12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Göd
www.god.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Balogh Csaba E-mail: varoshaza@god.hu
 Telefon: +36-27 530-064 Fax: +36-27 345-279
növénykert, park

 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

ELTE Biológiai Állomás Botanikus-kert - Göd

Telefon szám: +36-27 345-311
Cím: 2131 Göd, Jávorka u. 14.

         
Az ELTE Természettudományi Karához tartozó Gödi Biológiai Állomás a néhai dr. Huzella Tivadar orvosprofesszor magánbirtoka volt. 1951-óta tartozik az ELTE Természettudományi Karához. Ma egyetemi tanszéknek (Etológia) és az MTA ÖBKI Dunakutató Intézetnek ad otthont. A mintegy 6 hektár területű park harmonikusan kapcsolódik a Duna árteréhez, így a természetes növény és állattársulások mellett az itteni növény és állatvilágot sok ritka faj is gazdagítja a több évtizedes, még a Huzella család által elkezdett gondos kertészeti munka eredményeképpen. A pusztuló Duna ártér és a park együttese olyan maradványa a természetes és természetközeli társulásoknak illetve fajoknak, amely megőrizendő az utókor számára.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner