12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dunakeszi
www.dunakeszi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dióssi Csaba E-mail: dunakesz@dunakeszi.hu
 Telefon: +36-27-341-303 Fax: +36-27-341-182
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    fitness stúdió,    fogorvosok,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    lovaglás,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    régiség, antikvitás,    repülősportok,    repülőtér,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vadászat

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Révész István Helytörténeti Gyűjtemény

Telefon szám: +36-27 341-379
Cím: Dunakeszi, Fő út 110.
Link: www.dunakeszi.hu

A helytörténeti gyűjteményben a tizennyolcadik század közepétől kísérhető végig a település története. Több száz tárgyból, dokumentumból, tablóból áll, és a mai napig érkeznek az újabb fényképek, ruhk, okiratok. A gyűjtemény állandó kiállítása képekkel és korabeli dokumentumokkal mutatja be a település történetét az őskortól 1950-ig illetve a helyi népviseletet és a népélet eszközeit tárja a látogatók elé. A gyűjteménynek nincs állandó nyitvatartási ideje, telefonos bejelentkezéssel (27/ 341-379) lehet megtekinteni.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Hősök Szobra - Dunakeszi

Cím: Dunakeszi
Link: www.dunakeszi.hu

Hősök Szobra, amely az első világháborús áldozatoknak állít emléket.


Szent István szobor - Dunakeszi

Cím: Dunakeszi
Link: www.dunakeszi.hu

A Barátság úti lakótelepen található a millennium évében kialakított Szent István park, központjában Skripeczky Ákos Szent István szobrával. Fotó: www.dkvk.hu


Apor Vilmos szobra - Dunakeszi

Cím: Dunakeszi
Link: www.dunakeszi.hu

1992-ben szobrot emeltek Apor Vilmos, győri püspök emlékének, aki zsidókat és bujkáló asszonyokat rejtegetett a II. világháború idején. 1945. március 28-án orosz katonák lőtték le a mártír püspököt, aki úgy áldozta fel életét híveiért, mint jó pásztor a juhaiért. Ezért 1998-ban boldoggá avatták. Fotó: www.dkvk.hu
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Dunakeszi kavicsbányató (horgászhely)

Cím: Dunakeszi, külterület
Link: www.gportal.hu/portal/dkto
Telefon szám: +36-27-392-785
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Dunamenti Sporthorgász Egyesület taván szeretettel várjuk horgásztársainkat! A tó Budapest közvetlen szomszédságában büfével, horgászbolttal, rendszeresen telepített halállománnyal, jó fogási lehetőségekkel várja vendégeit!
 imaház, kápolna
 

Nepomouki Szent János kápolna - Dunakeszi

Cím: Dunakeszi
Link: www.alagiplebania.hu
Telefon szám: +36-27 540-395

1906-ban készült el a lovásztelepi kis templom. Három grófi család, a Cziráky, az Almássy és a Pejacsevich 200.000 koronás alapítvánnyal teremtették meg a templomépítés anyagi fedezetét. E családok három fiatalon elhunyt tagjuk emlékére építtették a Nepomuki Szent János nevére szentelt kápolnát. A fiatalok emlékét két márványtábla is őrzi.


Szent István kápolna - Dunakeszi

Cím: Dunakeszi
Link: www.dunakeszi.hu

 
A városba látogató számára érdekes látnivaló lehet a Fő út mentén fellelhető, a város szépen gondozott régi temetője, a Kegyeleti Park.A parkban található a XVIII. században épített Szent István király kápolna, amely a falusi barokk kápolnák egyik szép példája.
 repülősportok
Felkészült személyzet, technikai háttér, kedvező feltételek, oktatók és pilóták segítik a repülés szerelmeseit.
 

MALÉV Aero Club Pilótaiskola

Cím: Dunakeszi, repülőtér
Link: malev-ato.hu
Telefon szám: +36-30 717-5112

A lóversenypálya mellett található a Dunakeszi vitorlázó- és sportrepülőtere, ahol három repülőklub várja a repülni vágyókat.
 repülőtér
Felkészült fogadószemélyzet, technikai háttér, kedvező feltételek és kiegészítő komfort szolgáltatások segítik az érkezőket és indulókat. További információ itt:
 

Dunakeszi Repülőtér

Cím: Dunakeszi
Telefon szám: +36-27-342-703

A lóversenypálya mellett található a város vitorlázó- és sportrepülőtere, ahol három repülőklub várja a repülni vágyókat.
 templom
 

Evangélikus templom - Dunakeszi

Cím: Dunakeszi, Verseny utca 2.
Telefon szám: +36--27-341-159
Link: church.lutheran.hu/dunakeszi/

Az 1925. évtől kezdődően érlelődött a templomépítésének terve, amelynek kivitelezése - Szabó János kőművesmester tervei alapján, aki maga végezte az építési munkát is - 1938. augusztusának végén kezdődött el, Mezei József esperes lelkészi szolgálata idején. A templom felszentelésére, avatására 1939. szeptember 10-én került sor Dr. Raffay Sándor püspök szolgálatával.


Református templom - Dunakeszi

Cím: 2120 Dunakeszi, Huba u. 7.
Telefon szám: +36--27-341-541
Link: refdunakeszi.gportal.hu

Református templom - Dunakeszi


Jézus Szíve templom - Dunakeszi

Cím: 2120 Dunakeszi, Mindszenty tér 2.
Telefon szám: +36--27-351 676
Link: dkjsz.freewb.hu

Dunakeszi Jézus Szíve titulusú római katolikus templomát 1944 június 29-én szentelték fel.


Szent Mihály templom - Dunakeszi

Cím: 2120 Dunakeszi, Szent István u. 41.
Telefon szám: +36-27-630-801
Link: www.dunakesziszentmihaly.hu

A főváros felől a főúton érkezőknek először a Szent Mihály templom kéttornyú épülete kerül a szeme elé, amely uralja Dunakeszi városképét. A 250 éve épített, majd hetven éve bővített neobarokk stílusú templom a város fő építészeti értéke. A templom 1756-ban épült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner