12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Egervár
www.egervar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Gyerkó Gábor E-mail:
 Telefon: +36-92-564-071 Fax: +36-92-564-013
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fogorvosok,    híres étterem,    híres személy,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    kávézó, teaház, kávéház,    képzőművészet,    kilátó, panoráma,    kortárs magyar művészet,    média,    népi kézművesség,    régiség, antikvitás,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Római katolikus templombelső - Egervár

Cím: Egervár
Link: www.egervar.hu

Egervár temploma boltíves, zsindellyel fedett és márványlapokkal kikövezett. A kórus is téglából épült, szószéke fából van. Fölszerelése jó. Két oltára - a második Ferreri Sz. Vince tiszteletére - és ötváltozatú orgonája is van, tornyában két harang. A templomi edények aranyozottak. Zászlaja öt van, egy meg céhbeli! Még a ministránsoknak is található négy pár csizmája!
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szentháromság-szobor - Egervár

Cím: Egervár
Link: www.egervar.hu

Szentháromság-szobor - Egervár


Emlékmű - Egervár

Cím: Egervár
Link: www.egervar.hu

Emlékmű - Egervár
 imaház, kápolna
 

Hegyi kápolna - Egervár

Cím: Egervár, külterület
Link: www.egervar.hu

A Derék-hegynek a templommal szembeni tetőrészén álló, kisméretű, eredetileg is csak egyetlen helyiséges kápolna a XVIII. század elején épült hegyi pihenőháznak. Építtetője gróf Széchenyi György. A pihenőház már századunk közepére romos állapotba került. Csak falai álltak akkor, amikor 1991-ben a Helytörténeti és Községszépítő Egyesület kezdeményezte helyi védelem alá helyezését. Felújítása - eredeti értékei tiszteletben tartása mellett - 1992 - 1994-ben történt meg új funkciójának megfelelően. A kápolnát Péter-Pál tiszteletére szentelték. Minden évben e napon istentiszteletet tartanak itt.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Várkastély - Egervár

Cím: Egervár
Link: www.egervar.hu

A vár mai arculatát 1712 - 13-ban kapta: Széchényi Zsigmond ekkor az épület megmentése végett felszámolta a külsó védelmi rendszert, és lebontatta az épület északi szárnyát. Az épületben turistaszálló üzemel, délkeleti toronyszobájában a vár történetét bemutató kiállítás kapott helyet. Az udvarán felépített szabadtén színpad a nyári hónapokban az Egervári Esték rendezvényeinek ad otthont.
 sétáló utca, városkép
 

Városképek - Egervár

Cím: Egervár
Link: www.egervar.hu

Egervár Zala és Vas megye határán, Zala megye északi részén, a Sárvíz-patak völgyében fekszik (a falu tengerszint feletti magassága 217 méter). Keletről Vasboldogasszonnyal, délkeletről Zalaszentlőrinccel, délről Zalaegerszeggel, délnyugatról Nagypálival, nyugatról Lakheggyel, északról a Vas megyei Győrvárral határos. Két - a történelemben egymás mellett élő - település, Egervár és Dénesfa összeolvadásával jött létre.
 szálláshely
 

Egervár Kastélyszálló - Egervár

Cím: 8913 Egervár, Vár utca 15.
Link: www.egervarivarkastely.hu
Telefon szám: +36-20 324-2257
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Egervár Kastélyszálló több reneszánsz szobával, lakosztállyal várja Vendégeit.


Béres Vendégház Egervár   Info

Cím: 8913 Egervár, József Attila út 58.
Link: www.zalavendeghaz.hu
Telefon szám: +36-30 755 4472
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Béresné Dormán Ibolya

A Béres Vendégház Egervár egész évben az Őrség szomszédságában, Zalaegerszeg melletti Termálfürdő és AquaCity közelében, - mely 8 km-re található - Egervár szőlőhegyén, csendes, szép panorámás környezetben várja vendégeit. A vendégház három szintes, szintenként külön bejárattal. Összesen 7 szoba van (3 szoba saját fürdővel). Összes férőhely 22 fő. Szintenként fürdő, WC, teljesen felszerelt konyha, színes TV. A szépen parkosított kertben kemence, grill, bográcshely, kerti pavilon, gyermekeknek mászókás hinták. Megrendelhetők Zala megyei ételspecialitások pld. krumpliprósza, dödölle, csoportok részére kemencében sült ételek és langali. Reggelit vagy félpanziót kérésre tudunk biztosítani. Akciós szállás csomagunk: Üdülés bébi- és gyermekbarát vendégházban egész évben az Őrség szomszédságában. Bébi- és gyermekbarát vendégház előírásainak megfelelünk. A szállás mellett gyermekeknek igény esetén ingyenes kézműves foglalkozást tartunk. Fazekas korongozás, csuhézás, lufi hajtogatás, mézeskalács sütés és díszítés. A vendégház ideális családok és baráti társaságok részére. Gyermek és csoport kedvezményt biztosítunk. Vendégeinket tájékoztatjuk Zala megye, Egervár, Zalaegerszeg és az Őrség nevezetességeiről. A vendégház Erzsébet Utalvány, K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Szent Katalin Római katolikus templom - Egervár

Cím: Egervár
Link: www.egervar.hu

A település ma is álló templomának építése - Egervári László nevéhez fűződik,Széchényi Ignác nevéhez kötődik a templom teljes barokk átalakítása 1749 - 1757 között. Ekkor készült szószéke és oltára a magyar barokk művészet kiemelkedő alkotásai.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner