12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Enying
www.enying.eu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Viplak Tibor László E-mail: enyingvaroshaza@t-online.hu
 Telefon: +36-22-372-002 Fax: +36-22-372-002
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fazekasság,    híres személy,    lovaglás,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent-Györgyi Albert szobra Enying

Cím: Enying

Szentgyörgyi Albert mellszobra (1999.) A bronzból készült mellszobor Illyés Antal szobrászművész alkotása, mely a Batthyány-kastély előkertjében került elhelyezésre.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Cserepes Csűr

Cím: Enying, Rákóczi 18.
Telefon szám: +36-22-372-176
Fax szám: +36-30 254-3055
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kató Balázs
Link: www.cserepes.hu

Enyingen, a Balaton keleti kapujánál hoztuk létre a Cserepes Csűrt, ahol hangulatos, vidéki környezetben a népi fazekasság fortélyaival ismerkedhetnek meg a látogatók. Szemtanúi lehetnek, amint egy sárcsomóból gondos kezek munkájával gyönyörű tárgyak kelnek életre. Itt egy helyen lehet megtalálni a népi iparművészet remekeit és a mai izlést tükröző használati tárgyakat. Lehetőség van helyszíni vásárlásra, valamint előzetes bejelentkezés után látogatócsoportoknak bemutató tartására. Kiránduló gyerekcsoportoknak kerámia foglalkozást is tartunk, ha igénylik. A programokat április 1-től október 31-ig tartjuk. Műhelyünk ezen időszakon kívűl is látogatható hétfőtől szombatig 10-től 18 óráig. Várjuk szíves látogatásukat!
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Kabóka Lovastanya Enying

Cím: Enying, Kabókapuszta
Telefon szám: +36-30 746-1544
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kaboka.com

A Varga család 1996-ban fejezete be a lovarda fő épületének építését.Négy évvel ezután készültek el az első vendégszobáink, azóta foglalkozunk turisztikával. Gyermek és felnőtt sporttáborok szervezésével foglalkozunk, illetve vállaljuk céges rendezvények lebonyolítását is. A lovakkal való kitüntetett bánásmód és az ezernyi aktív kikapcsolódási lehetőség az erősségeink.
 szálláshely
 

Kabóka lovastanya

Cím: Enying, Kabókapuszta
Telefon szám: +36-22-373-743
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kaboka.com
Fax szám: +36-22-373-743

A Kabóka Lovastanyán kitünően belovagolt túra- és futószáras lovakat találnak vendégeink. A tanyát ölelő erdők, rétek, és halastavak a természetjárás és a túralovaglás szerelmeseinek igényeit maximálisan kielégítik. Halastanyáinkon horgászati lehetőséget illetve Jet-Ski használatot biztosítunk.
 templom
 

Evangélikus templom - Enying

Cím: Enying
Link: www.enying.eu

Enying evangélikus temploma Szeghalmy Bálint tervei alapján épült 1938-ban.


Református templom - Enying

Cím: Enying
Link: www.enying.eu

1680-ban már volt az eklézsiának temploma, parókiája, rektorlakása. A feljegyzések szerint az első templom fatemplom volt, helyette 1720-ban kőből és vályogból új templom épült. A régi enyingi vár helyén lévő magaslaton a főutca keleti oldalán az utcára merőlegesen épült 1789-92-ben a mai templom kelet-nyugati tengelyben, barokk stílusban, 39 m magas nyugati homlokzati tornyával együtt, 11x28 m-es belső mérettel.


Római katolikus templom - Enying

Cím: Enying
Link: www.enying.eu

Nepomuki Szent János Római Katolikus Templom Herceg Batthyány Fülöp építtette 1838-1840 között a neoklasszicista stílusú, monumentális hatású, ünnepélyes homlokzatú műemlék templomot. Stílusának jellegzetességei: az oszlopos portikusz (előcsarnok), a kupola és a latin kereszt alaprajz. A 30 m magas tornyot gazdagon aranyozott keresztgömb és kereszt díszíti. A fő oltárkép a templom védőszentjét, Nepomuki Szent Jánost ábrázolja.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.