12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Erdőhorváti
www.erdohorvati.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Takács Gábor E-mail: hivatal@erdohorvati.hu
 Telefon: +36-47 338-151 Fax: +36-47 338-151
bio termékek,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    sétáló utca, városkép,    templom,    vadászat

 bio termékek
 

Erdőhorváti Kecskefarm

Telefon szám: +36 20 495-7525
Kapcsolattartó személy: Siket Andor
Cím: 3935 Erdőhorváti, Temető u 10.
Link: lovastanya.info

Hazánkban is megnőtt a kereslet a hagyományos tápanyagban gazdag élelmiszerek és természetes alapanyagú kozmetikumok iránt. A kecsketejből készült élelmiszerek kiemelkedő élettani hatással rendelkeznek. Gazdaságunkat azért hoztuk létre, hogy az Ön asztalára kerülő élelmiszer különleges és egészséges legyen. Gazdaságunk rendszeres állatorvosi ellenőrzés alatt áll. Nem alkalmazunk antibiotikumokat, szteroidokat, tejhozamnövelőket és tápokat. Az állományunk körbekerített természetes területen van, a jó levegőjű Zempléni hegységben. Szálastakarmánnyal és abrakkal kiegészítve hagyományos tartásban. Bio jellegű, de minősítéssel nem rendelkező termékek!
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Erdőhorváti Malom bérnyaraló

Telefon szám: +36-20 495-7525
Kapcsolattartó személy: Siket Andor
Cím: 3935 Erdőhorváti, Temető u. 10
Link: lovastanya.info

A Malom bérnyaraló Erdőhorváti központjának csendes helyén található a község első emeletes építményeként. A nyaraló összkomfortos teljesen felszerelt főzési mosási lehetőséggel heti kétszeri takarítással. Igény szerint menü házhozszállítással és asztalszervizzel. Az udvaron grillezési, bográcsozási eszközök vannak. Igénybe vehető túravezetés, vadles, lovaglás, kerékpárok és más programok is. Üdülési csekk elfogadó hely!
 sétáló utca, városkép
 

Erdőhorváti település

Cím: Erdőhorváti
Link: erdohorvati.xoo.hu

Erdőhorváti Magyarország északkeleti részén Borsod - Abaúj - Zemplén megyében a Zemplén hegység alján helyezkedik el. Azon felül is a sátoraljaújhelyi járás egyik kis faluja. Hegyes vidék. A Bodrog folyó jobb oldalán van. Hozzá legközelebb eső város a történelmi nevezetségeiről is híres Sárospatak. Közvetlen településszomszédja Tolcsva, Komlósak és Háromhuta.
 templom
 

Görög katolikus templom - Erdőhorváti

Cím: 3935 Erdőhorváti, Egres u. 21.
Link: erdohorvati.xoo.hu
Telefon szám: +36-47 338-228

Erdőhorváti Istenszülő öltönyének elhelyezése görög katolikus temploma. A templom alapkövét még a két világháború között helyezték le, és a templom fundamentumát közvetlenül a második világháború előtt építették, majd a hetvenes években folytatódott a templom építése, közadakozásból és az erdőhorváti hívek társadalmi munkájából. Ez a templom Erdőhorváti legfiatalabb temploma, es a legkisebb a felekezet. Erdőhorvátiban 146 fő a Görög Katolikus hívek létszáma. A Felszentelés éve: 1976.


Római katolikus templom - Erdőhorváti

Cím: 3935 Erdőhorváti, Egres u. 5
Link: www.erdohorvati.com

Erdőhorváti Szent Kereszt római katolikus temploma. gróf Pálffy János mint a király megbízottja 1711. szept. 26 - án az Erdőhorváti templomokat a parókiával együtt azon indoklással adta vissza a katolikusok birtokába, hogy a templom és a plébániaház eredetileg a katolikusoké volt, és köztudomás szerint a plébánost a felkelés alatt űzték el. 1711 után mégsem tudták működtetni az Erdőhorváti plébániát. A visszakapott fa templom nem volt többé használható, rövidesen dőlni kezdett a fából épült paplakkal együtt. 1713 - ban a mádi plébános szedte az Erdőhorváti malom szombati vámbevételét, 1733 - ban viszont már Tolcsván filliája volt az Erdőhorváti katolikus lakosság, a falu birtokjoga pedig Trautson hercegségé lett.


Református templom - Erdőhorváti

Cím: 3935 Erdőhorváti, Hatház u. 2.
Link: www.erdohorvati.com
Telefon szám: +36-47-394-120

Erdőhorváti református temploma. A XVI. században református hitre tért lakosság használatba vette az ismeretlen időben épült régi templomot. Az 1595. évi jelentés, már református templomról ad hírt. 1671- től többször gazdát cserélt a templom, míg 1771. szeptember 26.-án végleg elvették a reformátusoktól, akik egy borházból alakítottak ki istentiszteleti helyet. De már 1785-90 között megépült az új templom, majd 1889-ben tornyot is építettek hozzá. Ez a templom megavult, a jelenlegit Katona György sárospataki építész tervei alapján építették, 1910-11-ben. A templomban 250 ülőhely van, 1929-től szól a jelenlegi orgonája. Tornyában két harang lakik. Régebbi harangjának az volt a felirata: "Kitárva az Isten háza, halljátok a harangot, jertek hívek dicsérjétek az egy Örökkévalót! „

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner