12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dubicsány
www.dubicsany.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Radnai Zsolt E-mail: dubicsany@putnok.hu
 Telefon: +36-48 530-010 Fax: +36-48 530-054
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

A Vay-kastély - Dubicsány

Telefon szám: +36 48 432 663
Cím: 3635 Dubicsány, Kossuth Lajos út 55.
Link: www.dubicsany.hu

Dubicsány legfőbb nevezetessége a kastély, melyet a Vay család építtetett a XVIII. század derekán, majd a bécsi bankárcsaládból származó Barta Arnold tulajdonába került. Ő igényei szerint építtették át az épületet a XX. század elején. Jelenleg panzióként üzemel, a Borsod Volán tulajdona.
 templom
 

Református templom - Dubicsány

Cím: 3635 Dubicsány, Rákóczi út 5
Link: www.dubicsany.hu

Dubicsány Észak-kelet Magyarországon lévő apró település. Református gyülekezetének mostani temploma 1839-ben épült fel torony nélkül. A homlokzat előtti torony csak 1852-ben készült el, 16 méter magas. A nyolcszögletű sisak tetején a szélkakas arra figyelmeztet, hogy a reformátusok ne tagadják meg Jézust. A téglalap alaprajzú templomot palával burkolt nyeregtető fedi. Az oldalhomlokzati ablakok félkörívesek. 150 ülőhelyes belseje tégalap alaprajzú, és sík famennyezet fedi. Berendezése 1930-ban készült, ekkor eredeti kék mennyezetét szürkére festették. A centrális elrendezésű belső tér 12 méter hosszú és 6 méter széles.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner