12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Eger
www.eger.hu
Kérem Önöket, hogy jöjjenek hát be Egerbe, ebbe a jó levegőjű, történelmi atmoszférát, nyugalmat sugárzó városba. Vásárok, fesztiválok forgataga, vidám diáksereg, kedves barátságos vendéglátó emberek, nemzetközi színvonalú szállodák, panziók, háromszáznál több étterem, cukrászda, múzeumok, uszodák és gyógyfürdők, valamint kiváló borokat kínáló pincék várják az idelátogatókat, a szívükben egrivé válni akarókat.
 Polgármester: Mirkóczki Ádám E-mail: egpolgh@ph.eger.hu
 Telefon: +36-36 523-707 Fax: +36-36 523-777
állandó kiállítás,    autó, motor,    borkóstoló,    borospince,    cukrászda,    disco,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    extrém sport,    fitness stúdió,    galéria,    gasztronómiai különlegesség,    guinness rekord,    gyógyfürdő,    házhozszállítás,    híres étterem,    híres személy,    Hungarikum,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kávézó, teaház, kávéház,    kemping,    kiemelt szolgáltató,    kisvasút, városnéző kisvonat,    klub, egyesület,    lovaglás,    média,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    régiség, antikvitás,    repülőtér,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    szökőkút, díszkút,    templom,    termál gyógyfürdő,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vár, várrom,    vízitúra,    zsinagóga

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Az egri vár története kiállítás - Eger

Cím: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1.
Link: www.egrivar.hu

A gótikus palota emeletén kapott helyet a vártörténetet bemutató állandó kiállítás. A fő cél, az egykori püspöki, később végvári funkciókat betöltő központ megismertetése, az itt folyó élet bemutatása. Az élményszerűséget makettek, viseletrekonstrukciók, hanghatások és multimédiás rendszerek fokozzák. A kiállításban Szent István korától a Rákóczi- szabadságharcig kísérhetjük figyelemmel a vár történetét.


Sportmúzeum - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Kossuth út 9. (Megyeháza udvara)
Telefon szám: +36-30-437-5374
Fax szám: +36-36-321-715

Az egri Sportmúzeum a maga nemében egyedülálló a világon. A város sportéletéből kiemelkedik és nemzetközileg is ismerté vált Eger úszó- és vízilabdasportja, birkózása, röplabdasportja, vívása, labdarúgása. A múzeumban helyet kapott az említett sportágakon kívül, többek között Dr. Kemény Ferenc az újkori olimpiák megálmodója, valamint Puhl Sándor kiváló labdarúgó játékvezető emléktárgyai. A múzeum a Megyeháza egykori börtönépületében kapott helyet. Belső szerkezeti rendszere, megvilágítása különleges hangulatot teremt a látogatók számára.


Kopcsik Marcipánia és Harangöntő-Ház - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Harangöntő u. 4.
Telefon szám: +36-36 412-626
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kopcsikmarcipania.hu

Kopcsik Lajos nemzetközileg is elismert, Oscar-díjas és Guinness rekorder mestercukrász édes remekművei évente több mint 30 ezer látogatót vonzanak. Főként a magyar értékeket képviselő képző-, ipar- és népművészeti remekek cukormása került a vitrinekbe, valamint az egri jelképek sem hiányoznak a kollekcióból. Természetesen a mester a gyerekekre is gondolt, ezért szépen díszített mesekönyveket is rejtenek a vitrinek. A kiállítás leglátványosabb darabja a barokk szoba, ahol a padló, a tapéta, a függöny, a falon függő képek, a stukkó, a csillár, az impozáns méretű kályha, a kanapé és az előtte álló asztal, rajta a tál és a gyümölcsök… minden cukorból készült. Nyitva: naponta 09-17 óra között. Belépő: felnőtt 800 Ft, diák, nyugdíjas 400 Ft. Kombinált jegy, családi jegy, mellyel a tűzoltó múzeum is látogatható.


Az Egri Dohánygyár története - Eger Agria Park

Cím: 3300. Eger, Törvényház u.4.
Telefon szám: +36-36 515-155
Link: www.egrivar.hu
Fax szám: +36-36 515-156

Az Egri Dohánygyár ¬¬– amely a Philip Morris Magyarország KFT jogelődje –1896-ban kezdte meg működését városunkban és ezzel több, mint száz évig szerves része volt Eger város történetének. Végigsétálva az emléktárnak otthont adó volt dohányraktárban, nyomon követhető a technológiai fejlődés a kézi előállítású szivaroktól a gépi cigarettagyártásig.


Egri Road Beatles Múzeum

Cím: 3300 Eger, Csiky S. u. 30.
Telefon szám: 0636-313-670
Link: beatlesmuzeum.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Peterdi Gábor

Az Egri Road Beatles Múzeum Eger kihagyhatatlan nevezetessége. A kelet-közép-európai régió egyetlen Beatles-gyűjteménye 2015. május 15-én nyitotta meg kapuit a Hotel Korona Eger szálloda épületében. A pincétől az emeletig majd 2500 tárgyi emléket felvonultató múzeumban az elmúlt években több mint 100 ország képviselője tette tiszteletét. Hasonló múzeum jelenleg Liverpoolban, Halléban, Alkmaarban, illetve Buenos Airesben található.


Egri Csillagok Panoptikum

Cím: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1.
Telefon szám: +36-20-9693-017
Link: www.egrivar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dékán Imre

Az egri vár Panoptikumát a Kazamata közelében, a déli kapu melletti új helyen találhatjuk, megújult látnivalókkal-Gárdonyi Géza Egri Csillagok címü regényének szereplőit láthatjuk élethű nagyságban. Az alsó szinten az ostromló török sereg jellegzetes figuráit találjuk, óriás faltörő ágyút, lovas szpáhit, s abszolút újdonságként egy szultáni-fővezéri sátrat. Itt kapott helyet a várvédelem fontos támaszát jelentő korabeli kovácsműhely is. A várat formázó galérián az író, Gárdonyi Géza és a várvédők legismertebb alakjai-Dobó István, Bornemissza Gergely, Cecey Éva, Sárközi, a cigány-mellett Jumurdzsákot  és Tinódi Lantos Sebestyént is láthatjuk. A Panoptikum külön belépőjeggyel látogatható, mely a kapupénztáraknál és a helyszínen is megvásárolhatók.


Harangöntő Emlékhely Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Harangöntő u. 4.
Telefon szám: +36-36-412-626
Link: www.kopcsikmarcipania.hu
Fax szám: +36-36-516-449

A Harangöntő-ház épülete ad otthont egy másik tárlatnak is. A Harangöntő út 4. szám alatt régen harangöntő mesterek éltek és dolgoztak. A kiállítás ennek a mára már szinte kihalt mesterségnek állít emléket. Nyitva tartása a Kopcsik Marcipániához igazodik, annak belépőjegyével látogatható.
 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Thummerer borszaküzlet

Cím: 3300 Eger Szent János utca 5.
Telefon szám: +36-30 935-5131
Link: www.thummerer.hu
Fax szám: +36-36 463-269
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pulay Polett

Kedves ismerőseink, partnereink és kedves borszeretők ! Örömmel adjuk hírül hogy megnyílt a borszaküzletünk! Sok szeretettel várunk mindenkit Egerben a Szent János utca 5 szám alatt!!


Tóth Ferenc Pincészet - Eger

Cím: 3300 Eger, Kistályai út 40.
Telefon szám: +36 20 444-0173
Link: www.tothferencpinceszet.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tóth Katalin

Egerben a Tóth Ferenc pincészetét bátran nevezhetjük családi pincészetnek, hiszen a többgenerációs borászcsalád apraja-nagyja mindennap megszállottként dolgozik az egri bor és borászat jó hírének öregbítéséért. Tóth Ferenc egri borászról sok minden eszünkbe juthat: megszállott borász, a kadarka nagykövete, a Várvédő megálmodója, megannyi rangos díj birtokosa. Munkája elismeréseként 2013-ban megválasztották a 2012-es év egri borászának. Nagy erőt ad számara és mindenben segíti felesége, akivel ötven éve élnek házasságban. Együtt indultak a szőlő és bor felé, együtt építették fel a családi gazdaságot. Lányuk, Katalin aktívan bekapcsolódik a gazdaság mindennapjaiba, a kereskedelem, a borturizmus, a marketing az ő területe. Tóthék úgy gondolják, talán az egyik unokának adják majd át a pincekulcsot.


Gál Lajos Pincészete - Eger

Cím: 3300 Eger, Szent Miklós u. 6.
Telefon szám: +36-20-915-0570
Link: www.gallajos.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr. Gál Lajos
Fax szám: +36-36-518-194

Egerben a Rózsavölgy 37-ben a tufába vájt, nemrég megújult hangulatos, a rózsásdűlői történelmi pincesoron található pincében fogannak és fejlődnek boraink. Itt lehetőség van arra, hogy megismerkedjünk az egri borok születésének és fejlődésének stádiumaival. Megismerhetjük például a bikavér, mint házasítás készítésének mozzanatait, az alapborok egyedi karakterét, majd azt, ahogyan az eltérő fajták eggyé olvadva születnek újjá egy közös borban. Termőterületeink a borvidék több településének határában találhatók. Eger és környéke sok olyan dűlő otthona, amely egyedi és utánozhatatlan jegyekkel ruházza fel a borokat. Előzetes egyeztetést követően egyéni és csoportos borkóstolókra is van lehetőség, magyarul és angol nyelven egyaránt. A pince, amely most esett át egy komolyabb felújításon és bővítésen, nagyszerűen alkalmas egyéni és csoportos vendégfogadásra is. A gourmet-kra is gondoltunk, így akár a borokhoz illő ételekkel, ételsorokkal is várjuk vendégeinket. Ehhez előzetes egyeztetés szükséges.


Bolyki Pincészet - Eger

Cím: 3300 Eger, Losonczy-völgy
Telefon szám: +36-70-6039-474
Link: www.bolykipinceszet.hu
Kapcsolattartó személy: Bolyki János

Minden pince csak egy pince, nem jó, nem rossz. Kő meg kő, meg tufa meg tégla meg ilyenek. A jó, pince meg attól jó, hogy jó benne a bor, pontosabban annyira jó, amennyire a bornak jó benne. Ami ezen túl van, a kovácsoltvas izé, és fából faragott izé csupán a méznek cukrozása. A Bolyki pincében márpedig ilyenek nincsenek, de minden benne van, ami egy jó bornak kell, hogy szuper komfortosan érezze magát. Nagyon nagyon,nagy szikla benne a pince, jó kis diófával a bejáratnál. Mi úgy nevezzük hogy, pókerezős diófa. Tehát kiülünk a fa alá, a hűs nyári szél zizegteti a lapokat, pici örvényt kavar közöttük, szárítva száll tovább a szánkra, és szárít és szárít. Mi nem ijedünk meg, iszunk rá, ő meg szárít, mi pedig iszunk rá, ő pedig szárít. Fittyet hányunk a szélnek, azután később nem csak fittyet hányunk. Borkóstolás: Hé-Csü, 8.00-16.00-ig, Pé 8.00-22.00-ig, Szo 11.00-22.00-ig, Vas 10.00-15.00-ig.


Almagyar Érseki Borterasz - Eger

Cím: 3300 Eger, A repülőtér fölött, külterület
Telefon szám: 0670-417-7572,0670-616-7750
Link: www.almagyar.hu
Kapcsolattartó személy: Csutorás Anita
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

2019. szeptember 9-től csak péntektől vasárnapig 10-20 óráig leszünk nyitva. szeptember 29-án záróbuli, ha az időjárás megengedi. október 1-től befejeződik a szezon. A májustól októberig Eger belvárosától 2 km-re, csodás panorámával, terepjárós dűlőtúrákkal, borkóstolókkal várunk az építészeti díjas Almagyar Érseki Szőlőbirtokon. Az ötven férőhelyes borteraszon kézműves ételeinket, saját pörkölésű Depresso kávénkat és naturális borkínálatunkat kóstolhatod meg. A 3.5 hektáros szőlőbirtokon kialakított borkempigben komfortos bungalók, sátor és lakóautó helyek, valamint egy napozó medence vár. A szőlőbirtok romantikus, inspiráló helyszíne lehet kisebb esküvőknek és céges rendezvényeknek is. Pincészetünk tufa falai között egész évben fogadjuk a betérőket ahol borvacsorákat, kóstolókat tartunk és megmutatjuk, hogyan készülnek naturális boraink. Pincészetünk befogadóképessége 40 fő.


Egri Korona Borház és Borfalu - Demjén

Cím: Demjén és Kerecsend között
Telefon szám: +36-36-550-343,+36-30-598-1167
Link: www.koronaborhaz.hu
Kapcsolattartó személy: Gergely Bertalan
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-36-550-573

Egertől 10 km-re, Demjénben az Egri Korona Borház és Borfalu rendelkezik egy 1420 m2-es érlelő pincével is, melyben jelenleg 770 db új barrique hordó található. A pincerendszer 5 db 50 méter hosszú és 5 méter széles pinceágakból áll, melyeket egy összekötő pinceág kapcsol össze. A pince egész évben 11-13°C hőmérsékletű, falai belülről tufakőpor bevonatot kaptak. A pince klímaberendezéssel felszerelt, a mindenkori optimális temperatúra biztosítása érdekében.


DŰLŐ Chocolate and Wine

Cím: 3300 Eger, Hibay Károly u. 16.
Telefon szám: +3670-365-4149
Link: www.facebook.com/dulo.eger
Kapcsolattartó személy: Lakatos Szabolcs
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Egerben a kis Dobótér sarkán a Hibay Károly út elején találjuk a DŰLŐ Chocolate and Wine kisboltját. Páratlan borválasztékban gyönyörködhetünk, hiszen közel 50 borász 400 féle bora megtalálható itt. De különleges csokoládék, lekvárok, pezsgők éppúgy mint a kínálkozó pálinkafélék. Itt biztosan megtalálja a legkülönlegesebb fajtákat, amivel meglepheti szeretteit. Tegyen egy próbát!
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Sándor pince - Eger

Cím: Eger, Szépasszonyvölgy 31.-es pince
Telefon szám: +36-36-700-716, 30-477-3247
Kapcsolattartó személy: ifj. Árvai Sándor

A nagymultú Árvai család Sándor pincéje Egerben a Szépasszony-völgy szabadtéri színpad tőszomszédságában található. Igazi pincehangulat veszi körbe az idelátogatót. Befelé nincs gond, inkább a kijövetellel kell vigyázni, hiszen az egri borok igen hamiskásak. Vigyázni kell a mértékkel, mert könnyen a fejünkbe száll.


Thummerer Pince - Noszvaj

Cím: 3325 Noszvaj, Szomolyai u.
Telefon szám: +36-36-463-269
Kapcsolattartó személy: Thummerer Vilmosné
Fax szám: +36-36-463-269
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.thummerer.hu

A Thummerer Pincészet Noszvajon, az Egri Borvidéken elhelyezkedő,80 hektár saját telepítésű szőlőterülettel rendelkező,1984 óta borászattal foglalkozó családi vállalkozás. Kiváló fekvésű területekről, remek fajtákkal, visszafogott tőketerheléssel, világszínvonalú technológiával, gondos pincemunkával készülnek és érlelődnek a 4200m2-es vulkanikus tufakőzetbe vájt kiegyenlített klímájú pincerendszerben a Thummerer borok. A termés az Áfrika, Vidra, Kőkötő, Mészhegy, Tekenőhát és Juszalagos dűlőkből kerül ki. A pincészet alapítója Thummerer Vilmos 1995-ben elnyerte az „Év Bortermelője” címet. Program: Pincelátogatás, kommentált borkóstolással.


Egri borvidék

Cím: Eger és környéke
Link: egriborvidek.hu

Az Egri borvidék mintegy 5340 hektárnyi szőlőültetvénye a Bükk hegység déli lankáin terül el. A borvidék két eredetvédelmi körzetre, az Egrire és a Debrőire tagozódik, így Eger várost és a következő 19 községet foglalja magába: Andornaktálya, Demjén, Egerbakta, Egerszalók, Egerszólát, Felsőtárkány, Kerecsend, Maklár, Nagytálya, Noszvaj, Novaj, Ostoros és Szomolya az Egri, illetve Aldebrő, Feldebrő, Tófalu, Verpelét, Kompolt és Tarnaszentmária a Debrői körzetben. Forrás: egriborvidek.hu, foto: szendifoto


Valika Pince - Eger

Cím: 3300 Eger, Szépasszonyvölgy 3-4-6-os pince
Telefon szám: +36-30-276-1622,0630-587-9373
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Árvai Sándor

Egerben a szépasszony-völgyben mindenki ismeri az Árvai családot a Valika Pincét. Nemzedékekre visszamenőleg borral foglalkoztak már a nagyapák is. Nem ritka a 20-25 éves bor a pincéjükben. Aki ide belép igazi borkülönlegességekkel találkozhat. A vendégszeretet még a finom borokat is felülmúlja. Valika néni: 30-276-1622, Sándor bácsi: 30-587-9373.
 cukrászda
 

Sárvári Cukrászda Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Kossuth L. u. 1.
Telefon szám: +36-36-413-298
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Detkovics Edit
Link: sarvaricukraszda.hu

Aki Egerbe jön nem hagyhatja ki a Sárvári cukrászdát. Pici ám annál inkább nagyforgalmú hely ez, hiszen az ősi receptek alapján készülő fagylaltnak messze földön híre van. A pogácsa pedig egyszerűen felejthetetlen. A Sárvári Cukrászda a Líceumtól pár lépésnyire van a vár irányában. Tehát útba esik, és a várig érve el is fogy az a fagylalt. Ehető ostyakép bármilyen tortára, kívánság szerinti fotóval, vagy grafikával készítve - megrendelhető. Bármilyen ünnepi és formatortát egyedi kívánság szerint elkészítünk. Nyitvatartásunk: minden nap 12:00-18:00 óráig. Minden termékünk házhoz rendelhető! A kiszállítás minden nap működik!


Marján cukrászda Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Kossuth L. út 28.
Telefon szám: +36-36-312-784, 30-9980-915
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: ifj. Marján Sándor
Link: marjancukraszda.hu
Fax szám: +36-36-531-066

Egerben, közel az Egri vár főbejáratához találjuk a Marján cukrászdát. Aki belép ide mindjárt rabul ejtik az illatok és nehezen tud ellenállni a csábításnak. Nincs is erre szükség, hiszen egy finom édesség, egy jó habos kávé, egy kellemes beszélgetés a mai rohanó világban mindenkinek kijár. Kellemes meghitt környezet, udvarias kiszolgálás gondoskodik a maradandó élményről. Nagyobb rendezvények lebonyolítását is készséggel megoldják. A színvonalra nem lesz panasz.


Szent Lőrinc Cukrászda - Eger

Cím: 3300 Eger, Csákány u. 6.
Telefon szám: +36-36 414-332
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Abóczki Éva
Link: szentlorinccukraszda.hu

Egerben a strand hátsó bejáratától nem messze a pavilonsoron találjuk a Szent Lőrinc cukrászdát. Cukrászdánkat 1999 áprilisában nyitotta a Szent Lőrinc Szakközépiskola azzal a céllal, hogy iskolánkban folyó cukrász illetve vendéglátó eladó tanuló oktatásnak helyet biztosítson. Sokféle helyben készült finomságokat találunk itt kedvező árfekvésben. Tágas, kellemes környezetben fogyaszthatjuk el kedvenc süteményeinket.
 disco
 

Hippolit Club - Eger

Cím: 3300 Eger, Katona tér 2.
Telefon szám: +36-36-412-452,+36-70-290-4320
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Podlovics Lajos
Link: www.hippolit.hu
Fax szám: +36-36-517-981

A hangulatos Hippolit Club coctail bár a Pláne a konyha étterem alatt, Eger belvárosában, a piaccsarnok épületében található. Ideális hely az éjszakai kikapcsolódást kedvelőknek. Fantasztikus hangulattal és látványosságokkal, légkondícionált környezetben várjuk kedves vendégeinket. Igényes és széles italválaszték - Eger legnagyobb coctail-választéka. Pénteken és szombaton Latin, Funky, R&B és napjaink sláger zenéi!
 egyedi ritkaság
 

Egri Víz

Telefon szám: +36-56 411-353
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr. Tóth-Daru Péter
Link: www.egriviz.hu

Az Egri Víz (Aqua Agriensis) a gyógyító szerzetesek XVIII. századból fennmaradt eredeti receptúrája alapján 13 gyógynövény kivonatából, különleges eljárással készül. Az egykor többféle betegség gyógyító medicinájaként alkalmazott ital egyedülálló aromájával és hatásával sajátosan magyar italkülönlegesség.


Vitkovics Alkotóház és Művésztelep Eger

Telefon szám: +3636 515-051; +3630-326-8336
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: K. Fekete Mária
Link: ekmkeger.hu
Cím: 3300 Eger, Széchenyi u. 55.

A Vitkovics-ház 1760-ban épült copfstílusú görögkeleti plébánia épület, melyet 1989-ben felújított állapotban múzeumként nyitott meg a város. A házban található Vitkovics Mihály (1778-1829) szerb származású, reformkori költő, meseíró emlékszobája. Célunk egy alkotóház és művésztelep hagyományos és kortárs művészeti ház funkció kialakítása helyi, regionális, országos és nemzetközi szinten, ahol a háznak alkotó, befogadó és közvetítő szerepe lenne, az ún. kreatív ipar ágazatai között.


INKA Ajándéküzlet - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-30-466-0912
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Fodorné Elvira Salas
Link: inkabolteger.5mp.eu
Cím: 3300 Eger, Szt. János út 14.

Egerben a belváros szívében, a Dobó térről pár lépésre találjuk az INKA Ajándéküzlet a főleg fiatalok által kedvelt perui népművészeti boltot. Különleges mexikói dísztárgyak, féldrágakövek és ékszerek (gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók) szerencsehozó amulettek (kelta, egyiptomi, kínai marokkövek, masszírozók), egyéb kiegészítők: sálak, kendők, ágytakarók, falvédők - egyéb lakáskiegészítők, dísztárgyak (lámpabúrák, faliképek, CD-DVD tartók és kisbútorok) kaphatók itt. Varázslatos, egzotikus hangulatot árasztva.


Város a város alatt - Időalagút

Telefon szám: 0636-363-691,+3670-414-5004
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tietze Károly
Link: www.idoalagut.hu
Cím: 3300 Eger, Városfal u. 1.

BEJELENTKEZÉS AZ idoalagut.hu OLDALON LEHETSÉGES !!! KEDVES VENDÉGEINK! A VÁROS A VÁROS ALATT ÚJ HELYSZÍNRE KÖLTÖZÖTT! A BELVÁROS FELÚJÍTÁSA ALATT A PINCE MEGKÖZELÍTHETŐ A SZECHENYI UTCA FELŐL A McDONALDS-AL SZEMBEN, A FOGLÁR UTCA IRÁNYÁBAN. Az új bejárat címe: Eger, Városfal u. (Gyertyás Borok Házában): +++ FIGYELEM! AZ EGYKORI ÉRSEKI PINCE NEM AZONOS "A VÁROS A VÁROS ALATT" ATTRAKCIÓVAL! A "VÁROS A VÁROS ALATT" ÚJ HELYSZÍNEN, ÚJ ATTRAKCIÓKKAL, TÖBB TARTALOMMAL VÁRJA KEDVES VENDÉGEIT! +++ Az ország 7 építészeti csodájának egyike. Az új helyszínen egy időgép segítségével izgalmas utazást is tehetünk a múltba, végigkövetjük Eger titkos történelmét hihetetlen eseményeken keresztül. Nyitva minden nap 10-17-ig.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Egri Érseki Palota egyházművészete
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-36-517-356
Kapcsolattartó személy: Hernádfői Csaba
Link: egriersekipalota.hu
Cím: 3300 Eger, Széchenyi I. út 1.
Fax szám: +36-36-517-751

Az egyházművészeti kiállításon látható 17-19. századi miseruhák, textíliák, liturgikus – és iparművészeti tárgyak, építéstörténeti dokumentumok, festmények betekintést engednek a mindenkori püspökök és érsekek mindennapi életébe úgy, hogy közben Eger városának 1000 éves történelmével is megismerkedhetünk. A Palota alsó szintjén kapott helyet a kávézó, ahol olasz kávét ihatunk és a Stühmer cukrászda által készített süteményeket kóstolhatunk. Ajándékboltunkban számos ajándék-és emléktárgy, helyi kézműves termékek széles választéka várja a kedves vendégeket.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Líceum - Eger

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér

Az Eszerházy téren található a későbarokk stílusban épült Líceum épülete, melyet a XVIII. sz. végén egyetem céljából építtetett Eszerházy Károly gróf, s ahol ma főiskola működik. A Líceum első emeletén tekinthető meg az országszerte híres Egyházmeygei könyvtár, ahol számos régi kódex, kézirat, s a Magyarországon fellelhető egyetlen eredeti Mozart-levél is látható. Az épület tornyában működő Csillagászati Múzeum és "Specula" periszkóp szintén kuriózumnak számít.


Megyeháza - Eger

Cím: 3300 Eger, Kossuth Lajos utca 9.

A Nagypréposti Palotával átellenben a Kossuth Lajos utcán a Megyeháza kétemeletes sárga épülettömbje emelkedik, melyet Gerl Mátyás tervei alapján 1749-56 között építettek. A barokk homlokzaton kőből faragott aranyozott címereket lehet látni. Középen a régi Magyarország címer, jobb oldalon Heves megye címere és a baloldalon az építtető, Barkóczy püspök címere látható. A kapu feletti világító ablak kovácsoltvas díszítése Fazola Henriktől származik. A díszrácson három aranyozott alakot helyezett el: a Hit, a Remény és az Igazság szobrait. A megyeháza külső falán kicsiny emléktábla emlékeztet a várost 1878. augusztus 31-én elpusztító árvízre. A kapubejáró alatt találhatók a város jelképeivé is vált híres kapukat. Fazola Henrik 1758-61 között készítette el a két kaput és főbejárat fölött díszrácsot.


Dobó István szobra - Eger

Cím: 3300 Eger, Dobó tér 1.

Dobó István szobra Egerben. Stróbl Alajos alkotása (1907)


Végvári harcosok szobra - Eger

Cím: 3300 Eger, Végvári harcosok tere

Végvári harcosok szobor Kisfaludi Stróbl Zsigmond alkotása.


Városháza - Eger

Cím: 3300 Eger, Dobó tér 2.
Link: www.eger.hu

Az egri eklektikus stílusban épült városháza épülete.


Dobó István Gimnázium - Eger

Cím: 3300 Eger, Széchenyi I. u. 19.
Link: www.dobo-eger.sulinet.hu

Az Dobó István Gimnázium épületét a jezsuiták építették 1754-ben. A rend feloszlása után a ciszterciek kapták meg az épületet. 1787-tol királyi gimnáziumként muködött. A múlt században a hadsereg kaszárnyaként használta. 1890-ben Eger város képviselői bezáratták,hogy városi támogatással egy állami reáliskolát hozzanak létre."A fiatalságunk jó erkölcsben és tudományokban való képzésére alapíttatott."Ez a latin nyelvû felirat díszíti barokk stílusban épült iskolánk homlokzatát.


Trinitárius templom - Eger

Cím: 3300 Eger, Trinitárius utca 1.
Link: ekmkeger.hu
Kapcsolattartó személy: Gulla Márta

Eger városának egyik legszomorúbb sorsú műemléke az egykori trinitárius rend temploma. Nem véletlen, hogy a régi egriek "Rossztemplom" néven tartották számon, hiszen eddigi, mintegy kétszázötven éves történetében elhúzódó építkezések, sorsára hagyatottság, pusztulás, majd kényszerhasználat, helyreállítások és hasznosítási próbálkozások követték egymást. A Templom Galéria tavasztól őszig nyitva tartó, mintegy 650 m2-es gyönyörű kiállító hely, ahol elsősorban a honi kortárs képzőművészet nagyjainak munkásságát vonultatjuk föl.


Volt Ifjúsági Ház épülete - Eger

Cím: 3300 Eger, Széchenyi István utca 16.
Link: www.kepeskozpont.hu
Telefon szám: +36-36 420 044

A volt Ifjúsági Ház épülete Eger város szívében, a sétáló utcán helyezkedik el. Homlokzatán a felirat – Fati Partus ~ a végzet szülötte - is hirdeti az örök újjászületést fizikai és átvitt értelemben egyaránt. Több mint 200 éves történetében kétszer is tűz emésztette az épületet, viszont mindkét tűzeset után kibővítve, továbbfejlesztve építették újjá. Mondhatjuk, hogy egész története alatt a haladást és a kultúrát szolgálta. Jelenleg a Kepes György Nemzetközi Művészeti Központ található az épületben.


Offi ház - Eger

Cím: 3300 Eger, Dobó István tér 5.

Az 1700-as évek elején épült műemlék Offi ház Eger történelmi barokk belvárosának szívében helyezkedik el. Jelenleg szállodaként üzemel.


Egri Országzászló

Cím: 3300 Eger, Pyrker tér
Link: egriorszagzaszlo.hu

2014. augusztus 20-án ünnepélyes keretek között avatták fel Egerben az Országzászlót.


Evlia Cselebi-szobra Eger

Cím: 3300 Eger, Török - Magyar Testvériség tere
Link: www.eger.hu

Sajnálatos módon 2020. augusztus elején a szobrot olyan mértékben megrongálták, hogy nem lehet helyrehozni. Gyakorlatilag a szobor megsemmisült. Evliya Çelebi (1611-1679) XVII. századbeli híres török utazónak állít emléket az 2014-ben Rostás Bea Piros által készített szobor. A szobor a tervezett egri Török - Magyar Testvériség tere szoborcsoportjának első darabja volt.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Szépasszony-völgy

Cím: 3300 Eger, Szépasszony-völgy

A Szépasszony-völgy, Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. Nevének kialakulásához legendák sora fűződik. Egy 1843-as irat alapján, Bakó Ferenc néprajzkutató szerint, a "Szépasszony" az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője. Más kutatások szerint a völgyben illetve annak közvetlen közelében lakott egy valóban szép asszony, akire szintén visszavezetik a völgy elnevezését.
 étterem
 

Butykos Kisvendéglő - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Szépasszonyvölgy
Telefon szám: +36-20-347-3692
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dávid Attila
Link: www.butykoskisvendeglo.hu

A Szépasszonyvölgy hangulatához illő családias hangulatú a Butykos Kisvendéglő. Aki ide betér sem az ételek választékára sem az udvarias kiszolgálásra nem lesz panasza. A pincesorral szemben a felső gépkocsiparkoló mellett található. Egy borral teli "butykos" mindig kerülhet az asztalra. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Autós Vendéglő - Kápolna
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3355 Kápolna, Szabadság tér 2.
Telefon szám: +36-36-488-139,+36-30-3366-677
Kapcsolattartó személy: Alakszai Csaba
Link: www.autosvendeglo.hu
Fax szám: +36-36-588-038

Éttermünk a 3-as számú főút mellett az M3-as egri felhajtójánál Gyöngyös és Eger között félúton található. Tágas parkolójában kamionok és buszok kényelmesen tudnak parkolni és megfordulni. A vendégek kényelmes belső térben és teraszon élvezhetik ételkülönlegességeinket. Igény szerint tudunk 100 fős rendezvényt lebonyolítani cégeknek, csoportoknak. Esküvők megrendezését is vállaljuk. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Házisárkány Kisvendéglő - Eger

Cím: 3300 Eger, Kertész út 179.
Telefon szám: +36-36 415-420
Kapcsolattartó személy: Sike Katalin
Link: www.facebook.com/hazisarkanyetterem
Fax szám: +36-36 426-065
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

2020.11.11-től életbelépő törvényi változások miatt a mai naptól a helyben fogyasztás szünetel. Továbbra is #NYITVA vagyunk. Vendégeink a #kiszállítás és az #elvitel közül tudnak választani határozatlan ideig. A Házisárkány Kisvendéglő Eger belvárosától mindössze 10-15 percre található. Kellemes hangulatú, stílusosan berendezett belső tér, valamint kedves kiszolgálás várja a vendégeket, akik a magyaros ízek mellett megkóstolhatják specialitásainkat is. A vendéglő tavasztól őszig terasszal is rendelkezik. Jó parkolási lehetőséget biztosítunk, emellett vállaljuk rendezvények lebonyolítását 50 fős létszámig, előzetes egyeztetés esetén.


Kulacs Csárda Panzió étterme - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Szépasszonyvölgy
Telefon szám: +36-36-311-375
Kapcsolattartó személy: Győry Győző
Link: www.kulacscsarda.hu
Fax szám: +36-36-311-375

A Kulacs Csárda Panzió éttermében és szőlőlugasos kerthelyiségében igazi cigányzene mellett megkóstolhatják magyaros ételkülönlegességeinket, továbbá minőségi borainkat is. A parkolást saját őrzött parkolónkban ingyenesen biztosítjuk. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely. Nyitva tartás: Egész évben minden nap 11:30 - 23:00 óráig


Mélyvíz Étterem Söröző - Eger

Cím: 3300 Eger, Frank Tivadar u. 5.
Telefon szám: +36-36-426-060,+36-30-207-7729
Link: www.melyvizsorozo.fw.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Mélyvíz Étterem Söröző Egerben a Bitskey Aladár uszoda épületében a város szívében, jó parkolási lehetõségekkel várja leendő kedves vendégeit. A la Carte étkezés. Csoportok, családi rendezvények, vállalati rendezvények, állófogadások, bankettek rendezését vállaljuk. Az egész étterem kibérelhető. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 extrém sport
 

Siklóernyő starthely, Eger-Eged Paragliding

Cím: Eger, Nagyeged-hegy
Telefon szám: +36-20/9169-719
Link: www.egedeagles.hu

Eger környéke is kiválóan alkalmas a siklóernyőzésre. Az Eger melletti Nagyeged-hegy repüléseink fő helyszíne.


Paintball pálya - Eger

Cím: Eger, Tengely-Tufabánya
Telefon szám: +36-20-340 4040
Link: www.paintballeger.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Mazán Péter

Reméljük hamarosan játékostársakként üdvözölhetünk egri vagy Eger környéki pályáink valamelyikén. A paintball lehetőséget nyújt, hogy ismerkedj a fegyveres harc ízével, persze mindezt szabályozott, biztonságos formában. Hangulatos helyszínen a speed és a terep pálya ideális ötvözete. Üzemeltető, érdeklődés: Paintball Eger Egyesület.
 fitness stúdió
Kitőnő szakemberek és testreszabott edzésprogramok várják a felfrissülni vágyókat.
 

Plaza Fitness - Eger

Cím: 3300 Eger, Törvényház utca 4.
Telefon szám: +36-36-789-192
Link: fitness-plaza.hu
Kapcsolattartó személy: Dr. Pallagi Ákos

Egerben az Agria Park bevásárlóközpontban találhat meg minket egy családias környezetű és egyben sokszínű szolgáltatás-csomagot nyújtó, igényesen kialakított sport-komplexumban. A PLAZA Fitness Eger egyik legnívósabb, legjobban felszerelt, ennek ellenére egyik legkedvezőbb árú fitnesz terme, ahol az Ön számára is elérhető és megőrizhető a testi-lelki harmónia, a fittség és az egészséges életmód. A PLAZA Fitness egyedülálló 70 db-os gépparkja több mint 600 m2- en lehetőséget nyújt, a fogyni, mozogni, erősödni vágyóknak, valamint azoknak, akiknek fontos kondíciójuk, egészségük megőrzése. Az edzési lehetőség mellett álló szolárium, táplálék kiegészítők és ingyenes parkolás állnak látogatóink rendelkezésére. Szakképzett edzőink edzéstervekkel segítik a hatékony sportolást, emellett – igény szerint – lehetőség van személyi tréner szolgáltatásra is.


Fit-Life Fitness Eger

Cím: 3300 Eger, Frank Tivadar utca 5. I. em.
Telefon szám: +36-30-305-2776
Kapcsolattartó személy: Dr. Pallagi Ákos

Egerben a Bitskey uszoda épületében a Fit-Life Fitness egyedülálló 40 db-os gépparkja közel 150 m2- en lehetőséget nyújt, a fogyni, mozogni, erősödni vágyóknak, valamint azoknak, akiknek fontos kondíciójuk, egészségük megőrzése. Az edzési lehetőség mellett álló szolárium, táplálék kiegészítők és ingyenes parkolás állnak látogatóink rendelkezésére. Szakképzett edzőink edzéstervekkel segítik a hatékony sportolást, emellett - igény szerint - lehetőség van személyi tréner szolgáltatásra is.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

KOKA Ékszer Galéria és Kávézó
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Dobó utca 18.
Telefon szám: +36-30-446-8546
Kapcsolattartó személy: Komáromi Kata
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kokadesign.hu

A KOKA Ékszer Galéria már hangulatos kávézóként is működik. Különleges italok és kávékészítmények fogyasztásakor megcsodálhatjuk a különleges ékszereket. A galériában található ékszerek olyan szabad alkotómunka eredményei, melyek saját formavilág bemutatására készültek. A Galéria fő tevékenységét is ez adja, de szolgáltatási körébe tartozik más jellegű ékszerek és karikagyűrűk készítése, illetve javítása, továbbá ékszerbecsüsi tevékenység. Újdonságként bevezetésre kerül az ékszerek kölcsönzési lehetősége.


Templom Galéria - Eger

Cím: 3300 Eger, Trinitárius u. 5.
Telefon szám: +36-36-517-555
Link: ekmkeger.hu

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2008 januárja óta működteti kiállító térként az egykori trinitárius rend templomát. A tavasztól őszig nyitva tartó, mintegy 650 négyzetméteres gyönyörű galériában, elsősorban a honi kortárs képzőművészet nagyjainak munkái vonultatnak föl. A templom hatalmas tere és falfelületei az országban egyedülálló módon alkalmasak nagy méretű alkotások bemutatására. A szakrális térben a kiállított művek átlényegülnek, mely hatást fokozzák a magasan elhelyezkedő ablakokból beáramló fénysugarak. A Templom Galéria az őszi és téli időszakban zárva tart!
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Mamma Mia Pizza és Pasta

Cím: 3300 Eger, Mecset u. 7.
Telefon szám: +3630-781-1063
Link: www.facebook.com/MammamiaPizzaPastaEger
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Laura

Egerben a Minarettől pár lépésre a belvárosban találjuk a Mamma Mia Pizza & Pasta éttermet. Eredeti olasz pizzát kapunk itt, hiszen a tulajdonos olasz származású. Több mint 40 féle ízben készítik az ízlésünknek megfelelőt. Hangulatos belső tere mellett kedves, levegős kiülő terasza is van azoknak, akik itt szeretnék elfogyasztani kedvencüket. Sör mellett eredeti olasz kávé és tiramisu is várja az ínyenceket. Jöjjön el, szeretettel várjuk.


Trifla ivó és konyha Eger

Cím: 3300 Eger, Széchenyi u. 9.
Telefon szám: +3630 957-4969
Link: www.triflaeger.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Gál Gábor

2017. Szeptember 22-én nyitott ki Egerben a Trifla ivó és konyha, a „bükki értékek kulináris őrzője”. Voltam már Lovas, voltam már Zsályás, de egy pillanatra sem szűntem meg Triflásnak lenni. 2017 szeptemberétől a szilvásváradi szarvasgomba vadászatok gasztronómiai élvezetei már nem csak a Szalajka-völgyben érhetők el, hanem a Széchenyi utca 9-ben is. Gyere be hozzánk egy pohár borra, és nézd meg, hogy mit művel ez a bükki csoda a kedvenc ételeiddel! Gál Gábor – Étteremvezető


Keszegsütő - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Rákóczi F. út 28.
Telefon szám: +36-70-941-7033
Link: keszegsuto.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács Melinda

Eger északi lakótelepén, az Old Jack Pub háta mögött üzemel ez a családias hangulatú étterem. Fiatalok üzemeltetik. Ők így vallanak: Fontos nekünk vendégeink megelégedettsége, hogy meleg fogadtatás és finom halételek után szép emlékekkel távozzanak és visszavágyjanak! Ezért teszünk meg mindent nap mint nap és tesszük az asztalokra nem csak tudásunkat, hanem szívünket-lelkünket. Fontosak számunkra a visszajelzések, melyekből sokat tanulhatunk. Étlapunkon a pisztráng, afrikai harcsa, süllő mellett természetesen szerepel a nevünkben is lévő keszeg, melyet egyedi fűszerezésű lisztben sütünk roppanósra! Illata, édeskés íze semmihez nem fogható. Köretnek házi kenyeret, és kulimászt ajánlunk hozzá! Kedves egészségetekre! Aktuális étlap a mellékletben (i).


Különleges palacsinták a Palacsintavár étteremben
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Dobó u. 9.
Telefon szám: +3636 413-980, +3620-9944-818
Link: palacsintavar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Farkas Tamás

HÁZHOZSZÁLLÍTOTT FINOMSÁGOK ❗️❗️❗️ Rendelj Te is a Palacsintavártól tel.: +3620 236-8068 A Palacsintavár étterem Egerben az Egri vár és a Dobó tér között található, ahol is különleges palacsintákat lehet kapni. A Palacsintavár a város fiataljainak törzshelye is, hiszen a belső tér kialakítása, a személyzet, a hely hangulata de még a tulajdonosa is fiatal. Azt nyújtják ami a fiatalok korosztályuknak a legjobb. Aki bemegy ide és esetleg 40-en túl van biztosan megfiatalodik. Megrendelés, házhozszállítás: +36-36-413-980. Nyitva tartás: hétfő – zárva, kedd – szombat – 12:00 – 23:00, vasárnap – 12:00 – 22:00.


Csülök Falatozó Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Gólya u. pavilonsor
Telefon szám: +36-20-365-8149
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Makó Zsolt

Egerben a strand bejáratától és a sportuszodától ötven méterre találjuk a közkedvelt Csülök Falatozót. Kis mérete ellenére nagyon sokan szeretik, hiszen gyorsan elfogyasztható itt a mindig frissen gőzölgő magyaros káposztás csülök, a babgulyás, és még jó pár ínycsiklandozó étel. Leöblíthetjük csapolt, vagy üveges sörrel, borokkal, üdítővel, de kérhetünk kávét is befejezésként. Innen biztosan jóllakottan távozhatunk.


Govinda Vegetáriánus Étterem Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
Telefon szám: +36-70-2222-631
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tóth Roland
Link: www.govindaeger.hu

Egerben a Tűzoltó tér 7. sz alá költözött 2015. április 7-től a Govinda Vegetáriánus Étterem. Aki szereti az egzotikus környezetben elfogyasztható ebédet, mindenképp térjen be ide. Csupa egészséges étel, sütemény és ital található itt. Csoportok részére is tudnak ebédet biztosítani. Elvitel és házhozszállítás is megoldható. Étkezési utalványt is elfogadunk. Süteményekre rendeléseket felveszünk. Nyitva hétfőtől-péntekig 12:00-16:00-ig, szombat és vasárnap zárva. Aktuális heti étlapunkat web oldalunkra kattintva olvashatja. A rendeléseket a +36-70-2222-631 telefonon kell leadni.
 guinness rekord
 

Kopcsik Marcipánia - Eger

Cím: 3300. Eger, Harangöntő u. 4.
Telefon szám: +36-36-412-626
Link: www.kopcsikmarcipania.hu
Fax szám: +36-36-516-449

Kopcsik Lajos Oscar- és Venesz-díjas, olimpiai- és világbajnok mestercukrász alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők Egerben a Kopcsik Marcipániában. A bemutatásra kerülő 120 tárgy mindegyike marcipánból készült. Láthatnak itt az érdeklődők egy közel két méteres borospalackot, a Minaret kicsinyített mását és szakrális tárgyakat, igazi különlegességeket tartogat a barokk szoba, ahol a bútorok, a tárgyak, de még a drapéria is marcipánból készült.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Eger Termálfürdő

Cím: 3300 Eger, Petőfi Sándor tér 2.
Telefon szám: +36-36-314-142
Link: www.egertermal.hu

Eger Európa szerte híres gyógyvizes fürdőjéről. Már a XVI. sz. végén, az oszmán uralom idején is igen fejlett fürdőkultúra alakult itt ki. A város központjában, az Érsekkerten belül, a Török Fürdő szomszédságában, mintegy 5 hektárnyi területen terül el. 1936-ban épült a főbejáratnál található medence, melynek aljáról - Európában egyedülálló módon - természetes kavicsrétegen tör fel a radon tartalmú gyógyforrás. A medence fokozatosan mélyül, úszásra és vízi játékra kiválóan alkalmas; vize 28 fokos. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Törökfürdő - Eger

Cím: 3300 Eger, Fürdő utca 3-4.
Telefon szám: +36-36-510-552
Link: www.egertermal.hu

A Törökfürdő Wellness szolgáltatásai: különböző hőfokú termálmedencék, az eredeti nagy medence, és 5 kisebb medence, 12 féle masszázs, gőzfürdő, szauna, infrakabin, aromakabin, hamam (hagyományos török gőzfürdő és masszázs), esztétikusan kialakított hangulatos pihenőhelyek, Caracalla kád, kávézó. A Török Fürdő vize a mozgásszervi megbetegedésekre, a nőgyógyászati panaszokra és a gerincoszlop betegségeire kedvező hatással van. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 házhozszállítás
Az új rendelkezések értelmében 2020. november 11-től az éttermekben és cukrászdákban a helyben fogyasztás nem lehetséges, viszont elvitelre, házhoz szállításra partner vendéglátó egységeknél már van lehetőség.
 

Keszegsütő Eger

Cím: 3300 Eger, II. Rákóczi Ferenc u. 28.
Telefon szám: +36-70 953 6592
Link: keszegsuto.hu/eger-etlap
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Vidd magaddal! Ha rohanós napod van, ha megkínálnál még valakit vagy éppen meglepnéd a családod otthon - kérd elvitelre ételeinket! ????Frissen készítjük, gondosan csomagoljuk, hogy bárhol elfogyaszthasd! Addig is hívjatok minket, és vegyétek át személyesen a rendelést a megbeszélt időpontban. Nyitvatartás: hétfő: Zárva| kedd-vasárnap 10:00-18:00. HALihó! Ma is várjuk a rendeléseiteket! Add le telefonon, és vedd át nálunk a megbeszélt időpontban.


Sárvári Cukrászda - Eger

Cím: 3300 Eger, Kossuth Lajos utca 1.
Telefon szám: +36-36 413 298
Link: www.sarvaricukraszda.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Házhoz szállítás Eger területén belül a hét bármely napján! Weboldalunkról is rendelhető finomságaink! www.sarvaricukraszda.hu
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Forst-ház Étterem és Kávézó - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Dobó tér 1.
Telefon szám: +36-36-311-587,+36-30-507-5077
Link: www.forsthaz.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-36 311-578
Kapcsolattartó személy: Darvas Roland

A Dobó tér egyik vonzó különlegessége a Forst-ház étterem és kávézó. Családias hangulatú. Télen bentről, nyáron pedig a zenés teraszáról lehet elnézegetni a Dobó tér sokszínű forgatagát. Mindenképp egy kellemes időtöltést ígér. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 híres személy
 

Ziffer Sándor 1880-1962 festőművész


1880. május 3-án született Egerben, az Újvilág utcában Ziffer Sándor, magyar festő, érdemes művész. Mind a magyarországi, mind a romániai festészeti mozgalmakban fontos szerepet töltött be. A nagybányai művésztelep második nemzedékének kiemelkedő festője, mestere és művészetszervezője volt.


Kozma István festőművész 1937-2020


Szatmárnémetiben született 1937. augusztus 15-én. Egerben élt és alkotott 2020 december 11-ig, a nagybányai festőművészek talán utolsó generációjaként. "Nagybánya az a város, ahol Hollóssy Simon 1896-ban festőiskolát hozott létre, és ahol kialakult az akkori kortárs magyar festészet posztipresszionista stílusa. A Hollóssy-iskola bebizonyította, hogy három generáció úgy magyar, mint az ott tevékenykedő külföldi művészek festészetükkel beírták magukat a történelembe. Tanáraim és nagy elődeim, mint Agrikola Lídia, Weith László, Vida Géza szobrász művész, Giligor Pál, Selyp Károly, Nagy Oszkár, (aki együtt dolgozott felsőbányán Aba-Novák Vilmossal) tevékenysége a nagybányai festészet második lépcsőjének nevezhető. Felsőbánya ekkor reneszánszát érte, itt akkor már több szatmárnémeti festőművész is alkotott, mint Littoczky Endre és felesége Papp Aurél és sokan mások." Eger Gárdonyi díjas művésze.
 Hungarikum
A Hungaricum közösségi oltalom alatt álló különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban.
 

Egri Bikavér Hungarikum

Cím: Magyarország

A Hungarikum Bizottság (HB) 2017. március 21-i ülésén a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért. Forrás és kép: heol.hu
 imaház, kápolna
 

Minaret - Eger

Cím: 3300 Eger, Knézich K. u. 1. sz előtt
Telefon szám: +3670 202-4353
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.minareteger.hu

A Minaret Európa legészakibb török korból származó emlékműve. Az építmény 14 szög alaprajzú és 40 méter magas. A faragott homokkőből épült torony viszonylag jó állapotban vészelte át az évszázadokat. Magas törzsén belül 97 csigalépőfok vezet fel a körerkélyre, amelyet vaskorlát övez. Nyitva tartás: április 1- 30. között: minden nap 10.00 - 16.45, május 1-től szeptember 30-ig: minden nap 10.00 - 17.45. A belépőjegy ára: egységesen 400 Ft/fő.


Mária Szeplőtelen Szíve-kápolna - Szépasszonyvölgy

Cím: 3300 Eger, Szépasszonyvölgy 32.
Telefon szám: +36-36 515-725
Link: miserend.hu/templom/3224

Az egri szépasszonyvölgyi Mária Szeplőtelen Szíve-kápolna a Páli Szent Vincéről nevezett Irgalmas Nővérek Társulata tulajdonát képezte. A vincés nővérek által 1903-ban építtetett templomban egy Mária-szobor, az oldalfülkében pedig egy ritka töviskoszorús Krisztus-ábrázolás található.


Kálvin-ház - Eger

Cím: 3300 Eger, Markhot F. u. 2.

Református imaház. Az Eger belvárosában, az Eger-patak partján álló Kálvin-ház (korábban: Herner-ház) a város protestáns kulturális életének központja, ahhoz kapcsolódó intézményeinek székháza.


Szent Anna-kápolna (kórházkápolna)

Cím: 3300 Eger, Széchenyi István utca 27-29

Szent Anna-kápolna, Széchenyi utcai kórházkápolna


Hatvani temető kápolnája - Eger

Cím: 3300 Eger, Király u.

A hatvani hóstya temető déli bejáratánál szabadon álló, egy homlokzati tornyos, egyenes szentélyzáródású, egyhajós, a szentély felől kontyolt nyeregtetős kápolnát Horváth Mihály tanácsos építtette. A szentélyhez mindkét oldalon melléktér csatlakozik. Fájdalmas Anya temetőkápolna a megnevezése.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Kispréposti palota - Eger

Cím: 3360 Eger, Kossuth L. u. 4.

A Kossuth utca elején egy szép, mályvaszínű barokk épülettel kezdőik a látványosságok sora, a Kispréposti palotával. A kisprépost a káptalan másodelnöke volt. A palotát Androvics Miklós prépost-kanonok építtette 1758-ban. Az épület szerkezetében egy helyi sajátosságot tükröz, amely Barkóczy püspök udvarának szokásjogához és az érseki palota elrendezéséhez kapcsolódott: a kapualjból a baloldalon indul az emeletre vezető lépcső, hogy a hintóból kiszálló vendéget szertartásszerűen fogadhassák. Az erkély és az ablakok vasrácsait Fazola Henrik készítette.


Nagypréposti palota - Eger

Cím: 3300 Eger, Kossuth L. u. 16.
Link: www.brody.iif.hu

Az Egészségház utca sarkán áll a volt Nagypréposti Palota, melyet Fellner Jakab tervezett és 1774-76 között építették. Emeleti erkélyrácsát és a földszinti ablakok kovácsoltvas rácsozatát Fazola Henrik készítette. Az épületben ma a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár működik.
 kávézó, teaház, kávéház
 

Görög Kávézó - Eger

Cím: 3300 Eger, Dobó u. 22.
Telefon szám: +36-20-927-6226
Fax szám: +36-36-318-158
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Farkas Judit

¨Eger egyik legszebb utcáján, a Dobó utcán ismerős, jóleső szagok vegyülnek a tiszta szellők közé, mely otthoni reggelek melegét, komoly beszélgetéseket, régi szerelmeket idéznek. A frissen pörkölt kávé semmi vel össze nem téveszthető illata, a frissen főtt fekete párája csalogat a Görög kávézóba, ahová úgy térhet be bárki, mintha haza jönne...¨ Ebner Béla


Szalon a Forst-házban

Cím: 3300 Eger, Dobó tér 1.
Telefon szám: +36-36-311-587
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Darvas Roland
Link: www.forsthaz.hu

A Dobó tér egyik hangulatos kávézója a műemlék Forst-házban található. Örömmel tudatjuk, hogy éttermünk megnyitotta ÚJ KERTHELYISÉGÉT az ERZSÉBET UDVARBAN. Szeretettel várunk Mindenkit, aki tökéletes nyugalomra vágyik a TÖRTÉNELMI BELVÁROS SZÍVÉBEN. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


ARTISZT Wine és Spirit

Cím: 3300 Eger, Széchenyi u. 16.
Telefon szám: +36-30-559-5623
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Csuka Nikolett
Link: artisztkulturbar.business.site

A belváros szívében, a Kepes Intézet épületében, a borvidék legjavával, 100 féle spirittel, programokkal , kóstolókkal várunk mindenkit! Forrócsokik, shakek, kávék, limonádék. Nyitvatartás: H:Zárva, K:Zárva, Sze:12:00–20:00, Cs:12:00–20:00, P:12:00–2:00, Szo:12:00–2:00, V:12:00–20:00. Szeretettel várunk minden kedves vendéget!


Cafe Frei - Eger

Cím: 3300 Eger, Agriapark, Földszint
Telefon szám: +3620-265-0655,+3630-507-7392
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr Vékony Tibor
Link: www.cafefrei.hu

Kávéházainkban vendégeink - Magyarországon egyedülálló módon - kézzel szedett, szemenként válogatott és frissen pörkölt ültetvénykávé ritkaságokat élvezhetnek - több, mint 40-féle recept alapján elkészítve. Cafe Frei-ben a világ szinte minden fontos "kávékonyhája" képviselteti magát. Vendégeink ihatnak olaszos espressokat és capuccinókat éppúgy, mint ibrikben főzött arab kávékat, vagy akár Közép-Amerika karamellizált kávékülönlegességeit is.


Depresso Étterem és Kávéház - Eger

Cím: 3300 Eger, Dobó tér, Érsek utca 14,
Telefon szám: +36-30 886 6742
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.depresso.hu

Kedves Vendégeink és Barátaink! Lassan fél éve várunk arra, hogy végre a normális élet felé közeledjünk! A mai napon már sürgünk-forgunk, rendezgetünk. Holnaptól )2021. április.24) szeretettel várunk benneteket! (Terasz és elviteles nyitvatartás: ⏰ H-V: 9:00-16:00 óra)
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Almagyar Érseki Borkemping és Venyige SPA - Eger

Cím: 3300 Eger, A repülőtér fölött, külterület
Telefon szám: +36-70-417-7572
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.almagyar.hu
Kapcsolattartó személy: Mészáros Péter

Egerben a repülőtér fölött, csodás panorámával várja kedves látogatóit az Almagyar Érseki Borterasz-Borkemping és Venyige SPA. A borkempingben komfortos, 4 személyes kunyhók, lakóautó-és sátorhelyek, medence, valamint egy kilátó vár. A kunyhókban wc, mosdó, terasz és minibár található. A nagy varázslat azonban a távirányítású garázskapu, mellyel összenyithatod a kunyhódat a terasszal és az egész birtokkal.
 kiemelt szolgáltató
 

Agria Park Bevásárlóközpont - Eger

Cím: 3300.Eger, Törvényház u.4.
Telefon szám: +36-36 515-155
Link: www.agriapark.hu
Fax szám: +36-36 515-156

Az Agria Park Eger és környéke bevásárló és szórakoztató központja, ahol az egész család jól érezheti magát! Az Eger belvárosában található központ a hajdani dohánygyár területén épült fel. A térség legnagyobb és sokak szerint az ország legszebb bevásárlóközpontja, amely egyedülálló választékkal várja látogatóit: Világmárkák, Kedvezményes vásárlás, folyamatos akciók, Ingyenes rendezvények, családi hétvégék, Szórakozási lehetőségek, sztárfellépők, Multiplex mozi, Hatalmas zöld park játszótérrel, Nemzetközi gyorséttermek, Teraszos kávézók, 520 férőhelyes fedett parkoló, Wifi.


EKMK.Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház - Eger

Cím: 3300 Eger, Bartók Béla tér 6.
Telefon szám: +36-36/517-555
Link: ekmkeger.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tóth Bea

Az egri Kulturális és Művészeti Központ részeként a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház továbbra is elsősorban a gyermek rendezvényeknek ad helyet, és széles kínálattal fogadja a gyermek (és ifjúsági) korosztályt. Programok a mellékletben.


EKMK.Bartakovics Béla Közösségi Ház - Eger

Cím: 3300 Eger, Knézich Károly utca 8.
Telefon szám: +36-36/510-020
Link: ekmkeger.hu
Kapcsolattartó személy: Kelemen Éva
Fax szám: +36-36/510-029

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2008. január 1-én alakult meg, a korábbi kulturális intézmények összevonásával. Célunk, a művészek és a közönség színvonalas kiszolgálása, továbbá az alkotók és a befogadók találkoztatásának elősegítése, azaz a professzionális kultúraközvetítés.A Bartakovics Béla Közösségi Ház egyik intézményünk, amely korábbi tevékenységeit megőrizvén a sikeres munkához jelentősen hozzájárul. Programok a mellékletben


Csoki-Sziget - Eger

Cím: 3300 Eger, Dobó utca 18.
Telefon szám: +36-70-326-2759
Link: www.facebook.com/otsike82
Kapcsolattartó személy: Szabó-Rónai István
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Egerben a Dobó utcában található a "legédesebb" üzlet, a Csoki-Sziget, a gyerekek kedvenc helye. Belga csokoládét, és trüffel különlegességeket, exkluzív kézi gyártású magyar bonbonokat és táblacsokikat, ehető- és prémium pálinkákat, gyümölcsborokat, méz- és kávé különlegességeket sok-sok finomságot talál itt a betérő, aminek nagyon nehéz ellenállni. Itt mindig talál valami ajándék ötletet. Jöjjön el, lepje meg szeretteit. Megtalálhatóak vagyunk a facebook.com/Csoki-Sziget oldalon is.


Leorama Képkeretezés - Eger

Cím: 3300 Eger, Szeszfőzde utca 4.
Telefon szám: +36-30 349-8818
Kapcsolattartó személy: Leopold Péter

Egerben a Raktár útról nyíló Szeszfőzde utcában találjuk a Leopold Képkeretezést. Óriási választékkal, szebbnél szebb képkerettel és gyönyörű paszpartukkal találkozhatunk a vadonatúj műhelyben, ami varázslatosabbá teheti kedvenc képeinket, fotóinkat. Minden lakás otthonosabbá válik egy odaillő, ízléses kerettel ellátott, festménytől vagy grafikától. Itt hozzáértő segítséget is kapunk. Egy szép keret ünneplőbe öltözteti a képeinket.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Városnéző kisvonat - Eger

Cím: 3300 Eger, Dobó tér
Telefon szám: +3620 388-6241; +3620 942-7934
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kisvonat.eu

Ismerje meg Eger városát és nevezetességeit az EVERGREEN kisvonatával! Minden nap lehetőség nyílik a város körbeutazására egy izgalmas kisvonatos kirándulás keretében. A városnéző kisvonat 10.00-18.00 óra között, óránként indul a Dobó térről, melynek menetideje kb. 50 perc.
 klub, egyesület
 

Palacsintavár étterem - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Dobó u. 9.
Telefon szám: +3636 413-980, +3620 9944-818
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: facebook.com/pages/Palacsintavár/209933769029607
Kapcsolattartó személy: Farkas Tamás

HÁZHOZSZÁLLÍTOTT FINOMSÁGOK ❗️❗️❗️ Rendelj Te is a Palacsintavártól tel.: +3620 236-8068. A Palacsintavár valójában nem klub, hanem étterem, ahol különleges palacsintákat lehet kapni. Mégis miért tettük ide? Mert a város fiataljainak törzshelye egyúttal, hiszen a belső tér kialakítása, a személyzet, a hely hangulata de még a tulajdonosa is fiatal. Azt nyújtják ami az ő korosztályuknak a legjobb. Aki bemegy ide és esetleg 40-en túl van biztosan megfiatalodik. Megrendelés, házhozszállítás: 36-413-980.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Karap Lovastanya - Felsőtárkány
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3324 Felsőtárkány, Ady E. utca 92.
Telefon szám: +36-20-404-4288
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.karaptanya.hu
Kapcsolattartó személy: Karap Péter

A lovasiskola Felsőtárkányban (Egertől 6 km-re) a Bükk-hegység kapujában, a Bükki Nemzeti Park lábánál található gyönyörű környezetben. A lovastúrákra a Bükk-hegységben és a környező dombvidéken van lehetőség. A túrák vezetését és a lovas képzést, -oktatást (jól képzett lovakon) Karap Péter, a lovasiskola tulajdonosa tartja. Túravezetés és oktatás magyar és angol nyelven. A csillagtúrák és vándortúrák nehézségi foka igény szerint változtatható. Megépült a fedett körlovardánk is.
 média
 

Szent István Rádió - Eger

Cím: 3301 Eger, Pf. 86.
Telefon szám: +36-36-510-610
Link: www.szentistvanradio.hu

Dr. Seregély István egri érsek, a rádió alapítója így fogalmazta meg a médium hivatását: "Rádiónk célja azonos az Egyház küldetésével: mindenki üdvösségének a szolgálata".
Eger 91,8 Mhz
 mozi
 

Uránia Mozi - Eger

Cím: 3300 Eger, Széchenyi út 14.
Telefon szám: +36-36 999-049
Link: www.egermozi.hu/urania-mozi-musor
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Újra várja a nézőket az 1913 óta mozgóképszínházként működő egri Uránia Mozi. A korszerűsítéseket mintegy kilencven millió forintból valósították meg. Az eddigi 164 férőhely helyett mostantól 193 nézőt tud fogadni a filmszínház.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál

Cím: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1.

A Végvári Vigasságok, Történelmi Fesztivál és Ostromjáték minden év augusztusában kerül megrendezésre az Egri Vár falai közt 1996-tól kezdődően. A fesztivál kiemelkedő programja az ostromjáték, ahol az egri vár 1552-es védelmét mutatják be a katonai hagyományőrzők, csatajelenetekkel és látványos pirotechnikai elemekkel.
 múzeum
 

Gárdonyi Géza Emlékház - Eger

Cím: 3300 Eger, Gárdonyi G. u. 28.
Telefon szám: +36-36-312-744
Fax szám: +36-36-312-450
Link: www.egrivar.hu

Az épület az író lakóháza volt 1897-1922 között. Itt írta sok művét, közötte az Egri csillagokat is, amely a 16. századi törökellenes harcoknak állít emléket. A hálószobában szinte minden bútordarab az eredeti helyén maradt. A kisebb faragott íróasztalnál írta az Egri csillagokat. Az otthonos hálószobát puritán egyszerűség jellemzi. A dolgozószoba barna festése Gárdonyi egyetlen szenvedélyére, a dohányra utal. A tetővilágításra a napközbeni zajtól védő, zárva tartott ablakok miatt volt szükség. Belépve, az író nagy íróasztala látható, amelyen annyi értékes munka készült. A vitrinekben megfigyelhetők még titkosírásos jegyzetei is.


Fertálymesteri emlékszoba
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Servita u. 3-5.
Telefon szám: +36 36 412-626
Link: www.kopcsikmarcipania.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

2014 óta a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén szerepel az egri fertálymesterség élő hagyománya, mely egyedül álló hazánkban. A török idők utáni városi közigazgatás köztiszteletben álló szereplői voltak a fertálymesterek, tisztségük egészen a 20. sz. közepéig élt Egerben. Az emlékszoba nyitva tartása a Kopcsik Marcipániához igazodik, annak belépőjegyével látogatható.


Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Széchenyi u. 5.
Telefon szám: +36-36-517-356
Link: egriersekipalota.hu
Kapcsolattartó személy: Hernádfői Csaba

Az egyházművészeti kiállításon látható 17-19. századi miseruhák, textíliák, liturgikus – és iparművészeti tárgyak, építéstörténeti dokumentumok, festmények betekintést engednek a mindenkori püspökök és érsekek mindennapi életébe úgy, hogy közben Eger városának 1000 éves történelmével is megismerkedhetünk. A Palota alsó szintjén kapott helyet a kávézó, ahol olasz kávét ihatunk és a Stühmer cukrászda által készített süteményeket kóstolhatunk. Ajándékboltunkban számos ajándék-és emléktárgy, helyi kézműves termékek széles választéka várja a kedves vendégeket.


Főegyházmegyei könyvtár - Eger

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Telefon szám: +36-36-325-211
Link: www.efkt.hu
Kapcsolattartó személy: Balogh Ferenc

Egerben 1793-ban nyitotta meg Eszterházy Károly püspök a Líceum könyvtárát, melyet egyetemi gyűjteménynek szánt. A könyvtárnak akkor tizenhat ezer kötetet adományozott, köztük számos kódexet és ősnyomtatványt. Halálakor további négy ezer kötetet hagyott az általa alapított intézményre. A barokk terem freskóját, mely a Tridenti Zsinatot ábrázolja, Kracker János Lukács és Zach József festették. A könyvállványokat Lotter Tamás készítette. Ma a könyvtár száznegyven ezer kötettel várja az olvasókat és a látogatókat. Itt őrzik többek között Mikes Kelemen törökországi leveleit.


Varázstorony - Eger

Cím: 3300 Eger, Eszterházy Károly tér 1.
Telefon szám: +36-36 520-400/2279
Link: www.varazstorony.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Egerben a VARÁZSTORONYBAN látogatható a Csillagászati Múzeum, a Planetárium, a Varázsterem, a Camera Obscura (periszkóp) és a Panoráma terasz(ahol előre meghirdetett időpontokban távcsöves bemutatókat szervezünk). Tanulói csoportoknak, óvodásoknak (előzetes bejelentkezéssel) múzeumpedagógiai foglalkozásokat, csillagászat,biológia, fizika, földrajz és kémia rendhagyó órákat tartunk. További információk a web oldalon találhatók.


Valide Szultána Fürdőrom

Cím: 3300 Eger, Tinódi Sebestyén tér 3.
Link: www.egrivar.hu

A Valide Szultána (jelentése „a Szultán Anyja”) gőzfürdő a 17. század elején, nem sokkal Eger oszmán kézre kerülése után (1596) épült. Evlia Cselebi török utazó így számol be róla: „nagyon szép, kellemes vizű, hat kamrájú fürdő; egész kupoláját vörös keramit fedi.” Az épület a török gőzfürdők típusába tartozik, párhuzamait Pécstől Isztambulig az egykori Oszmán Birodalom területén szerte megtalálhatjuk. Eger 1687-es visszafoglalása után előbb gabonaraktárként, majd harangöntő műhelyként is funkcionált. A 18. század második felében már csak maradványai álltak. A romok kutatása 1958-ban kezdődött. Az épületegyüttes állagmegóvására 2013-ban került sor. Belépés: Ingyenes


Egri Tűzoltó Múzeum - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Tűzoltó tér 5.
Link: www.tuzoltomuzeum.hu
Telefon szám: +36-36-412-801
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

2012 nyarán újra megnyitotta kapuit Egerben az uniós és állami támogatásból megújult Tűzoltómúzeum, amely országosan is egyedülálló szakmatörténeti anyagával a város egyik jelentős kulturális-turisztikai attrakciójává vált. Maga a műemléképület jellegzetes példája a vidéki tűzoltósági laktanyának, és mint ilyen, egyetlen eredeti formájában fennmaradt komplexum. A múzeum egyes elemei – híradós helyiségei, állandó kiállítás, látványtár, restaurátor műhely, játszóház, játszótér – széles szolgáltatási spektrumot biztosítanak, minden korosztályt megszólítanak. A Tűztorony játszóház naponta 10-18 óra között várja a kicsiket. Egyedi játékterével kiváló helyszín születésnapok, névnapok rendezésére. A Tűzfészek ajándékbolt a szuvenírek széles skáláját kínálja a látogatóknak. Belépők: felnőtt 800Ft, diák és nyugdíjas 400Ft. A kombinált jeggyel és a családi jeggyel a Kopcsik Marcipánia is látogatható.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Érsekkert - Eger

Cím: Eger, Érsekkert

A mintegy 22 hold kiterjedésű parkot Eszterházy püspök idejében építették, a közepén látható szökőkutat 2000-ben avatták fel. A francia parképítő művészet hagyományait őrző park 1919 óta közkert.
 programok, rendezvények
 

Dínó Park - Felsőtárkány

Cím: 3227 Felsőtárkány Külterület
Telefon szám: 0620-394-9350
Fax szám: 0652-573-072
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Répási Vendel
Link: elodinoshow.hu

Felsőtárkányban megnyílt a Dínó Park. Kalandozz az őskorban! Fedezd fel csodás ősi környezetben lévő, nemzetközi múzeum minősítéssel rendelkező, mozgó, hangot adó 35 dínó fajt, amelyek közt egyedülálló módon megtalálod az egykori Magyarország területén élt összes dinoszauruszt is, teljes életnagyságban. Teljesen életszerű, sétáló, hangot adó, a filmek dublőrei által használt, 4 méter hosszú, és 2 méter magas dínók szórakoztatják a közönséget. Szerezz felejthetetlen nyári élményt! Kerülj testközelbe egy élő dinoszaurusszal!


Szépország.hu rapid sakk kupa - Eger

Cím: 3300 Eger, Agria Park
Kapcsolattartó személy: Bódi Tamás (1970 - 2014)

32-en próbáltak megverni egy 11 éves fiút! A Neumann Napok keretében került sor Gledura Benjámin sakkmester szimultánjára, a Neumann aulájában. A 11 éves sakkmester, 3-szoros Európa-bajnok, ellen 32-en léptek egyszerre, ám Benji minden táblán visszaverte a támadást és mindenkit legyőzött. A viadal 90 percig tartott, tehát egy ellenfélre kevesebb, mint 3 perce jutott az ifjú mesternek. A középiskolás fiatalok elismerték az ifjú tehetséget és sok sikert kívántak neki a további sakkversenyekhez. Benjamin, saját bevallása szerint, kicsit elfáradt, de szívesen tart bármikor sakkbemutatót, ha szoros versenyprogramjával nem ütközik.


Végvári vigasságok az egri várban

Cím: 3300 Eger, Vár 1.
Telefon szám: +3636 312-744
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.egrivar.hu

A Végvári Vigasságok, Történelmi Fesztivál és Ostromjáték idén 2021-ben augusztus 14-15 között került megrendezésre az Egri Vár falai közt. A fesztivál kiemelkedő programja az ostromjáték, ahol az egri vár 1552-es védelmét mutatják be a katonai hagyományőrzők, csatajelenetekkel és látványos pirotechnikai elemekkel.


Egri Vár Napja 2021

Cím: 3300 Eger, Egri vár
Telefon szám: +36 36 312 744
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.egrivar.hu
Mikortól: 2021-10-17
Meddig: 2020-10-17

1552. október 17-én a törökök feladták az Egri vár ostromát és elhagyták Egert. A győzelem emlékére október 17-e minden évben az Egri Vár Napja.


Országos régiségvásár Egerben

Cím: 3300 Eger, a buszpályaudvar mellett és a Bazilika mögött
Telefon szám: +36 30 955 0550
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.regisegvasareger.hu
Kapcsolattartó személy: Galyó Béla
Mikortól: 2022-01-16
Meddig: 2022-01-16

Országos régiségvásár Egerben 2022. január 16-én 7 - 19 óráig a buszpályaudvar mellett és a Bazilika mögött!


Ostrom 1552 - XXV. Végvári Vigasságok

Cím: 3300 Eger, Egri vár (Vár 1.)
Telefon szám: +36-36 312-744
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.egrivar.hu/fooldal
Mikortól: 2021-08-14
Meddig: 2021-08-15

Történelmi fesztivál Egerben Ahol a kultusz újjáéled. Ostrom 1552 – XXV. Végvári Vigasságok 2021. augusztus 14-15 az Egri várban. Láss csatát, ünnepelj győzelmet! Élje át a híres 1552-es dicső ostrom pillanatait Eger oroszlánjaival! Korhű fegyverek bemutatójával, hagyományőrző csapatokkal, családi programokkal, huszárvirtussal, felvonulásokkal, kiállításokkal és koncertekkel várjuk az érdeklődőket.


40. KALÁKA fesztivál Eger

Cím: 3300 Eger. több helyszínen
Telefon szám: +36 30 504 0564
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kalakafesztival.hu
Kapcsolattartó személy: Rosta Katalin
Mikortól: 2019-06-27
Meddig: 2019-06-30

A Kaláka Fesztivál idén ünnepli 40. születésnapját. Egerben most az Érsekkertben verünk tanyát, és fergeteges ünneplést tartunk. Délelőtt Gyerekfesztivált rendezünk ahol koncertekkel bábszínházzal és egész délelőtt játékprogramokkal várjuk a gyerekeket és szüleiket. Délutántól éjfélig pedig jobbnál-jobb koncertekkel ünnepeljük kerek évfordulónkat. Vendégeünk lesz többek között: MUZSIKÁS, KFT, SZABÓ BALÁZS BANDÁJA, SZALÓKI ÁGI, RIPOFF RASKOLNIKOV BAND, TOMPOS KÁTYA, TAKÁCS ESZTER… …és természetesen a házigazda, az 50 éves KALÁKA (Huzella Péterrel és Mikó Istvánnal a fedélzeten) és még sokan mások.


Március 15-i hosszú hétvége az Egri várban

Cím: 3300 Eger, Egri vár, Vár köz 1.
Telefon szám: +36 36 312 744
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: egrivar.hu
Mikortól: 2022-03-12
Meddig: 2022-03-15

MÁRCIUS 15. AZ EGRI VÁRBAN. Programok az ünnepi hosszú hétvégén, március 12-től 15-ig! Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc a magyar nemzet történetének máig ható, meghatározó eseménye. Idén négynapos rendezvénysorozattal és számos családi programmal várjuk az érdeklődő látogatókat!
 régiség, antikvitás
Teljes gyűjtemények és egyedi ritkaságok.
 

Régiségvásár (Bolhapiac) - Eger

Cím: 3300 Eger, a Bazilika mögött
Telefon szám: +36-30 9550-550
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.regisegvasareger.hu
Kapcsolattartó személy: Galyó Béla

A Régiségvásár Egerben, mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát! Kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja! Vásárok minden hónap 3. vasárnapján 7-16 óráig a buszpályaudvar mellett a Bazilika mögött!
 repülőtér
Felkészült fogadószemélyzet, technikai háttér, kedvező feltételek és kiegészítő komfort szolgáltatások segítik az érkezőket és indulókat. További információ itt:
 

Repülőtér - Eger

Cím: 3300 Eger, Almagyardomb
Telefon szám: +36-30-488-9410,+36-36-517-830
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.apollotrike.hu
Kapcsolattartó személy: Ludányi Csaba
Fax szám: +36-36-320-208

Az Egri Repülőtér Egertől keletre a Vécsey völgy úton át Noszvaj, Eged hegy felé vezető úton az Eger vége tábla után dombtetőn jobbra található.
 sétáló utca, városkép
 

Szépasszonyvölgyi séta

Cím: Eger, Szépasszonyvölgy

A Szépasszony-völgy, Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. Nevének kialakulásához legendák sora fűződik. Egy 1843-as irat alapján, Bakó Ferenc néprajzkutató szerint, a "Szépasszony" az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője. Más kutatások szerint a völgyben illetve annak közvetlen közelében lakott egy valóban szép asszony, akire szintén visszavezetik a völgy elnevezését.


A téli Eger

Cím: 3300 Eger

A város télen is legalább olyan elbűvölő, mint nyáron. Érdemes idelátogatni, és felmelegíteni a lelkünket egy jó forralt bor segítségével.


Eger sétáló utca

Cím: 3300 Eger
Link: www.eger.hu

Eger barokk hangulatához hozzájárulnak a kedves sétáló utcák és terek. Érdemes egy kicsit elkalandozni a vár és a Dobó tér környékéről, hiszen ezernyi új csodát fedezhetünk fel ami még arra vár, hogy ámulatba ejtsen minket. Nem beszélve a sok finomságról ami e szűk kis utcákban kapható.
 söröző, pub
 

HBH Bajor Sörház - Eger

Cím: 3300 Eger, Bajcsy Zs. u. 19.
Link: hbh-eger.hu
Telefon szám: +36-36-515-516
Fax szám: +36-36-515-517
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Zoltán

Eger történelmi belvárosában található nagy múltú éttermünk a HBH Bajor Sörház, ahol magyar konyha specialitásai mellett bajor ételkülönlegességekkel várjuk egész évben kedves vendégeinket. Éttermünk 60 fő befogadására képes, légkondicionált különtermünk pedig 22 fő befogadására, családi összejövetelek, esküvői ebédek, vacsorák, üzleti megbeszélések, lebonyolítására alkalmas. A 24 fő befogadására alkalmas különtermünk ablakából Dobó tér szépsége tárul elénk. Meleg nyári napokon 60 fős + 20 fős teraszaink várják vendégeinket. Nyitva tartás: 11:30 – 22:00-ig.
 szálláshely
 

Éden Panzió - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Servita utca 56-58.
Link: www.edenpanzioeger.hu
Telefon szám: +36-36-310-078,+3620-210-5104
Fax szám: +36-36-310-078
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Véghső Miklós, Véghső Éva

Az Éden Panzió a híres egri Vártól és a Minarettől 500 m-re, a Servita utcában található, mely családi összefogással épült. A belső udvar kialakítása szorosan kapcsolódik az egri barokk város hangulatához. Vendégeink számára tíz gazdagon felszerelt szoba mintegy 25 férőhellyel biztosítja a kikapcsolódást, valamint egyszerre 30 fő étkezését biztosító éttermünk öregbíti panziónk hírnevét. Gépjárművel érkezők számára zárt parkolót biztosítunk. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely!


Almagyar Érseki Borkemping és Venyige SPA - Eger

Cím: 3300 Eger, A repülőtér fölött, kültrület
Link: www.almagyar.hu
Telefon szám: 0670-417-7572,0670-616-7750
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Csutorás Anita

Egerben a repülőtér fölött, csodás panorámával várja kedves látogatóit az Almagyar Érseki Borterasz-Borkemping és Venyige SPA. A borkempingben komfortos, 4 személyes kunyhók, lakóautó-és sátorhelyek, medence, valamint egy kilátó vár. A kunyhókban wc, mosdó, terasz és minibár található. A nagy varázslat azonban a távirányítású garázskapu, mellyel összenyithatod a kunyhódat a terasszal és az egész birtokkal.


Átrium Apartmanház - Eger

Cím: 3300 Eger, Neumayer út 8.
Link: atriumapartment.eu
Telefon szám: +36–36-418-427,+36-70-5217-363
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Mák Zoltán

Az Átrium Apartmanház Eger belvárosában egy csendes mellékutcában található. Sétálva 5 percre van a Bazilika, a Belváros, 10 percre a Szépasszony-völgy és a strandfürdő. Az Apartmanház 10 önálló, 30-60 m2-es apartmanból áll, melyekben 2-4 fö, a nagyobbakban akár 6-8 fö is kényelmesen elfér. A nagy, parkosított udvarban zárt parkoló, játszó és pihenő rész, grillezési lehetőség és egy közösségi helyiség is található (kívánságra reggeli), ahol 25-30 fő együtt főzhet és étkezhet. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Agria Retur Vendégház - Eger

Cím: 3300, Eger, Knézich Károly u. 18.
Link: agria.returvendeghaz.hu
Telefon szám: +36-20-259-7291
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Mátyus Éva

AZ Agria Retur Vendégház Eger történelmi belvárosában, a Vár, a Minaret és a Dobó tér szomszédságában helyezkedik el. Központi fekvése lehetővé teszi, hogy vendégeink gyalogosan, könnyen elérjék a város nevezetességeit, kulturális programjait. Vendégházunk 4 szobával, 10 férőhellyel rendelkezik. Közös étkező és jól felszerelt teakonyha áll a vendégek rendelkezésére. A vendégház zárt parkolója ingyenes a vendégek számára. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Napfény apartman Eger

Cím: 3300 Eger, Csokonai út 17.
Link: www.napfenyapartmanhaz.hu
Telefon szám: +36-36-315-746;+36-20 481-8106
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Vizi Józsefné
Fax szám: +36-36-315-746

A Napfény Apartman Eger belvárosához közel a kertvárosban található. Eger történelmi nevezetességei, a Bükk és a Mátra gazdag látnivalói, a város és a környék gyógyvizes fürdői felejthetetlenné teszik az itt töltött napokat. Az egy és kétszobás lakrészek TV-vel, zuhanyzós fürdőszobával, teakonyhával ellátottak. Az autók zárt udvarba parkolhatnak. Gyermekes családoknak kedvezmény. Szeretettel várjuk vendégeinket! K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Fekete Ló Fogadó - Eger

Cím: 3300 Eger, Hadnagy utca 10.
Link: www.feketelofogado.hu
Telefon szám: +36-36-313-537,+36-30-9355-540
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Nagyfejeő András

Egerben az Érsekkert közvetlen közelében a strand hátsó bejáratánál található a Fekete Ló Fogadó. Üdülőövezetben lévő panziónkban rendkívül kedvező áron, 10 db 2 ágyas, zuhanyzós szobával állunk az Egerbe ellátogató vendégeink rendelkezésére, ami 35 főig bővíthető. Wifi-vel és LCD Tv-vel felszereltek. Éttermünkben házias ételekből választhatnak. Kellemes terasz és ingyenes parkoló áll vendégeink részére.OTP, K&H és MKB SZÉP kártya elfogadóhely!


Kulacs Csárda és Panzió - Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: H-3300 Eger, Szépasszonyvölgy 3768 hrsz
Link: www.kulacscsarda.hu
Telefon szám: +36-36-311-375
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Győry Győzőné
Fax szám: +36-36-518-394

Egerben a három csillagos, régies stílusban épült 2002.májusában nyílt Kulacs Csárda és Panzió egy emeletes, igényesen kialakított. A tiffani üvegberakások, a faburkolat, a gerendázott mennyezet, a tölgyfa bútorok mind a múltra emlékeztetnek. Hajópadlóval borított, gerendázott mennyezetű, nem dohányzó szobák igényesen, faragott tölgyfa bútorokkal berendezettek, önálló fürdőszobával rendelkeznek, mindegyik pótágyazható. Az igényesebb vendégek számára 2 db lakosztály áll rendelkezésre: 1 db mini konyhával, kandallóval és sarokfürdőkáddal és 1 db 2 hálószobás kandallóval, pezsgőfürdőkáddal és LCD televízióval is felszerelt. A hozzá kapcsolódó csárda éttermében és szőlőlugasos kerthelyiségében igazi cigányzene mellett megkóstolhatják magyaros ételkülönlegességeinket, továbbá minőségi borainkat is. A parkolást saját őrzött parkolónkban ingyenesen biztosítjuk. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Kulacs Csárda Panzió   Info

Cím: 3300 Eger, Szépasszonyvölgy
Link: www.kulacscsarda.hu
Telefon szám: +36-36-311-375
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Győry Győzőné
Fax szám: +36-36-311-375

A három csillagos, régies stílusban épült 2002.májusában nyílt panzió l emeletes, igényesen kialakított. A tiffani üvegberakások, a fa burkolat, a gerendázott mennyezet , a tölgyfa bútorok mind a múltra emlékeztetnek. A hozzá kapcsolódó csárda éttermében és szőlőlugasos kerthelyiségében igazi cigányzene mellett megkóstolhatják magyaros ételkülönlegességeinket, továbbá minőségi borainkat is. A parkolást saját őrzött parkolónkban ingyenesen biztosítjuk.


Napfény apartman   Info

Cím: 3300 Eger, Csokonai út 17.
Link: www.napfenyapartmanhaz.hu
Telefon szám: +36-36-315-746
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Vizi Józsefné
Fax szám: +36-36-315-746

Eger történelmi nevezetességei, a Bükk és a Mátra gazdag látnivalói, a város és a környék gyógyvizes fürdői felejthetetlenné teszik az itt töltött napokat. Apartmanházunk Eger belvárosához közel, kertvárosban található. Az egy és kétszobás lakrészek TV-vel, zuhanyzós fürdőszobával, teakonyhával ellátottak. Az autók zárt udvarba parkolhatnak. Gyermekes családoknak kedvezmény. Szeretettel várjuk vendégeinket: a Vizi család. Mobil: 06 20 481-8106
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger
Link: www.szeporszag.hu/Eger.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Egerben. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Gárdonyi Géza Színház Eger

Cím: 3300 Eger, Hatvani kapu tér 4.
Link: www.gardonyiszinhaz.hu
Telefon szám: +36-36-510-700
Fax szám: +36-36-313-838
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Gárdonyi Géza Színház Eger
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Dr. Agyagási Dezső gyógypark - Eger

Cím: 3300 Eger, Dr. Agyagási Dezső gyógypark
Link: www.eger.hu

A Dr. Agyagási Dezső gyógypark - Eger Wild László tervei alapján kialakított gyógypark központja a kupolás ivókút, ami a Szent József forrás friss vizét kínálja. A gránitból készült sétautak tavak, csobogók, szobrok, virágok, fák között vezetnek.
 templom
 

Református templom - Eger

Cím: 3300 Eger, Deák F. u. 56.
Link: www.egrireformatus.hu
Telefon szám: +36-36 414-804

Eger Hatvani hóstya városrészén található a város egyetlen református temploma. Az egri reformátusok első temploma 1930-ban készült el, neobarokk stílusban melyet egy évtizedig közösen használtak istentiszteleteik megtartására az evangélikusokkal és unitáriusokkal. A templom szépen illeszkedik az egri barokk épületek sorába, egyike hazánk legszebb református templomainak.


Érseki főszékesegyház - Eger

Cím: 3300 Eger, Pyrker tér
Link: www.eger-bazilika.plebania.hu
Telefon szám: +36-36 515-725

Az ország harmadik legnagyobb temploma, mely Hild József tervei alapján készült 1831 és 1836 között klasszicista stílusban. Helyén korábban is templom állt. 93 m hosszú, 53 m széles, kupolája 40 m, a tornyai 54 m magasak. A főbejárat szobrait Mario Casagrande velencei szobrászmester készítette.


Ferences templom és kolostor - Eger

Cím: 3300 Eger, Kossuth L. u. 14.
Link: www.eger.egyhazmegye.hu
Telefon szám: +36-36 312-227
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A ferences rendi szerzetesek temploma, amit az egriek Barátok templomának neveznek, a Szeplőtelen fogantatás tiszteletére építették.


Szent Antal Minorita templom és rendház - Eger

Cím: 3300 Eger, Dobó tér 4-6.

A Dobó István tér és a barokk város összképének hangsúlyos eleme a kéttornyú Szent Antal templom, elterjedtebb nevén a Minorita templom. Az épület díszessége tipikus példája a barokk pompának, a templom homlokzata pedig világviszonylatban is a legszebbek között van korinthoszi oszlopaival és égbe szökő tornyaival. A templomot a 18. század második felében (1758-1773) emelték Kilian Ignaz Dientzenhofer tervei alapján. Homlokzatának kidomborodó részét Páduai Szent Antal szobra díszíti.


Szent Bernát templom - Eger

Cím: Eger, Széchenyi I. u. 15.

A Művészetek Házával szemben a Széchenyi utca 15. szám alatt található a barokk Szent Bernát templom és a ciszterci rendház, amely ma a Gárdony Géza Ciszterci Gimnáziumnak és Kollégiumnak ad otthont.


Szervita templom - Eger

Cím: 3300 Eger, Szervita u. 21.
Telefon szám: 0036-36-313-687

Egerben 1728-1752 között épült fel a Servita templom.


Szent Miklós Görögkeleti Szerb Templom - Eger

Cím: Eger, Széchenyi I. u. 59.
Telefon szám: +3620-470-2376

A Szent Miklós Görögkeleti Szerb Templomot 1785-99 között építették Povolni János városi főépítész tervei alapján, II. József személyes engedélyével. A templom körüli sírkertből csodálatos panoráma nyílik a városra. A templomba a déli oldalon kialakított barokk kapun keresztül lehet belépni, melyet Adami János készített. A külsejében hasonló egri barokk templomokhoz képest meglepő a templom belső kialakítása, amennyiben még nem járt görögkeleti templomban a látogató. A templom fődísze az 1789-91 között Jankovics Miklós által faragott és Anton Kuchelmeiser bécsi festő által megfestett ikonosztázion 60 táblaképével.


Lajosvárosi templom - Eger

Cím: 3300 Eger, Aradi utca 6
Telefon szám: 0036-36-313-651
Kapcsolattartó személy: Pébániahivatal
Link: szentlajos.plebania.hu

1937. áprilisában kezdődött a templom építése. A templomot Hevesi Sándor egri mérnök tervezte, a kivitelező pedig Gömöri Wágner József építészmérnök volt. 1937. augusztusában kereszt-megáldás volt, amelyet Subik Károly, pápai prelátus, érseki irodaigazgató végzett. Ekkor már a torony állt.


Eger-Felnémet római katolikus temploma

Cím: 3304 Eger-Felnémet, Sánc u. 5/a
Telefon szám: +36-36 420-317

Eger-Felnémet római katolikus temploma. Titulusa: Szent Rozália


Evangélikus templom - Eger

Cím: Eger, Somogyi B. út
Telefon szám: +36-36 313-119
Link: egrievangelikusegyh.5mp.eu

1940. június 30-án szentelte fel a templomot Turóczy Zoltán tiszakerületi püspök.


Jézus Szíve templom - Eger

Cím: 3300 Eger, Maklári út
Telefon szám: +36-36 517-685
Link: www.jezusszive.plebania.hu

Jézus Szíve templom - Eger, Miserend kedd - szombat 17:30, vasárnap 7:00 és 11:30.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Egri termálfürdő

Cím: 3300 Eger, Petőfi S. tér 2.
Telefon szám: +36-36-411-669
Link: www.egertermal.hu
Fax szám: +36-36-311-585

Az Egri Termálfürdő a XVI.században épült Török Fürdő társaságában található a város közpntjában, mintegy öt hektárnyi területen. Eger Európa szerte híres gyógyvizes fürdőjérôl, a területén található hét medencét a környéken fakadó melegvízű források táplálják. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Demjén Cascade Resort, Barlangfürdő és SPA

Cím: 2016 Demjén, Külterület
Telefon szám: +3630 667-5836; +3630-853-7419
Link: demjencascade.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Demjén Cascade Resort, Barlangfürdő és SPA Demjéntől 120 m-re, Egerszalók felé található. A 690 m mélyről feltörő 80 fokos kénes termálvíz gyógyhatása révén alkalmazható reumatikus bántalmak csökkentésére, köszvény, csontritkulás, ízületi és csontsérülések, továbbá ortopédiai műtétek utókezelése esetén. Javítja a vérkeringést és hatékony egyes bőrbetegségek gyógyításában. Magnézium tartalma fokozza a szervezet stressztűrő képességét. A pompás hegyes-dombos környezetben a római kori hangulatot idéző gyönyörű mozaikkal kialakított, élményelemekben bővelkedő, egészségturizmust szolgáló új gyógyfürdő várja kedves vendégeit. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strandfürdő - Eger

Cím: 3300 Eger, Petőfi Sándor tér 2.
Telefon szám: +36-36-314-142
Link: www.egertermal.hu
Fax szám: +36-36-511-815

¨A fürdő, a bor, a szerelem megrontja az egészséges testet, De egészséges testet biztosít a fürdő, a bor, a szerelem.¨ Kétségtelen, hogy az egri termálforrások vizét, az ott kialakult meleg vizű tavakat a város népe már ősidők óta használta fürdésre. Hogy mikor létesült a források körzetében az első fürdő - levéltári adatok hiányában nem állapítható meg. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Bitskey Aladár Uszoda - Eger

Cím: 3300 Eger, Petőfi Sándor tér 2.
Telefon szám: +36-36-511-810
Link: www.egertermal.hu
Fax szám: +36-36-511-815

Az Eger Termál Kft jelenlegi formájában 2004-től működik, feladatunk és tevékenységünk a város vizes létesítményeinek üzemeltetése, a fürdőkultúra népszerűsítése, a vízi sportélet kiszolgálása. A város épített és természeti öröksége a világ minden táján ismert. Büszkék vagyunk történelmünkre, s mindent megteszünk azért, hogy mások is megismerjék Egert és különlegességeit. Bízunk benne, hogy hamarosan Ön is ennek az élménynek részese lesz!
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Eger

Cím: 3300 Eger, Bajcsy-Zsilinszky utca 9.
Telefon szám: +36-36-517-715
Link: visiteger.com
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Majnár Márta

Az Egri Tourinform Iroda munkatársai magyar és idegen nyelven készséggel tájékoztatják Önt szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről, közlekedésről, programokról, látnivalókról, szolgáltatásokról.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Dobó István Vármúzeum, Egri Vár
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1.
Telefon szám: +36-36-312-744
Link: www.egrivar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-36-312-450

Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, földalatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. A hősök termében az 1552-es várvédelmet irányító várkapitány, Dobó István márvány síremlékének fedőlapja látható. A vár történelmi hagyományait a kiállítások mellett programokkal is igyekszünk feleleveníteni.


Gótikus Palota

Cím: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1.
Telefon szám: +36-36-312-744
Link: www.egrivar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A palotát Beckensloer János püspök építette az 1470-es évek elején. A földszinti rész eredeti gótikus formájában áll, melybe több 16. századi házat és várfalszakaszt is belefoglaltak. Egernek ez a ma is álló, legrégebbi épülete. A palota képét meghatározza a gótikus folyosó, mely árkádos homlokzatú, keresztboltozatokkal fedett. A palota keleti vége – az egykor konyha – részben elpusztult, csak a feltárt falcsonkokat láthatjuk. Emeletén látható Az egri vár története című állandó kiállítás, a földszinten a Hősök terme tekinthető meg.


Középkori székesegyház (Romkert)

Cím: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1.
Telefon szám: +36-36 312-744
Link: www.egrivar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Szent István által alapított egri püspökség 1001-1009 között a várdombon jött létre. Fennállásának fél évezrede során több templom épült a várban. A bazilika, melyet Szent János evangélista tiszteletére szenteltek, a 11-12. században épült. A székesegyház magas rangú egyházi és ritkábban világi személyek végső nyughelye volt. A szentély átellenes végében, a padlószint alatt épült kriptában temették el I. Imre királyt. A tatárok 1241-ben a székesegyházat feldúlták, kirabolták. Buda török kézre kerülése után, nagyobb ütemben folytatódott a vár megerősítése. Ennek esett áldozatul a székesegyház gótikus szentélybővítménye, melynek felső részét 1542-ben Varkoch Tamás várkapitány lebonttatta, alsó részét bástyává alakíttatta és ehhez csatlakoztatta a belső és külső várat elválasztó keleti várfalat


A Nagypince, Börtönkiállítás

Cím: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1.
Telefon szám: +36-36-312-744
Link: www.egrivar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-36-312-450

A börtönkiállítás néven ismert tárlat a középkori Magyarország büntetési nemeit mutatja be. A két ágból álló pince bal oldali ágában a megszégyenítés, testfenyítés, testcsonkítás eszközeit láthatjuk. Itt kapott helyet a pellengér (szégyenoszlop), mely általában a piactéren állt és kisebb vétségeket, tolvajokat, erkölcstelen életet élőket, pletykálkodó asszonyokat büntettek vele. A piactereken szabtak büntetést a kalodákkal is, melyek álló és ülő változatát is ismerjük. Érdekes változat volt a páros kaloda, mely perlekedő asszonyok, acsarkodó szomszédok büntetésére szolgált. A folyosó végén siralomházat rendeztek be, ahol a halálra ítélt az utolsó napjait töltötte. A jobb oldali folyosó középkori kivégzési nemeket és eszközeiket mutatja be.


Kazamata az Egri Várban

Cím: 3300 Eger, Dobó István várban
Telefon szám: +36-36 312-744
Link: www.egrivar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az 1540-es években alakult ki a külső és belső várrendszer, melynek átjárója a ma is látható Setét-kapu volt. A külső vár 1702-ben elpusztult, de a kaput ezután is használták és csak a XIX. század elején falazták be. A Setét-kaputól tovább haladva a földszinti Kaszárnyatermekbe juthatunk, melyek tüzérségi támadások idején hatékony védelmet jelentettek. A termek ma a vár gótikus székesegyházának építés történetét és a püspökkori várat, valamint a törökkori vár harcászatot és várépítészetet bemutató interaktív, multimédiás elemekkel tarkított kiállításoknak adnak otthont. A felső kaszárnya teremben egy hiánypótló kiállítás kapott helyet Egri Csillagok – regény és valóság címmel. A Kaszárnyatermekből a Gergely-bástyán át az 1570-es években épült földalatti járatrendszerbe jutunk. Ezek az alagutak a várfalakkal párhuzamosan épültek, így a föld alatt teremtettek biztonságos átjárási lehetőséget a bástyák között. A folyosókat aknafigyelésre is használták.
 vízitúra
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Búvárkodás, búvároktatás - Eger

Cím: 3300 Eger, Joó János út 47.
Telefon szám: +36-20-966-9714
Link: www.buvarturak.hu
Kapcsolattartó személy: Protovin Tibor

Fennállásának több mint harmincöt éve alatt "BIZTONSÁG OKTATÁSON KERESZTÜL" jelszóval a NAUI több mint egymillió növendéket képzett ki vidám és próbáratevõ búvártanfolyamain. 1960-ban szinte egy maroknyi oktató kis csoportjából kinõve, a NAUI egy nemzetközi kiképzõ óriássá vált, tanfolyamok ezreit vezetve a világ minden tájának országaiban. A NAUI célja az oktatás folytatása, ezért mi meghívjuk Önt, fedezze fel azt a számos utat, amelyeken eljuthat a mi szép víz alatti világunkba, hogy élvezze azt. A NAUI által kiadott minõsítéssel a világ összes nagy és kisebb búvárbázisán merülhet Európától Amerikán át egészen Ausztráliáig.
 zsinagóga
 

Ziffer Sándor Galéria - Eger

Cím: 3300 Eger, Kossuth Lajos utca 17.
Link: www.egrivar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Galéria kiállításrendezés miatt jelenleg zárva tart! A zsinagógát 1893-ban az egri zsidó hitközség építette. 1987-ben az épületet "Török bazár" néven áruházzá alakították át, majd 2007-ben Eger város önkormányzata kiállítási funkcióval felújította és így a város egy modern kiállítótérrel gazdagodott. 2013-ig a Galéria elsősorban képzőművészeti kollekciókat bemutató kiállítóhely volt. Jelenleg a Ziffer Sándor Galéria időszaki kiállításnak ad otthont.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner