12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Drávacsehi
 
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Németh Tamás E-mail: dravacsehi@h-wnet.hu
 Telefon: +36-72-379-231 Fax: +36-72-599-026
emlékmű, műemlék, szobor,    sétáló utca, városkép

 sétáló utca, városkép
 

Harangláb - Drávacsehi

Cím: Drávacsehi
Link: www.siklospaktum.hu

A falu református temploma 1932-1941 között épült fel, amit 1944-ben lebombáztak. Azóta nem épült új. Még felfedezhetők a néhai templomfal vonalai a harangláb mögött. Mintha egy elhanyagolt, gazzal felnőtt kis rommező lenne. Más módon is itt hagyta emlékét a háború. Még mindig van olyan ház a községben, amelynek falán ott éktelenkednek a golyószaggatta sebek. A harangláb csúcsán érdekesen egyesített csillag és kereszt látható (a református templom háborús romjai helyén épült harangláb a helyi katolikusoknak is szolgál).


Drávacsehi település

Cím: 7851 Drávacsehi, Kossuth L. u. 2.
Link: www.siklospaktum.hu
Telefon szám: +36-72/499-712
Fax szám: +36-72/599-026

A község neve az írott forrásokban először 1346-ban bukkant fel Chehy alakban. A Csehi helynév cseh nemzetiségű telepesekre utal, jelentése cseh, cseheké. A megkülönböztető szerepű Dráva előtag a folyó közelségére utal. A török hódoltság alatt is folyamatosan lakott magyar falu volt, lakossága a 18. és 19. században is színmagyar. Az első világháború után néhány német és horvát család telepedett le itt. 1930-ban 352 magyar, 7 német és 2 egyéb anyanyelvű lakosa volt. A 19. század végén két puszta alakult ki a falu határában, Csehipuszta és Jégverempuszta. A község a második világháború végén, 1945. márciusában, a nagy drávai ütközetben szinte teljesen elpusztult.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner