttal, cukrásztermékekkel. 2008 augusztusától felújítás után a Szamos Marcipán Kft üzemelteti a cukrászdát.
 egészség centrum
Mozgáskultura, étrend, megfelelő edzésterv, szépségápolás és harmónia. Kapcsolódjon ki egészen, összpontosítson most a testi lelki egyensúlyára. Szép környezetben várják Önöket kiváló szakemberek.
 

Közérzetjavító Centrum - Esztergom
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-70-409-0080, 0620-925-5273
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2500 Esztergom, Andrássy út 21.
Link: panzioszentgyorgy.hu

A Szent György Panzió közérzet javító centrummal bővült. Egyedi, extra szolgáltatás a pihenés mellett: relaxáció, közérzetjavítás. Alacsony árak, kedvezmények minden kedves vendégünknek! Szolgáltatásaink: előzetes computeres állapotfelmérés (quantum biorezonancia), hőkezeléses hátmasszázs, infra talpmasszázs (kalóriaégető programmal is), jádeköves masszázságy, pulzáló mágnes terápia, nyakmasszázs készülék, Fej masszírozó készülék, színterápiás relaxáció, bioptron lámpa kezelés. Fontos, hogy Ön jól érezze magát nálunk! Bővebb információ a füzetlapra klikkelve. A Szent György Panzió K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 egyedi ritkaság
 

Mária Valéria-híd Esztergom - Párkány

Cím: Esztergom - Párkány

A Mária Valéria híd az esztergomi Prímás-szigetet és a szlovákiai Párkányt köti össze 2001 óta a Dunán. Az itt élők sokáig Csonka hídnak nevezték. A Mária Valéria nevet I. József lányáról, a főhercegnőről kapta.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Esztergomi Bazilika templombelső

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér 1.
Telefon szám: +36-33-402-354
Fax szám: +36-33-402-353
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.bazilika-esztergom.hu

Ott, ahol a Duna folyam délnek fordul, a Dunakanyar jobb partján magasodik az esztergomi Várhegy, és rajta az ország legnagyobb temploma, a Bazilika. A város nemcsak a magyar államiság megszületésének volt tanúja, de első királyunk az esztergomi székesegyházat tette az ország főtemplomává és püspökét a magyar egyház prímás-érsekévé emelte örök időre.


Esztergomi Bazilika Altemploma

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér 1
Telefon szám: +36-33-402-354
Fax szám: +36-33-402-353
Link: www.bazilika-esztergom.hu

Altemplom: nyitva tartás: márc. 01 - okt. 31: 9 ó - 16.30 ó, november 01 - február 28: 10 ó - 14.30 ó. Belépődíj: 200 Ft/fő.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent István megkoronázása - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér

A bazilika közelében, a vár rondelláján álló, süttői mészkőből készült szobor messziről vonzza a tekintetet. Melocco Miklós alkotása közel 12 méter magas, azt a pillanatot örökíti meg, amikor a király fejére kerül a korona.


Vámszedő ház - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Mária Valéria-híd
Telefon szám: +36-33/ 500-250

A volt vámszedő ház ma kiállítóteremként működik.


Vitéz János érsek szobra - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Várhegy oldala

Vitéz János érsek (1465-1472) szobra (Szentirmai Zoltán alkotása) A Várhegy oldalában, a róla elnevezett Érseki Tanítóképző Főiskola (Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola) előtt áll. Vitéz János Mátyás király nevelője, kancellárja, az első magyar egyetem alapítója volt.


Erzsébet királyné szobra - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Erzsébet park

Esztergomban Erzsébet királyné szobra Zala György alkotása.


Régi Takarékpénztár épülete - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Széchenyi tér 21.
Link: www.esztergom.hu

Hild József tervezte (1862), romantikus stílusú Takarékpénztár épülete,


Városháza - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.
Link: www.esztergom.hu

1773-ban készült el a városháza a mai formában. Az erkély alatt a főkapun belépve boltozott kapualj fogadja a látogatókat, ahonnan jobbra vezet a lengőajtóval leválasztott hármas fordulóval ellátott boltozott barokk lépcsősor. A kapualjból az udvarra lépve láthatunk egy 18. század végi, rokokó stílusú vasrácsos erkélyt. A tornyon márványtábla emlékezik meg a királyné adományáról, amiből felépülhetett.


Szentháromság-szobor - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Széchenyi tér

A szoborcsoport elődjét a város állíttatta az 1710. évi pestisjárvány elkerüléséért. Az eredeti emlékmű kisebb volt, az évtizedek pedig jelentősen megrongálták, emiatt cserélték le a jelenlegi alkotásra.


Dr. Etter Jenő háza - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Pázmány Péter utca
Link: www.esztergom.hu

Dr. Etter Jenő (1897-1973) Esztergom polgármestere volt a második világháború alatt.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Szent István Városi Fürdő - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Bajcsy - Zsilinszky E. utca 14.
Telefon szám: +36-33 403 957

Az esztergomi fürdőéletnek már a török korból is vannak gyökerei. A mai Strandfürdő kialakítása a 20-as évek elején történt. A fürdő a város belterületén található,így összeköthető számos kulturális programmal, egy szép városi sétával is.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Csülök Csárda - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Batthyány utca 9.
Telefon szám: +36-33-412-420
Fax szám: +36-33-501-151
Link: www.csulokcsarda.hu

Üdvözöljük a magyaros ízek világában, az esztergomi Csülök Csárdában! Éttermünket könnyű megtalálni: a királyi vár történelmi környezetében, a Bazilika alatti kanyarban, a 11. sz. út és a Batthyány utca sarkánál álló régi ház, melynek pincéjében a hagyományos magyar konyha megszokott és új ízeivel várjuk kedves vendégeinket.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Lóga-tó (horgászhely) - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom-Kertváros
Telefon szám: +36-30-9937-472, 30/9495-262
Link: www.logato.hu
Kapcsolattartó személy: Russ Péter, Kalmár István

Manapság egyre több az olyan tó amelyre üzemben tartói garantálják a biztos fogást. Az Esztergom-Kertváros -Dorog határában húzódó Lóga Tó Horgásztó ezek közé tartozik. Étterem és szállás lehetőség várja a horgászni és pihenni vágyókat.


Búbánat völgy, Kereki-tó; Minitó - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom

E gyönyörű természeti környezet Budapesttől 52 km-re, míg Eszetergomtól 8 km-re van.


Búbánat völgy, Dédai tó - Esztergom

Cím: 2501 Esztergom. külterület

Esztergom Búbánat völgyében található 3.1 hektáros festői szépségű horgászvíz. 2002. május 1-én nyitott. Az intenzív telepítéseknek köszönhetően egész évben jó fogási lehetőségek. A tó átlag vízmélysége 2 méter, a belső öböl részeken 3.5-4.5 méter. Az öböl részben találhatók az akadók, melyek nagyon jó búvóhelyek a nagy halak számára.
 imaház, kápolna
 

Szent Tamás Kálvária Kápolna - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Szent Tamás-hegy

A kálvária a XVIII., a kápolna a XIX. században épült újjá.
 internet
 

Esztergomi Ifjusági Információs Iroda ésTeleház

Cím: 2500 Esztergom, Lőrinc u. 6.
Telefon szám: 0036-33-501-740
Kapcsolattartó személy: Bakony Gabriella

Esztergomi Ifjusági Információs Iroda és Teleház internet elérhetőség.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Gran Camping és Ifjúsági Szállás*** - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Nagy-Duna sétány 3.
Telefon szám: +36-30 994-6021
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.grancamping.hu

A Gran Camping és Ifjúsági Szállás*** történelmi környezetben, Esztergomban a Prímás Szigeten, a hajóállomástól 200 méterre, a Duna partján terül el. A városközpont 10, a Bazilika 15 perc alatt gyalog érhető el. Nyitva:május 1 - szeptember 31 között. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Búbánat völgy - Esztergom

Cím: 2501 Esztergom, Búbúnat völgy

Búbánat völgy Szamár-hegy és a Hosszú-hegy közötti völgyben húzódik észak-déli irányban a Duna–Ipoly Nemzeti Park határán. Északról a 11-es főút és a Duna határolják. A központi belterülettől körülbelül 5 kilométerre keletre fekszik.
 mozi
 

Kultúrmozgó - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Imaház utca 2/a.
Telefon szám: +36-33 413-888
Link: www.egomkultur.hu

KULTÚRMOZGÓ FILMKLUB a zsinagógában. Vetítések: szombaton 19 órakor. A vetítések a helyszínen 500 forintos áron kapható bérlettel látogathatók. A bérlet a váltástól számítva 3 hónapig érvényes.
 múzeum
 

Balassa Bálint Múzeum Kiállítási Épülete

Cím: 2500 Esztergom, Mindszenty tér 5.
Telefon szám: +36-33-412-185
Link: www.balassamuzeum.hu
Fax szám: +36-33-412-584

A múzeum törzsgyűjteményének alapját a volt Esztergomi Szent Benedek Rendi Főgimnázium 1860-as évektől regisztrált régiség- és éremgyűjteménye, Knauz Nándor püspök és más gyűjtők (Rényi Rezső, Némethy Lajos, Brenner Ferenc, Einczinger Ferenc, Reviczky Elemér stb.) régiséggyűjteményei képezték.


Keresztény Múzeum - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Mindszenty tér 2.
Telefon szám: +36-33-413-880
Link: www.keresztenymuzeum.hu
Fax szám: +36-33-413-880

Az esztergomi Keresztény Múzeum Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteménye, mely több évszázad európai és magyarországi emlékeit őrzi. Képtárának magyar, olasz, németalföldi, német és osztrák anyaga révén az ország harmadik legjelentősebb festészeti gyűjteményeként ismert, mely szorosan követi a budapesti Szépművészeti Múzeumot és a Magyar Nemzeti Galériát. A Keresztény Múzeum gyűjteménye sokoldalúságával is kitűnik.


Babits Mihály Emlékmúzeum - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Babits Mihály u. 11. (Előhegy)
Telefon szám: +36-33-312-185
Link: www.balassamuzeum.hu

2008. július 1-től felújítás miatt zárva, nyitás előreláthatólag november elején!


Duna Múzeum - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Kölcsey Ferenc u. 2.
Telefon szám: +36-33-500-250
Link: www.dunamuzeum.hu
Fax szám: +36-33-500-251

A Duna Múzeum állandó kiállítása 2001. óta hívja látogatóit a víz varázslatos világának felfedezésére. Interaktív, családbarát tárlatunkon bemutatjuk a hazai víztörténet jelentős eseményeit és alakjait, az ember és a természeti környezet viszonyának folyamatos változását.


Magyar Nemzeti Múzeum Vármúzeuma - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér. 1.
Telefon szám: +36-33-415-986
Link: www.mnmvarmuzeuma.hu

A Vármúzeum állandó kiállításai: Esztergom Évszázadai - az esztergomi várhegy és a vár története Vas és arany - díszfegyverek a MNM gyujteményébol Dénártól a Forintig - Fejezetek a magyar pénzverés történetébol Kőtár - Lapidarium


Főszékesegyházi Kincstár - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér 1. (Bazilika)
Telefon szám: +36-33-402-354
Link: www.bazilika-esztergom.hu
Fax szám: +36-33-402-353
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az egyházi szertartásokhoz használt liturgikus eszközök általában a templom sekrestyéjében kerültek elhelyezésre, innen vették elő használatra. Székesegyházakban, ahol a felszerelés minőségében, kivitelében tükrözi a hely rangját, ezt az őrzőhelyet kincstárnak nevezték. Eredetileg a kiállított összes tárgyat istentiszteleti és ájtatatossági használatra szerezte be az Egyház. Megszenteltségükön kívül művészi, történelmi és anyagi értékük miatt mindig megkülönböztetett gonddal őrizték. A múzeumi jelleg kialakítása csak Simor János prímás által, 1886-ban vált lehetővé, aki ezeket a műkincseket a látogatók számára megtekinthetővé tette.


Mindszenty Emlékhely - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér
Telefon szám: 0036-33-411 895
Link: www.keresztenymuzeum.hu

A Mindszenty József emlékkiállítás látható a Főszékesegyházi Kincstár különtermében.
 sétáló utca, városkép
 

Esztergomi képek

Cím: 2500 Esztergom
Link: www.esztergom.hu

Képek Esztergom városáról.
 szálláshely
 

Dunakanyar Panzió Étterem - Dömös

Cím: 2027 Dömös, Hősök tere 2.
Telefon szám: +36-33-482-006, +3630/989-8805
Fax szám: +36-33-482-230
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács Béláné

Esztergomtól 16 km-re Dömösön várja Önt is a Dunakanyar Panzió Étterem. Megközelíthető gépkocsival, autóbusszal és hajóval. Látogasson el a panziónkba, éttermünkben finom ízekkel, kedvező árakkal várjuk vendégeinket. Egész évben remek élményt nyújt a faluból megközelíthető a Prépostsági romok, a Remete-barlang, a Szőkeforrás-völgye, az Árpádvár, a Rám-szakadék. Néhány kilométerre a visegrádi vár és Mátyás király nyári palotája. Érdeklődés, helyfoglalás csak telefonon.


Szent György Panzió - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Andrássy út 21.
Telefon szám: +36-33-502-180,+36-20-206-4587
Fax szám: +36-33-502-181
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Vodicska Sándor
Link: panzioszentgyorgy.hu

A Szent György Panzióban minden SZÉP kártyával előutalással megmentheti a kártyán lévő összeget ami a május hó végén egyébként elveszne. A panzió Esztergom Visegrád felőli részén, a Szent György Mezőn, a Bazilikától 500 méterre található. A családiasan berendezett vendégház két és három személyes szobákkal és egy három szobás apartmannal várja a vendégeket. Igény szerint zuhanyzós, gőzkabinos és pezsgőkádas fürdőszobával. A teljes felszerelésű konyhák hűtővel, központi gázfűtéssel, hideg-meleg vízzel vannak ellátva. Vezeték nélküli internet hozzáférés. A kertben napozási lehetőség, hintaágy, szabadtéri grillező, fedett terasz, borospince - saját termelésű borral - szolgálja a kedves vendégek pihenését. Fejlesztjük továbbá a gyógyturizmussal kapcsolatos szolgáltatásainkat (masszázs, elektroterápia). Új szolgáltatások: biliárdszoba, különterem üzleti megbeszélések, meetingek, találkozók lebonyolításához (15-20 fő), kérésre félpanzió ellátás. Jáde köves masszírozó ágy kipróbálása, szaktanácsadás és vásárlás. A Szent György Panzió K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely. Bővebb információ a honlapon és a facebookon.


SASI Panzió 1-2 - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Vécsey u.1., és Kiss J. út 50.
Telefon szám: +36-33-630-115,+36-30-525-4523
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Sáska János
Link: www.sasipanzio.hu

Szeretettel várjuk Esztergomban mindkét panziónkban. A Sasi cukrászdánál a Vécsey út 1-ben, és a Sasi 2 panziónkban a Kiss János út 50-ben. Mindkét panzió jól felszerelt több személyes apartmanokból áll. MKB és OTP SZÉP kártyát elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Esztergom
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 2500 Esztergom
Telefon szám: +36-20 539 9995
Link: www.szeporszag.hu/Esztergom.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Esztergom. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Esztergomi Várszínház

Cím: 2500 Esztergom, Imaház utca 2/a.
Telefon szám: +36 30 9415 378
Link: www.esztergomivarszinhaz.hu

Az esztergomi Várhegyen, a Bazilika árnyékában, történelmi környezetben várja a színházszerető közönséget az Esztergomi Várszínház.
 templom
 

Esztergomi Bazilika

Cím: 2500 Esztergom Szent István tér 2.
Telefon szám: +36-33-402-354
Link: www.bazilika-esztergom.hu
Fax szám: +36-33-402-353

A klasszicista stílusban 1822-1869 között felépült monumentális Bazilika az ország legnagyobb temploma. A szentélyben található Grigoletti: Mária mennybemenetele című oltárképe, amely a világ legnagyobb (13*6,5 m), egyetlen vászonra festett képe.


Vízivárosi plébániatemplom - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Mindszenty hercegprímás ter 3.
Telefon szám: +36-33-413-878
Link: www.esztergom.hu
Kapcsolattartó személy: Cséfalvay Pál kanonok

A vízivárosi főtér jellegzetes, kéttornyú barokk templomát a jezsuiták építették 1728-38. között. A rendalapító Loyolai Szent Ignác tiszteletére felszentelt templom tornyai 1788-ban készültek.


Belvárosi ferences templom - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Bottyán János u. 10.
Link: www.esztergom.hu

Az esztergomi belvárosban, a Bottyán János utcában álló műemléki Szt. Anna, vagy közismert nevén ferences templom és kolostor a barokk Esztergom legkorábbi építészeti emléke. Részben a középkori Segítő Szűz Máriáról nevezett ferences templom és kolostor maradványaira épült.


Belvárosi plébániatemplom - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Pór Antal tér
Link: www.egombelvaros.fw.hu
Telefon szám: +36-33-413-791
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Michels Antal

Az Esztergomi-Belvárosi Szent Péter és Pál apostolok nevet viselő plébánia a 17. sz. végén keletkezett, mint a török kiűzése után újjáéledő Esztergom Szabad Királyi Város plébániája.


Szent Anna- vagy Kerek-templom - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Rudnay Sándor tér

A klasszicista stílusú római katolikus Szent Anna-templom vagy Kerektemplom Esztergom déli városrészén található.


Római katolikus templom - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 18.
Telefon szám: +36-33 413-055
Link: www.esztergom.hu

Szatmári Irgalmasnővérek Szent Kereszt felmagasztalása Zárdatemplom 1683-ban épült.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Esztergomi vár

Cím: 2500 Esztergom, Vár-hegy

A Duna jobb partján tör az égbolt felé egy jó ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslat, amelyet a Magyarország középkori históriájában kiemelkedő fontosságot játszó Esztergom vára koronáz meg. A vár déli részén működik a Várszínház, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma, valamint a panoptikum. Az épületegyüttes 2008-ban elnyerte a az Európai örökség helyszíne kitüntető címe.
 vízi sportok, kikötő
 

Nautica Yachtkikötő - Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Bocskoroskúti u. 30.
Telefon szám: +36-33 509-240

A Nautica Yachtkikötő a magyar Dunakanyar kapujában, Budapesttől 50 km-re, a Duna jobb partján, a 1718,5 fkm-nél található.
 wellness központ
Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Aqua Sziget*** wellness

Cím: 2500 Esztergom, Táncsics M. u. 5.
Telefon szám: +36-30-612-3131
Link: www.aquasziget.hu

Az Esztergomi Aquasziget újra üzemel. Az Aquasziget Wellness Világa közel 1000 négyzetméteren, különleges odafigyeléssel, exkluzív szolgáltatásokkal a teljes kikapcsolódást és a felfrissülést biztosítja. A pihennivágyó vendégek számos, egyedülálló szolgáltatás közül választhatnak.A Wellness Világ tematikus szaunái, relaxációs pezsgőmedencéje a pihenőterekkel, az élményzuhanyokkal és a fitness teremmel a test és a szellem teljes regenerálódására ad lehetőséget. A Hamam, az Aquasziget a tradicionális török fürdője a rituális megtisztulás különleges élményével kényezteti a vendégeket. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 zsinagóga
 

Volt zsinagóga -Technika Háza

Cím: 2500 Esztergom, Imaház u. 2/a.
Telefon szám: +36-33-412-391
Fax szám: +36-33-412-395

A nagy idegenforgalmú műemlékváros, egyházi székhely egykori zsinagógájának épületében működik az MTESZ Esztergom Területi/Városi Szervezete. Az épület műemlék jellegü.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner