12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Egyházashetye
vulkansag.hu/TELEPuLeS/Egyhazashetye.html
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Zolnai Attila E-mail: hetyephiv@t-online.hu
 Telefon: +36-95 472-004 Fax: +36-95 472-004
emlékmű, műemlék, szobor,    híres személy,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Berzsenyi Dániel szülőháza

Cím: 9554 Egyházashetye, Berzsenyi Dániel u. 54.

Az épület az 1750-es években készült. Falán a költő születésének 100. évfordulóján, 1876-ban emléktáblát helyeztek el. A házban ma emlékmúzeum, és a községi könyvtár kapott helyet. Berzsenyi a magyar irodalom egyik legellentmondásosabb költője. Bár gazdag, sikeres földesúr volt, életének igazi értelmét a költészet jelentette. Egyházashetye, 1776. május 7. – Nikla, 1836. február 24.


Berzsenyi Dániel-szobra

Cím: 9554 Egyházashetye

Berzsenyi Dániel-szobra alkotója Antal Károly.
 sétáló utca, városkép
 

Egyházashetye település

Cím: Egyházashetye
Link: www.kemenesvidek.hu

Egyházashetye a mintegy 450 lakosú község Kemenesalján, a Kis-Somlyóhoz közel, a Kodó patak völgyében helyezkedik el. Környéke részben sík, részben hullámos, jellegzetes kemenesaljai táj. Mindössze másfél kilométerre emelkedik a Kis-Somlyó vulkanikus magaslata, lábánál kisebb erdőkkel, oldalain szőlőültetvényekkel. A falu déli, dombosabb határát erdők borítják, míg a lapályosabb, Kodó menti területeken szántókat és réteket találunk. A falut ugyan nem szelik át fő közlekedési utak, megközelítése ennek ellenére nem nehéz: a közelben halad ugyanis a 84-es főút, amelyről Borgátánál letérve hamarosan elérhetjük a települést.
 templom
 

Szent Jakab római katolikus plébániatemplom

Cím: 9554 Egyházashetye

Szent Jakab apostolról elnevezett római katolikus plébániatemplomát a középkorban építették.A katolikusok átépítették 1718-ban .AZ új templomomot a múlt század második felében alakították át romantikus felfogásban. Az egyhajós, hajójánál jóval kisebb félköríves szentélyű templomot fallal vették körül. A négyszintes tornya a nyugati falból kiugróan áll. Vízszintes főpárkánya felett gúlasisak látható. A három boltszakaszos hajó elején található a két oszloppal alátámasztott orgonakarzat. Oltárképe Szent Jakabot ábrázolja (1583). A padozat alatt a Felsőbüki Nagy család temetkezett.
 programok, rendezvények
 

Berzsenyi-ünnepség

Cím: .9554 Egyházashetye, Berzsenyi Dániel u. 54.
Link: vulkansag.hu/Megemlekezes/Berzsenyiunnepseg.html
Mikortól: 2016-05-07
Meddig: 2016-05-07

Egyházashetyén Berzsenyi-ház előtt május 7-én verseléssel, zenével, huszárbandériummal és kadétokkal emlékeznek meg Berzsenyi Dánielről.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner