12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dobogókő (Pilisszentkereszt)
www.dobogoko.org
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Peller Márton E-mail: info@dobogoko.org
 Telefon: +36-30 852-0340 Fax: 0036-26 347-599
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    ezoterikus hely, ezotéria,    forrás,    kalandpark, kalandtúra,    kilátó, panoráma,    szálláshely,    teke, bowling, squash,    téli sportok,    templom,    teniszpálya,    történeti múzeum

 egyedi ritkaság
 

Dobogó-kő ezoterikus, táltos, misztériumi pont

Cím: Dobogókő

Dobogókő magassága rendkívül előnyös. Mivel mintegy 700 méter magasan helyezkedik el a tengerszint fölött, így kb. 300 méterrel emelkedik a legszennyezetteb alsó réteg fölé, de nem éri el a 900 és 1000 m között lebegő port, ózont és egyéb káros anyagokat tartalmazó réteget. Ezeken felül Dobogókő páratlan ezoterikus térség. A Föld szívcsakrája Dobogókőn van, mely mérhetetlen energiával ruházza fel az itt időző, itt élő embereket.


Dobogó-kő, Föld szív csakra (zarándokhely)

Cím: Dobogókő

Az ezoterikus tanok szerint itt futnak össze a Föld erővonalai, itt található a Föld szív csakrája. Egyesek szerint, fülünket a sziklára téve halhatjuk a Föld „szívverését”. A Dalai Láma magyarországra érkezésének első színhelye.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Téry-emlékmű - Dobogokő

Cím: Dobogókő

Téry Ödön 1856. július 4. – Budapest, 1917. szeptember 11. a magyar .turistamozgalom egyik megalapítója. Élete során intenvízen foglalatoskodott a magyarországi turistamozgalom szervezésével. Kezdetben a Pilist és a Börzsönyt járta be, majd a Tátrai hegyekben túrázott. Több csúcsot a Magas-Tátrában ő mászott meg először. Az ő nevéhez fűződik az első dobogó-kői menedékház alapítása.


A Magyar Turista Egyesület emlékműve (1931)

Cím: Dobogókő

A vesztes háborút, Trianont néhány év után lendületes munkával feledte a Magyar Turista Egyesület. Negyven osztályának sokezres tagsága emlékmûveket állított az elesetteknek.


Dr. Cholnoky Jenő földrajztudós emlékköve

Cím: Dobogókő
Link: www.cholnoky-veszprem.sulinet.hu

Dr. Cholnoky Jenő földrajztudós emlékköve a Dobogókőn. Cholnoky Jenő, a földrajztudomány egyik legkiválóbb alakja, 1870. július 23-án született Veszprémben. Több évtizedes munkásságával egyik legnagyobb földrajztudósunkként, s természettudományos ismeretterjesztőként tarthatjuk számon.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Szer kövek - Dobogókő

Cím: Dobogókő

A vulkanikus eredetű sziklaszirtek különleges látványt nyújtanak.


Szurdok völgy tanösvény ( 2 km ) - Dobogókő

Cím: Csobánka, (Dobogókő 2 km, Budapest 14 km)

Pilisszentkereszt és Csobánka között, a Dobogókőre vezető műúttól DNY-ra, mintegy 200 m-re, azzal csaknem párhuzamosan található a Dera-patak szurdokvölgy, amely mind földtani, mind geomorfológiai szempontból jelentős természeti értéket képvisel.


Táltos túra - Dobogókő

Cím: Dobogókő
Telefon szám: +36-1 251-4983

A Táltos Turul túra során megérezhetjük a 70 ezer éves ősi szkéta kultúránk örök életű energiáit és épületmaradványait. Vezetik: Kovács András Táltos, Szántai Lajos történész, Bubik István és Csabai János színművész.


Kirándulások a Pilis, Visegrádi-hegységben

Cím: Dobogókő, Pilis, Visegrádi-hegység
Telefon szám: +36-30-852-0340
Link: www.dobogokosi.hu/kirandulas.htm

Dobogókő a fővárostól fél órán belül elérhető, így ha egésznapos turázásra nincs is időnk, akkor is érdemes legalább egy órácskára föllátogatni Dobogókőre, s a friss levegőt magunkba szívva megtekinteni az ország egyik legszebb panorámáját a kilátóból.
 étterem
 

báró Eötvös Loránd menedékház étterme

Cím: 2099 Dobogókő, Téry Ödön út 26.
Telefon szám: +3626 347-534; +3630 990-8906
Link: www.dobogokoituristahaz.hu/etlap
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A dobogókői nagy parkolótól néhány méterre található a Turista Emlékpark. Itt a báró Eötvös Lóránd Menedékház Étterme újra nyitva..
 ezoterikus hely, ezotéria
 

Dobogó-kő, Föld szív csakra
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Dobogókő
Link: www.dobogoko.net

Az ezoterikus tanok szerint itt futnak össze a Föld erővonalai, itt található a Föld szív csakrája. Egyesek szerint, fülünket a sziklára téve halhatjuk a Föld „szívverését”. A Dalai Láma magyarországra érkezésének első színhelye.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Trézsi-forrás - Dobogókő

Cím: Dobogókő

A Pilis hegység területén számos forrás fakad, amelyek tiszta, friss vizükkel üdítik fel az arra járó látogatókat. Ezek közül néhány jelentősebb a Szent-kút, a Trézsi forrás, Fényes-forrás.
 kalandpark, kalandtúra
Izgalom, kaland, csapatmunka, rátermettség és siker. Próbálja ki magát. Szervezett csoportokat is várunk, képzünk.
 

Rám szakadék - Dobogókő

Cím: Dobogókő-Dömös

Kimondottan nehéz túra. A romantikus, vízeséssel tarkított szurdokvölgyben a biztonságos mozgást több helyen a sziklafalba erősített láncok segítik.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Körpanoráma: Pilisi hegyek, Dunakanyar

Cím: Dobogókő

Az ország talán egyik legszebb panorámája tárul elénk. A tájékoztató tábla szerint itt pontosan 699,746 méter magasan gyönyörködhetünk erről a sziklateraszról. A kilátó alatti sziklafal aljában, jól járható úton közelíthető meg a Siketnémák Mária Kegyhelye.
 téli sportok
Kiépített pályák, szórakoztató téli programok, valamint figyelmes vendéglátás és szép környezet várja Önöket.
 

Dobogókő Síközpont

Cím: 2099 Dobogókő, Eötvös Sétány 10.
Telefon szám: +36-30 852-0340
Kapcsolattartó személy: Lőrincz László
Link: www.dobogokosi.hu

Dobogókő Síközpont. Az 1-es pálya 980 m hosszú, felső része meredek, az alsó fele lankás, melyet külön köteles felvonó is kiszolgál. Kezdőknek, tanulóknak is ajánlható. A 2-es pálya az 1-es alsó felének alternatívája, 520 m hosszú, könnyű pálya. A 2006/2007-es szezontól újra használható a Dobogókőről Pilisszentkeresztre vezető, mintegy 6 km hosszú síút is.
 történeti múzeum
 

báró Eötvös Loránd menedékház - Turistamúzeum

Cím: 2099 Dobogókő, Téry Ödön u.
Telefon szám: +36-26 347-534
Link: www.dobogokoituristahaz.hu

A Magyar Turisztikai Egyesület története, a magyarországi turista mozgalom kezdetei kiállítások tekinthetők meg. Nyitva: csütörtök, szombat, vasárnap 9.00-14.00.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner