12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Doboz
www.doboz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Köves Mihály E-mail: polghiv@doboz.hu
 Telefon: +36-66-268-765 Fax: +36-66-268-765
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    forrás,    horgászat, horgásztó,    kemping,    lovaglás,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand,    vadászat,    vadászház,    védett ritkaság

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Magtár - Doboz

Cím: 5624 Doboz, Vésztői út 12.
Link: www.doboz.hu

A vésztői úton áll az 1863-ban épült romantikus stílusú háromszintes silótornyos magtárépület, Ybl Miklós kiemelkedő alkotása, mely agrártörténeti emlék.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Nádas Camping - Doboz

Cím: 5624 Doboz-Szanazug üdülőterület
Telefon szám: +36-30 403-3651

Nádas Camping Doboz. A páratlan természeti szépségekkel megáldott Körösök völgyében fekvő Szanazug, Doboz igazgatási körzetében fekszik. Az ide érkező túrázó vízen és szárazföldön egyaránt tökéletes kikapcsolódást és nyugalmat talál.
 sétáló utca, városkép
 

Doboz település

Cím: 5624 Doboz,
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.doboz.hu

Doboz nagyközség Békés megyében, a megyeszékhelytől, Békéscsabától 13 km-re északkeletre fekszik, és mintegy 383 hektáron 4666-an lakják. A település Békéscsaba, Gyula és Sarkad felől közelíthető meg műúton. Autóbusz közlekedése jó. Vasútja nincsen. A Kettős-Körös a település határán folyik át, és mintegy négy kilométerre fekszik a közigazgatásilag hozzá tartozó Szanazugtól, a Fehér- és a Fekete-Körös összefolyásának helyétől, mely az utóbbi időkben üdülőteleppé fejlődött. Doboz a Körös vidékhez tartozik.
 templom
 

Református templom - Doboz

Cím: 5624 Doboz, Kossuth tér
Link: www.doboz.hu

A település központjában áll az 1794-1798 között késő barokk stílusban épült Református templom. A műemlék jellegű épület építészeti különlegessége a külső falakat díszítő íves záródású falfülkék, melyekben az ablakok helyezkednek el. A templom kézi faragású tölgyfa berendezése különösen értékes. Az orgonája 1912-ben készült, szintén műemléki védelem alatt áll.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Szanazug

Cím: 5624 Doboz-Szanazug üdülőterület

A település központjától mintegy 4 km-re van Doboz- Szanazug üdülőterület. Szanazug a Fehér és Fekete Körös deltájánál a Kettős- Körös két partján fekszik. Levegője tiszta, üdülésre, pihenésre alkalmas terület.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Kettős-Körösmenti Vadásztársaság

Cím: 5624 Doboz, Körösbalpart 30.
Telefon szám: +36-70-218-9804
Kapcsolattartó személy: Kiss Mihály
Link: www.doboz.hu

Békéscsaba, Tarhos, Sarkad, Gyula
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Wenckheim-féle kastélypark

Cím: 5624 Doboz, Vésztői út
Link: www.doboz.hu

A kastélyt a XVIII. században az Almássyak építtették, eredeti stílusjegyeit a többszöri átépítés teljesen megváltoztatta. A kastély melléképületeit Ybl Miklós tervezte, ezek a mai napig is használatban vannak. A park nagy nevezetessége Viktor Siedek bécsi építész tervei alapján épített neoromán kápolna és a Wenckheim-mauzóleum. A park kialakításával kapcsolatban pontos adatokkal nem rendelkezünk. Valószínű a múlt században a kastély átépítésével egyidejűleg történt. A tervező tájképi parkot komponált az eredeti faállomány, főleg tölgyfák felhasználásával. Forrás: www.historicgarden.net

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner