12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dormánd
www.dormand.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: RAJNA KÁLMÁN LÁSZLÓ E-mail: dormand@enternet.hu
 Telefon: +36-36 443-203 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    híres személy,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Mária szobor - Dormánd

Cím: Dormánd

A templomkertben álló késő barokk Mária-szobrot 1800 körül emeltette Sághy Mihály földesúr, s talapzatán is családja címere látható.


Világháborús emlékmű - Dormánd

Cím: Dormánd, Dózsa Gy. u.

Az emlékmű a világháborúban elesett dormámdi hősöknek állít elméket.
 híres személy
 

Remenyik Zsigmond magyar író (1900 - 1962)

Cím: 3374 Dormánd
Link: www.dormand.hu

Remenyik Zsigmond regény- és drámaíró 1900. július 19-én született itt, Dormándon. A szülőfalujában berendezett múzeum segítségével az író életéről és munkásságáról adunk áttekintést. A múzeumban az író egykori használati tárgyai mellett művei és levelei is megtekinthetők. A múzeumot segítséggel élők is tudják látogatni.
 imaház, kápolna
 

Szent Anna (Hanyi) kápolna

Cím: 31 út mellet a Hanyi hídnál
Link: www.dormand.hu
Kapcsolattartó személy: Plébánia hivatal Erdőtelek

A hanyi kápolna 1719-ben épült barokk stílusban, majd 1814-ben átalakították A hanyi kápolna ma is sokak által látogatott zarándokhely. Július utolsó vasárnapján minden évben ezrek érkeznek ide, hogy imádkozzanak Szent Annához és Joachimhoz, Szűz Mária szüleihez, az idős emberek, a nagyszülők védőszentjéhez.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Latinovits kastély Dormánd

Cím: Dormánd, Fő utca
Link: www.dormand.hu
Telefon szám: +36-36 542-280

Dormánd község főutcáján található az egykori Latinovits-kastély, melyet több mint egy hektáros park vesz körül. A kastély az 1920-as évek végén épült, földszintes, magastetős eklektikus kialakítású. Ma a kastély egy komplex kulturális intézményt alakítottak ki, melyben minden korosztály számára lehetőség nyílik a szabadidő hasznos eltöltésére.
 múzeum
 

Remenyik Zsigmond Emlékszoba

Cím: Dormánd, Dózsa Gy. út 17.
Link: www.dormand.hu
Telefon szám: 0036-36-443-203
Kapcsolattartó személy: Ferenczné Sütő Katalin

Remenyik Zsigmond regény- és drámaíró 1900. július 19-én Dormándon született. A múzeum segítségével az író életéről és munkásságáról kapunk áttekintést. Nyitva tartás: kedden és csütörtökön, 10-12 óráig
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Dormánd

Cím: Dormánd
Link: www.dormand.hu

Dormánd a Hevesi-síkon, Füzesabonytól délre 3 kilométerre fekvő település. Itt született Remenyik Zsigmond író. Római katolikus temploma műemlék, rokokó stílusban épült 1771 és 1773 között.
 templom
 

Római katolilkus templom - Dormánd

Cím: Dormánd, Dózsa György út 70.
Link: www.dormand.hu
Kapcsolattartó személy: Plébánia hivatal Besenyőtelek

Dormándi Római katolikus templom (Kisboldogasszony). A középkori, fatornyos kőtemplom helyén 1771-73 -ban épült a díszes, rokokó templom. Főoltára barokk stílusú, a XVIII. századi mellékoltár Giacomo Adami műve; a padok és a szószék is rokokó stílusú. A középkori, fatornyos kőtemplom helyén 1771-73 -ban épült a díszes, rokokó templom. Főoltára barokk stílusú, a XVIII. századi mellékoltár Giacomo Adami műve; a padok és a szószék is rokokó stílusú.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner