12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Egyházasgerge
egyhazasgerge.gportal.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: László Viktor E-mail:
 Telefon: +36-32 452-200 Fax:  
internet,    sétáló utca, városkép,    templom

 sétáló utca, városkép
 

Település - Egyházasgerge

E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 3185 Egyházasgerge,

Egyházasgerge 840 lakosú észak-cserháti határközség, Salgótarjántól 16 kilométerre, északnyugatra, a Karancs északi lejtőjén fekszik.
 templom
 

Római katolikus templom - Egyházasgerge

Cím: 3185 Egyházasgerge,
Telefon szám: +36-32-450-002
Kapcsolattartó személy: Karancskeszi plébánia

A templombelsõt többszörösen átépítették, diadalíve félköríves, a belsõ teret borító csehsüvegboltozat barokk falpilléreken nyugszik. A nyolcszög három oldalával záródó szentély északi falában reneszánsz pasztofórium és sekrestyeajtó látható. Keresztelõkútja gótikus. A középkori oltár menzája két darabban a fõbejárati és a sekrestyeajtó elõtt van elhelyezve. A templombelsõ még nincs feltárva, de már ismert, hogy a középkori kõlapos padló a mai járószint alatt 45 centiméterrel még megtalálható. A templomot a középkorban kõfal vette körül.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner