12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Duka
www.duka.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Németh Dezső E-mail: duka.onkor@gmail.com
 Telefon: +36-95 464-211 Fax: +36-95 464-211
híres személy,    kastély, kúria,    templom

 híres személy
 

Dukai Takács Judit, költői nevén Malvina

Cím: 9556 Duka,

Takách István birtokos és muzsai Vittnyédy Terézia leánya, született 1795. augusztus 9-én Dukán (Vas megye). Szülei gondos nevelésben részesítették, s mikor kora ifjúságában tanújelét adta költői tehetségének, maguk is buzdították az írásra. Gróf Festetics György, az irodalom barátja és pártfogója méltónak látta az 1817-ben Keszthelyen tartott Helikon ünnepélyre a magyar múzsa többi fölkentjei sorába őt is meghívni. Berzsenyi Dániel (neje Takách Zsuzsanna unokanénje volt T. Juditnak) dícsérően ír róla. Fotó: www.cellbibl.hu


Zádor György

Cím: 9556 Duka,

 
Zádor György, 1848 előtt Stettner György, (Duka, 1799. július 3. – Buda, 1866. augusztus 17.) író, irodalomtörténész, ügyvéd, az MTA rendes tagja. Berzsenyi Dániel és Dukai Takách Judit mellett Zádor György Kemenesaljának egyik máig ható legnagyobb személyisége volt a 19. században.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Dukai Takách-kúria

Cím: 9556 Duka, Kossuth Lajos u. 106.
Telefon szám: +36-95/464-034
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Önkormányzat

 
A Dukai Takách-kúria mai is kitűnő állapotban található. A kilenctengelyes ház attikafalán ma is a család címere látható.
 templom
 

Szűz Mária Szent Neve templom - Duka

Cím: 9556 Duka,
Telefon szám: +36-95 470-141
Kapcsolattartó személy: Káldi Plébánia
Link: www.duka.hu

Duka település római katolikus temploma Szűz Mária Szent Neve tiszteletének szentelt.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner