12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Domoszló
www.domoszlo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Paulenka Richárd E-mail: polgarmester@domoszlo.hu
 Telefon: 0036-37 365 210 Fax: 0036-37 365 682
egyedi ritkaság,    gasztronómiai különlegesség,    horgászat, horgásztó,    néptánc, népdal,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 egyedi ritkaság
 

Tarjánka-völgyi szurdok - Domoszló

E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Domoszló, külterület
Link: falvak.hu/domoszlo

Tarjánka-völgyi szurdok, amelyben több mint 700 méteren csörgedezik az azonos nevû patakocska fokozattan védett természetvédelmi érték. A 2-3 m széles, 15-20 m mélységű sziklakanyonban egyedülállóan lehet megfigyelni a vulkáni tevékenység nyomait. NEM LÁTOGATHATÓ A TARJÁNKA-SZURDOK! A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) mint a fokozottan védett domoszlói Tarjánka-szurdok természetvédelmi- és vagyonkezelője, felhívja a kirándulók figyelmét, hogy a terület túravezetővel történő látogatási lehetősége a fokozott balesetveszély (kőzetpergés) miatt MEGSZŰNT.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Fahamuval fűszerezett domoszlói lángos

Cím: 3263 Domoszló, Rákóczi u. 16.
Telefon szám: +36-37-365-272;+36-20-460-7256
Kapcsolattartó személy: Gyurkóné Zaja Zsuzsanna

A gasztronómiai érdekességek közül a fahamuval fűszerezett Domoszlói lángost tudjuk ajánlani, amelyet a Bánszki-pincészetben lehet majd 100 féle borral leöblíteni.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Domoszlói Horgásztó

Cím: Domoszló, külterület
Telefon szám: +36-20 444-9988
Kapcsolattartó személy: Somogyi Barnabás
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.domoszloito.hu

A Domoszlói Horgásztó a Mátra lábánál fekszik mesterségesen kialakított víztározó. A meder akadómentes. 12 órás napijegy mely tartalmaz 2 db nemes (3 kg alatt) 3 kg egyéb halat: 4000 Ft
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Néptánccsoportjaink - Domoszló

Cím: Domoszló

A néptánccsoportban három korosztályban õrzik néptánckultúránkat. „Jázmin” a felnõttek csoportja, akik már több nemzetközi és hazai fellépést is tudnak maguk mögött. Jártak Szlovákiában, Franciaországban, Ausztriában, Németországban.A „Vadrózsák” a felsõ tagozatos általános iskolásokból állnak, míg a „Picurkák” az utánpótlást jelentik. A néptánccsoport nemcsak a község rendezvényein lép fel sikerrel, de útiköltség biztosítása esetén színvonalas mûsort vállal más települések ünnepségein is.
 sétáló utca, városkép
 

Utcarészlet - Domoszló

Cím: Domoszló

Domoszló község a Mátra déli oldalának egyik mély völgyében fekszik. A települést a Závoza-patak szeli ketté.
 templom
 

Római katolikus templom - Domoszló

Cím: Domoszló, Hunyadi u. 36
Kapcsolattartó személy: Mischinger Ferenc érseki tanácsos
Link: www.domoszlo.hu

A falu terültén a régmúlt legfontosabb emléke a már 1332-37-es pápai tizedjegyzékben említett Szent Demeterről elnevezett templom, melyet mai alakjában 1739-ben építettek újjá. Jellege: dombon álló, középkori toronyhoz épült egyhajós, keletelt barokk templom, melyet gótikus rózsaablak díszít.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Oroszlán, Oroszlánkő - Domoszló

Cím: Domoszló,
Link: www.domoszlo.hu

A község határának északi részén nehezen megközelíthető, de élményt nyújtó látványosság a gyalogtúrával elérhető 600 m magasan fekvő Oroszlánkővár. Az 1242. évi tatárjárás után építették ki sáncokkal körülvett erős lovagvárrá. A vár a török hódítás idején, Eger 1552-es ostroma előtt pusztult el. Romjai ma is megtalálhatóak. A település északi részét szegélyező erdőn az országos kék túra útvonala is átvezet.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner