12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ecseg
www.ecseg.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: MORAVCSIK FERENC E-mail: ecseg-kozard@xmail.profinter.hu
 Telefon: +36-32/490-001 Fax:  
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 templom
 

Mindenszentek Római Katolikus templom - Ecseg

Cím: Ecseg
Link: ecseg.fw.hu

A középkori község temploma a torony megmaradt részletei alapján a XV. században épült. Az 1697-es Canonica Visitatió szerint a templom jó állapotban állt, noha a település a XVI. században elpusztult.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Várdomb, Ilona-vár helye


A község határában, a Szuha-patak melletti széles völgyben emelkedő alacsony dombon állt valamikor a vár, melynek ma már a felszínen falmaradványa sem található, csupán a domb oldalában az itt-ott mutatkozó csekély, alaktalan törmelék és az övező várárok nyomai emlékeztetnek a régi erősségre. A múlt században még tornyának maradványai magasan álltak, de azóta köveit teljesen széthordták. A vár keletkezésének idejét és építőjének nevét nem ismerjük

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner