12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Drégelypalánk
www.dregelypalank.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Rigó Dávid E-mail: palank.onkormanyzat@gmail.com
 Telefon: +36-35 367-199 Fax: +36-35 367-131
vár, várrom

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Drégely, Dragol, Dragul


         
         
A településtől 5 km-re, a Börzsöny egyik 444 méter magas vulkanikus kúpján áll a tatárjárás után épített sziklavár. Amikor Nógrád vára 1544-ben török kézre került, Drégely lett a felvidéki bányavárosokat védő végvárvonal előőrse. A drégelyiek hősi küzdelmére 1552-ben került sor. Szondi György várkapitány mindössze 150 főnyi őrséggel védelmezte a várat a török tízezer főnyi serege ellen. A várkapitány négy napig hősiesen tartotta az erődítményt a túlerővel szemben. A várat rommá lőtték, védői hősi halált haltak, Szondi és katonái helytállását elismerve Ali budai pasa vitéznek kijáró végtisztességgel temette el őket. A drégelyi hőstettnek Arany János a „Szondi György két apródja” című balladájában állított örök emléket. Jelenleg is folynak a vár helyreállítási munkálatai.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner