12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dunavecse
www.dunavecse.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vörös Sándor E-mail: dunavecseph@level.datanet.hu
 Telefon: +36-78-437-116 Fax: +36-78-437-116
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Petőfi-mellszobor - Dunavecse

Cím: Dunavecse, Fő tér

Kétszeres életnagyságban, mészkőből faragta Szandai Sándor szobrász.


Világháborús honvéd hősi emlékmű - Dunavecse

Cím: Dunavecse, Hősök tere

Weisze Béla dunavecsei szobrászművész munkája Dunavecse 192 hősi halottjának állít emléket. A szobor egy trombitás honvédet örökít meg, a talapzat három oldalán a hősök neveivel. A talapzatra 1948-ban egy emléktáblát helyeztek el, rajta: „E szobor helyén állott egykor a kis lak a nagy Duna mentében, melyben Petőfi szülei laktak 1840-44-ig.


Nagy Pál-ház - Dunavecse

Cím: Dunavecse, Zrínyi u. 38.

Itt lakott Petőfi 1944. április elejétől június közepéig. Összesen 31 verse született itt, melyből 19-et a házigazda lánya – János vitéz Iluskájának is modellje -, Nagy Zsuzsika ihletett.


Vikár Béla emlékmű - Dunavecse

Cím: Dunavecse, Fő út 35.
Link: www.dunavecse.hu

Eskulits Tamás szobrászművész bronzba öntött alkotása egy ablakon kikönyöklő, messzire, a világra kitekintő idős emberként ábrázolja Vikár Bélát, a jeles népdalgyűjtőt, gyorsírót és nyelvészt, a Kalevala című finn eposz magyarra fordítóját. A több, mint 700 népdalt megörökítő folklórkutató itt Dunavecsén halt meg 1945. szeptember 22.-én.


Emlékmű - Dunavecse

Cím: Dunavecse, Hősök tere

II. világháború és az 1956-os forradalom áldozatainak állított emlékmű. A Makovecz Imre tervezte emlékmű öt, az áldozatok nevét tartalmazó farönkből áll, melyek egy vaskeresztet vesznek körül, azt nem engedik eldőlni.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Dunavecsei horgászhelyek

Cím: Dunavecse
Link: www.dunavecse.hu

Dunavecsei horgászhelyek. Duna, Malom-ér, Fűzvölgyi Főcsatorna, V. sz. belvízelvezető- és öntöző-csatorna (Betlehemi csatorna). Malom-ér kezelője a Dunavecse és Vidéke Sporthorgász Egyesület.
 múzeum
 

Helytörténeti Múzeum - Dunavecse

Cím: Dunavecse, Petőfi Sándor tér 1.
Telefon szám: +36-78-437-116

Petrovicsék mészárszéke. A házat a hozzá tartozó mészárszékkel Petőfi Sándor apja, Petrovics Sándor bérelte 1841 és 1844 között. Az épületben jelenleg múzeum működik. Állandó kiállításai: Fejezetek Dunavecse történetéből és néprajzából; Petőfi Sándor Dunavecsén; Vikár Béla, a néprajzgyűjtő és irodalmár. Nyitva tartás: március 15. – október 31. kedd 14-16 óra, szombat 9-12 óra Más időpontokra előre be kell jelentkezni telefon.
 templom
 

Református templom - Dunavecse

Cím: Dunavecse, Hősök tere

1745-ben épült, barokk stílusban. Tornyát Hild József tervei szerint emelték 1832-ben. Az 1100 ülőhelyes templom 12 regiszteres orgonájának megvásárlását Nagy Pál, Petőfi házigazdája kezdeményezte egy nagy összegű pénzadománnyal.


Római katolikus templom - Dunavecse

Cím: Dunavecse

A Dunavecsét átszelő 51-es főút mellett fedezheti fel az idelátogató, a nemrég felépült Római Katolikus templomot és plébániát. Kevés település mondhatja el magáról, hogy templomot, s egy plébániai közösségi házat épített fel nagyon rövid idő alatt. Így valósulhatott meg az, hogy az eddigi filiából, Isten segítéségével önálló plébánia lett.


Nazarénus gyülekezet - Dunavecse

Cím: Dunavecse

A Dunavecsei Nazarénus Gyülekezet múltja az 1850-60-as évekre tekint vissza. Az első imaház 1884-ben épült, ez az épület szolgált Istentisztelet házául egészen 2001. október 23-ig. Szükségessé vált új gyülekezetház építése, ami 2001. február 5-től 2001. december 9-ig megépült. Közösségünkbe 200-an tartozunk a gyerekekkel együtt.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner