12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dorogháza
www.doroghaza.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kővári Lászlóné E-mail: doroghaza@globonet.hu
 Telefon: +36-32-368-172 Fax: +36-32-368-172
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    látnivalók a környéken,    néptánc, népdal,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom,    vadászat

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kocsis Vendégház - Dorogháza

Telefon szám: +36-20-231-6890
Kapcsolattartó személy: Kocsis Zsolt Lajos
Cím: 3153 Dorogháza - Újtelep, Rákóczi út 11.
Link: www.olcsoszallasnogradba.5mp.eu

A Kocsis Vendégház Nógrád megyébe Dorogháza községbe várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeit és a túrázókat. A szomszédos maconkai-tónál a horgászok hódolhatnak szenvedélyüknek, és Bükkszéken a fürdeni szeretők élvezhetik a SALVUS gyógyvíz hatását. A közeli Hollókőn a régmúlt varázslatos világával ismerkedhetnek meg. A távolba tekintvbe pedig a Mátra változatos formagazdagságában gyönyörködhetnek azok, akik nálunk töltik szabadidejüket. A kialakított bográcsozóhely meghitt beszélgetéseknek teremthet ideális helyszínt. Kerti vendégeink a gólyák és az őzek! A hatalmas diófa lakói reggeli csicsergéssel ébresztik vendégeinket, az eresz alatt pedig fecskecsaládok laknak.
 látnivalók a környéken
A látnivalók a környéken hasznos, és fontos információkat ad az adott településre készülőknek. Ha itt már mindent látott, megnézett mit és hol érdemes a környéken felkeresni.
 

Dorogháza környékének látnivalói

Cím: Dorogháza
Link: www.szeporszag.hu

Maconkai tó (horgászhely) 6 km, Mátraverebély - Szentkút: búcsújáróhely, Remete-barlang, forrás 14 km,
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Dorogházi Asszonykórus

Cím: Dorogháza
Link: www.nepikorusdoroghaza.5mp.eu
Kapcsolattartó személy: Kocsisné Balázs Mónika

A dorogházi asszonykórus 2005-ben alakult Dorogháza község helyben lakó leányaiból, asszonyaiból és unokáiból. Céljuk,a népi hagyományok megőrzése, átadása, Dorogháza értékeinek fenntartása, megismertetése a külvilággal.
 programok, rendezvények
 

Mikulás Dorogházán

Cím: Dorogháza
Link: www.nepikorusdoroghaza.5mp.eu
Kapcsolattartó személy: Kocsisné Balázs Mónika

Mikulás Dorogházán


Betlehem a falu központjában

Cím: Dorogháza
Link: www.nepikorusdoroghaza.5mp.eu
Kapcsolattartó személy: Kocsisné Balázs Mónika

Betlehem a falu központjában
 sétáló utca, városkép
 

Képek Dorogházáról

Cím: 3153 Dorogháza
Link: www.nepikorusdoroghaza.5mp.eu
Kapcsolattartó személy: Kocsisné Balázs Mónika
Telefon szám: +36-20-231-6890

Az Árpád-korban a falu a Baksa nemzetség tulajdona volt. 1552-ben a törökök lepusztították, de 1554-ben már újra is épült. A falu Salgótarjántól 25 km-re fekszik, a 23-mas sz főútról bekötő úton közelíthető meg. A Mátra hegység legszebb nyúlványai, erdős bércei emelkednek a település fölé. Mintegy 5 km-re a falutól Nógrád megye határán található a 944 m magas Piszkés-tető. A hely elsősorban azok számára vonzó, akik szeretik a csendet, a tiszta levegőt.
 templom
 

Római Katolikus Templom - Dorogháza

Cím: Dorogháza, Malom út 2.
Link: www.doroghaza.hu
Kapcsolattartó személy: Plébánia Hivatal
Telefon szám: +36-32-368-200

A Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Templom kései barokk stílusú épület, 1758-ban építették, 1938-ban újraépült. A falu római katolikus temploma 1758-ban épült. Főoltára oszlopos, barokk stílusú. Akeresztkút a XV. századból való. Harangtornya műemlék, 1811-ben épült, egy emeletes kőépítmény. Harangját 1814-ben öntötték.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner